Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО тема 2

• 59 788
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Да, след ЕТКО се седи в реанимация 3-4 часа.

# 601
Да, след ЕТКО се седи в реанимация 3-4 часа.

Звучи зловещо като цяло. Надявам се, всичко да е ок.

# 602
И на мен така ми звучеше, но не е толкова страшно. Ден-два след серклажа може да имате слаба болка в гърлото, защото по време на операцията пациентката се интубира.

# 603
Здравейте мили дами. Има ли сред вас, на която да и предстои Трансабдоминален серклаж в идващата седмица, или която е имала скоро при д-р. Христов? Аз си чакам сега датата на операцията и бих желала да знам как преминава процедурата и колко дни да очаквам да съм в клиниката? Благодаря ви от сърце на отзовалите си!!

# 604
Здравейте. Аз съм в момента в Надежда. В сряда бях на рутинен преглед и ФМ, на която случайно се водя че шийката е 15мм и фуниееидно отворена отвътре.  Не ме пуснаха да си ходя,  веднага ме приеха. За 36 часа имам 9 ампули кормагнезин влети и утрогестан през устата. В неделя доктор Христов ще ми постави серклаж, после в понеделник ще ме изпишат. Нямам оплаквания, нищо не ме боли, не ме дърпа,  не ми се стяга корема, въобще се чувствам супер. Една от лекарките изказа мнение, че е вродена инсуфициентност (недостатъчност) на самата шийка. Урината ми е чиста, ПКК е в норма. Утре ще излезе влагалищния секрет. Чакам доктор Арабаджикова днес да поговорим за серклажа. Иначе е пълна скука това лежане.

# 605
В коя седмица сте? На мен още в осма седмица ми измериха шийката 2.8 см. и сега вторник на феталната и бхс ще видя до къде съм го докарала положението и кога ще се прави серклаж, но при мен имаше и бактерия- ешерихия коли, която лекувах и сега ще трябва да видя дали се е изчистила първо.

# 606
Здравейте Алесандра! За Ешерихия коли - стерилна урина ли давате?
Тя може ли през плацентата да атакува бебчето, или по скоро предизвиква инфекция?

В коя седмица сте? На мен още в осма седмица ми измериха шийката 2.8 см. и сега вторник на феталната и бхс ще видя до къде съм го докарала положението и кога ще се прави серклаж, но при мен имаше и бактерия- ешерихия коли, която лекувах и сега ще трябва да видя дали се е изчистила първо.

# 607
При мен беше във влагалищен секрет, не в урина. Сега тепърва ще пускам стерилна урина да видя там как е положението. До колкото четох е доста опасна ако не се лекува, на мен веднага ми изписаха антибиотик, шийката си беше затворена и се надявам да е добре бебето. Доста ми е притеснено и заради бактерията и заради антибиотика още в 9 та седмица, но това е положението.

# 608
Александра, аз съм в 18г.с. Имам една МБ от точно преди две седмици и е чиста, цитонамазката също е в норма, коремът ми е мек, нямам стягания или тежест долу.

# 609
Важното е сега, че е спокойна матката- всичко ще бъде наред. Стискам палци да е чиста и тази микробиология!!! 🧸

# 610
  • София
skrubi, ЕТКО ли ще ти правят? Аз изкарах първата бременност на легло заради конус на матката, но много ми е интересно и чета тази тема с надеждата че с ЕТКО и конус може да се износи без лежане. Стискам палци да мине по вода.

# 611
Какво имате предвид под името конус. Моята беше фуниевидна в 15 седмица,сега се е махнала фунията в 18. С утрогестан магнерот и лежане. Доктора ми каза ,че като започне да става разкритие първо отвътре тръгвало и така се образувала тази фуния ,но сега ми се е прибрала.

# 612
  • София
Какво имате предвид под името конус. Моята беше фуниевидна в 15 седмица,сега се е махнала фунията в 18. С утрогестан магнерот и лежане. Доктора ми каза ,че като започне да става разкритие първо отвътре тръгвало и така се образувала тази фуния ,но сега ми се е прибрала.

същото е, като конус прилича отвора отвътре.  Хубаво че се е прибрала! При мен си седя от 26та до 38ма седмица

# 613
При мен беше във влагалищен секрет, не в урина. Сега тепърва ще пускам стерилна урина да видя там как е положението. До колкото четох е доста опасна ако не се лекува, на мен веднага ми изписаха антибиотик, шийката си беше затворена и се надявам да е добре бебето. Доста ми е притеснено и заради бактерията и заради антибиотика още в 9 та седмица, но това е положението.
Alessandra не се тревожи от аб разбирам те не е приятно мислиш си какво ли не но всъщност добре че ги има за да могат да убиват гадните инфекции които могат да причинят много по кофти неща.Аз съм пила от 7г.с. почти до раждането всеки месец без изключение че понякога и два пъти в месеца аб .Понякога бяха по силни несъответстващи при бременност и се страхувах но детенцето ми се роди живо и здраво.

# 614
Мii много ти благодаря за окуражаващите думи!Това било Амоксиклав, но вагинална форма за бременни и се моля наистина да не вреди, но с инфекция да се стои си права, че е немислимо защото тя със сигурност би навредила.
🧸🌸 Историите с хубав финал ми вдъхват много сили и надежда, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт