ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 703
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • What are you laughing at?
Не коментира ли генетик резултата? Аз на ММ го пратих по имейл на Проф. Кременски и той ми отговори още на следващия ден. Може и ти така да направиш. Иначе на мен резултата нищо не ми говори....

Здравей Хопчи, изследването е правено в Щерев, и резултата излезна днес, ще мога да се видя с лекуващата ни лекарка чак след празниците, която евентуално ще ме прати на консултация с генетик, но до тогава ще се пръсна от притеснение.

# 256
Ами да, разбирам те! Тогава нищо не ти пречи да му пишеш. Ще ти отговори много бързо. Аз му писах вечерта към 21.00, а той ми отговори още на другата сутрин. Успех и чакам да споделиш какво е казал!

# 257
Аз направо звъннах на Кременски-има му телефона в нета, уговорихме се да му пиша на пощата, на следващия ден човека ми писа та даже ми й звънна и проведохме половин час разговор. Уникален човек и специалист. Сь въпреки че преди това имах среща с генетик, реших да се консултирам и с Кременски. Звънни му или му пиши вместо да се побъркваш от притеснение, знам какво е, защото и аз не знаех къде се намирам като ми излезе кариотипа, но благодарение на него сега съм ок🙂

# 258
  • What are you laughing at?
Аз направо звъннах на Кременски-има му телефона в нета, уговорихме се да му пиша на пощата, на следващия ден човека ми писа та даже ми й звънна и проведохме половин час разговор. Уникален човек и специалист. Сь въпреки че преди това имах среща с генетик, реших да се консултирам и с Кременски. Звънни му или му пиши вместо да се побъркваш от притеснение, знам какво е, защото и аз не знаех къде се намирам като ми излезе кариотипа, но благодарение на него сега съм ок🙂

Благодаря,  писах му,  чакам отговор.

# 259
  • София
Здравейте,  нова съм във тази тема. Бих искала да ви попитам след като от един и същи баща имам 2 родени момчета на 8 и 10г, но опитите ни за 3-то завършват с едно кухо яйце и един мисед аборт в 7 г.с. Смятате ли, че има нужда от генетични изследвания или само имунологични? Моят гинеколог не смята, че са нужни изследвания на този етап, но мен нещо ме човърка отвътре, а освен това съм почти на 38. Няма време за губене. Благодаря ви!

# 260
  • София
Според мен и генетични и имунологични е хубаво да пуснеш! Както и хормони и Амх.
И аз имам едно дете на 18 г, след това 2 късни загуби в 20 и 22 седмица. Оказах се с тромбофилия и
цервикална недостатъчност, Хашимото и тн. С правилна терапия за тромбофилията, серклаж и многото антибиотици за неуточнена инфекция , сега имам момиченце.
Успех!

# 261
  • София
Здравейте, много ви благодаря за отговора! Бихте ли ми казали къде направихте изследванията и оринтировъчно цени ако е възможно.
Предварително благодаря!

# 262
  • София
Здравейте, много ви благодаря за отговора! Бихте ли ми казали къде направихте изследванията и оринтировъчно цени ако е възможно.
Предварително благодаря!

Пълния пакет за вродени тромбофилии в Национална генетична лаборатория е 100 лв. (включва 4 фактора), в Щерев е 240 лв. (вкл. 6 или 7 фактора), в Геника има различни пакети може да видиш на сайта им.
За имунологичните: НК клетки правят в имунологична лаборатория в Иван Рилски (72 лв.), в Цибалаб също са на такава цена +/- 2 лв. При доц. Русев в Малинов пакет НК клетки, ембриотоксини и консултация е 330 лв.

