***МИТНИЦА*** – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 5

• 60 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Опитах се да подам декларация за пощенска пратка през портала на митниците и получих BG708, че декларацията е записана на 2019-02-04 14:07:00. Имате ли идея колко време трябва да чакам за МРН? Благодаря!

# 136
  • София
Здравейте, започнах да чета темата, но понеже не съм сигурна, че ще намеря отговор конкретно на моето питане се надявам да споделите опит: имам задържана пратка на митница София, нямах известие и направо отидох да си я търся. Сравнително бързо приключи всичко, не ми поискаха ЕОРИ номер, взеха ми телефона и ми казаха, че като обработят пратката ще ми се обадят да си я взема. Това нормално ли е? Simple Smile Имам предвид.. взеха ми документите (фактура и банково извлечение) + попълнено известие, което ходих да си взема от друго гише и така.. Ще ми се обадят ли? Laughing
И също, защо не ми поискаха ЕОРИ номер?

# 137
Ако под 30 лв минава без декларация за нея ти трябва еори но нещата изцяло онлайн се подават.
Ако е над 30 лв сте попълнили съгласие Български пощи да Ви представляват за освобождаването от митницата което е 15 лв.

# 138
  • София
Ако под 30 лв минава без декларация за нея ти трябва еори но нещата изцяло онлайн се подават.
Ако е над 30 лв сте попълнили съгласие Български пощи да Ви представляват за освобождаването от митницата което е 15 лв.

Не ме представляват БГ пощи и сумата е над 30 лева. Не ми поискаха еори, не съм подавала за издаването му...

# 139
Нещо не сте разбрали митническото освобождаване става или чрез представяне чрез посредник с пълномощно или вие лично подавате митническа декларация онлайн през системата за което се изисква постоянен ЕОРИ номер. Къде и на кой оставихте тези документи и имате ли попълнена митническа декларация? Попълнето известие има 2 абзаца ако сте попълнияли втория то сте дали пълномощно да ви представлява БП няколко мнение назад  е дадена бланката.

# 140
  • София
Отидох на място в митницата, нямах известие, но подозирах, че е там, пратиха ме на гише да си взема известието, в него попълних полетата с мои данни без представителство на БГ пощи. После попълних още една бланка, която беше с моите имена и данните по лична карта, честно казано не обърнах внимание за какво е точно. Взеха ми телефония номер, фактура и извлечение от банката и ми казаха, че ще ми се обадят да отида да си взема пратката...

# 141
И ги оставихте на гишет на БП? Те ще ви го освободят.  митничар така документи няма да вземе пък да ви се обажда ако ни ви е познат забрави.

# 142
Здравейте,
Опитах се да подам декларация за пощенска пратка през портала на митниците и получих BG708, че декларацията е записана на 2019-02-04 14:07:00. Имате ли идея колко време трябва да чакам за МРН? Благодаря!
От осми януари бимис не би трябвало да работи. Съветвам ви да изпратите запитване към ам - как да процедирате при получено потвърждение от неактивна система
Срока след 708 е седем дена преди анулиране

# 143
Дължа ли мито на стока от САЩ до 150 долара ?

# 144
  • София
И ги оставихте на гишет на БП? Те ще ви го освободят.  митничар така документи няма да вземе пък да ви се обажда ако ни ви е познат забрави.

Ми как ще си взема пратката? Ужас Simple Smile не са ми познати, оставих нещата на гише 13, пишеше получаване или нещо такова.. аз ли нещо не съм в ред, те вярно, че нищо не ми дадоха, нито бележка, нито нищо, казаха ще ви се обадим.. извинявам се, че ви занимавам, стори ми се странно, но не съм освобождавала до сега...

# 145
БП ще ви се обадят к8гато митничарите са готови ще ви кажат колко дължите и дали иска с курер до адрес или до ПК да ви изпратят пратката съответно и това се заплаща 5-7 лв за територията на София.

Мито не се дължи до 150 долара.

# 146
https://ep.customs.bg/eportal/login.jsp
Този сайт не може да осигури защитена връзка ids.customs.bg не прие сертификата ви за вход или е възможно да не е предоставен такъв.
Свържете се със системния администратор.
ERR_BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT

Работи само тестовия портал на АМ линк  
https://testep.customs.bg/eportal/   защо така ?

# 147
  • Варна
Адресът се оказа друг:
https://ids.customs.bg/nidp/app/login
но не можах да се логна с IE, но пък с Хрома няма грешка.

# 148
От осми януари бимис не би трябвало да работи. Съветвам ви да изпратите запитване към ам - как да процедирате при получено потвърждение от неактивна система
Срока след 708 е седем дена преди анулиране
Благодаря

# 149
Може би имате проблем със Вашият сертификат, след като не АМ не го харесва? Но най добре попитайте съпорта. Услужливи са и отговарят и на най тъпите въпроси

Общи условия

Активация на акаунт