# 263
Предварително благодаря!

Пълния пакет за вродени тромбофилии в Национална генетична лаборатория е 100 лв. (включва 4 фактора), в Щерев е 240 лв. (вкл. 6 или 7 фактора), в Геника има различни пакети може да видиш на сайта им.
За имунологичните: НК клетки правят в имунологична лаборатория в Иван Рилски (72 лв.), в Цибалаб също са на такава цена +/- 2 лв. При доц. Русев в Малинов пакет НК клетки, ембриотоксини и консултация е 330 лв.
Astonished каква е тази разлика в цената на НК клетките? На мен без ембриотоксините (не съм ги изследвала, защото имам 2 бременности и според Русев нямаше нужда) ми взеха около 200лв в Малинов. А къде има добър имунолог освен Русев, с който можем да се консултираме относно НК клетките?

# 264
  • София
slanceto87
Нямам представа защо цените са толкова различни, аз дори нямам разбивка в Малинов кое точно колко струва. Поради тази причина казах колко съм платила за всичко. Аз лично съвсем скоро установих този проблем и нямам опит с друг имунолог. Ще се раздвам ако се включи някой с опит. Правила ли си вливки на имуноглобулин? Има ли някакви странични ефекти? Предстои ми и малко съм изплашена.

# 265
Друг имунолог е доц.Конова от КИРМ Плевен.Консултира също в Пловдив и май в Бургас.
Цените не са много ниски,но не си спомням колко точно.Дъщеря ми по нейно предписание прави вливка на Имуновенин( няма повишени НК клетки,но има ендометриоза,която също провокира имунен отговор на организма) Чувстваше се зле няколко часа след вливка,имаше силно втрисане,което се оправи след продължителен хладен душ.На другия ден всичко беше ок.При дъщеря ми вливането беше бързо....може би ако при вас се спазят условията няма да има странични реакции.Не се притеснявайте,ще мине и това.Успех!

# 266
  • София
Друг имунолог е доц.Конова от КИРМ Плевен.Консултира също в Пловдив и май в Бургас.
Цените не са много ниски,но не си спомням колко точно.Дъщеря ми по нейно предписание прави вливка на Имуновенин( няма повишени НК клетки,но има ендометриоза,която също провокира имунен отговор на организма) Чувстваше се зле няколко часа след вливка,имаше силно втрисане,което се оправи след продължителен хладен душ.На другия ден всичко беше ок.При дъщеря ми вливането беше бързо....може би ако при вас се спазят условията няма да има странични реакции.Не се притеснявайте,ще мине и това.Успех!

Благодаря!

# 267
Аз бях при доц. Конова в Пловдив. Цената на първичната консултация е 40лв., а за вторична е 25лв. Почти всички изследвания пуснах в техния център. Само хормоните пуснах на друго място. Тромбофилията беше 130лв. НК клетки и антифосфолипидни е бяха около 100. ПСР на цервикален секрет + обикновена микробиология някъде 115лв. Отделно за хормони съм дала 100лв.

# 268
slanceto87
Нямам представа защо цените са толкова различни, аз дори нямам разбивка в Малинов кое точно колко струва. Поради тази причина казах колко съм платила за всичко. Аз лично съвсем скоро установих този проблем и нямам опит с друг имунолог. Ще се раздвам ако се включи някой с опит. Правила ли си вливки на имуноглобулин? Има ли някакви странични ефекти? Предстои ми и малко съм изплашена.

Правила съм вече 5 вливки интралипид, които са ми назначени от Русев и ги правех все в Малинов, където ми взимаха 70лв за вливка, а миналия месец си купих интралипида, който беше около 15лв и си направих вливката в МЦ Свети Панталеймон за 33лв...Иначе от вливките не съм се чувствала зле и не съм имала странични ефекти. Първия месец, в който направя вливки задължително в дните преди МЦ ми излиза херпес на устата, защото аз по принцип имам проблем с херпесите и явно от вливката ми пада имунната система и задължително ми избиват... Успех!

# 269
В далечната 2009г правих опит при Стаменов. Тогава ми правиха вливки на Имуновенин преди трансфера. Помня, че имах много силно главоболие.

Общи условия

Активация на акаунт