ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 639
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
На мен са ми вливали интралипид, поне 4 пъти. Не съм имала никакви странични ефекти. Даже не съм усетила да ми пада имунитета - не съм се разболявала, не са ми излизали херпеси, нищо. Въпреки вливките имах неуспех - кухо яйце. Генетичните изследвания са ОК. Предстои ми пак ин-витро. Ще направя вливка заедно с пункцията и после ако имам положителен тест. Така направих и сега, но...Понякога се чудя има ли смисъл от тези системи, но предполагам че не ми вредят и за това ги правя.

# 271
  • София
Не знам и аз, има ли смисъл няма ли. Направила съм 2 вливки  интралипид досега заради завишени НК клетки. Доц. Русев ми откри и ембриотоксини и имам назначен имуноглобулин преди трансфер, както и интралипид ако се стигне до + тест. Този месец влизам в процедура и бях в голяма дилема с този имуноглобулин. С интралипида от двете вливки нямах никакви странични ефекти, правих ги в Св. Пантелеймон. Явно ще трябва да направя и имуноглобулина, иначе ако не се получи ще си мисля, че може да е било от това.

# 272
Интратек имуноглобулин ли е? Това го вливах в Надежда. И аз не знам защо при положение, че имах само завишени НК клетки. 500лв. беше системата. Влях я заедно с инсеминация. Тогава на момента нямах никакви оплаквания, нищо. След малко повече от месец се разболях и от настинка премина в ангина. Но предполагам си е имало да става, а не е от Интратека. След това не съм боледувала година и половина - нито настинки, нито вируси.

# 273
  • София
Пише само имуноглобулин 5 гр. Едва ли е същия, защото в Малинов ми казаха, че вливката струва 70 лв. заедно с препарата, защото два пъти питах трябва ли да нося нещо.
Благодаря на всички за споделения опит!

# 274
Интратек имуноглобулин ли е? Това го вливах в Надежда. И аз не знам защо при положение, че имах само завишени НК клетки. 500лв. беше системата. Влях я заедно с инсеминация. Тогава на момента нямах никакви оплаквания, нищо. След малко повече от месец се разболях и от настинка премина в ангина. Но предполагам си е имало да става, а не е от Интратека. След това не съм боледувала година и половина - нито настинки, нито вируси.

Да, имуноглобулин е. Използва се и вместо Октагам.

# 275
  • София
Има два вида вливки.
Едното е интралипид, соева субстанция, която се изписва от Русев за повишени НК клетки. Цената на вливката е между 45 и 120лв в зависимост от дозировката. Използва и за венозно хранене. Вливката става за около 30-45 минути.
Другото са имуноглобулини. Има различни марки - имуновенин (български, около 280лв), октагам, интратект (немски,около 550 лв). Трябва да се влива задължително под лекарски контрол. При българския препарат често се появяват странични ефекти като главоболие, алергични реакции и др. Русев ги изписва при наличие на ембриотоксини, в Надежда и Конова в Плевен ги изписват и за други неща, вкл. НК клетки. Вливката отнема около 2-3ч.

# 276
  • Ловеч
Здравейте, моля за съвет, защото съм на лекар чак на 16.01.

# 277
  • София
Така или иначе, сама нищо не можете да направите

# 278
  • Ловеч
Знам, че нищо не мога да направя, но въпроса ми  беше дали са ми зле резултатите

# 279
Здравейте момичета Simple Smile Първо пожелавам на всяка от вас,да сбъдне мечтата си,да бъде мама❤Предстоят ми генетични и имунологилчни изследвания,имам два спонтанни аборта в ранна седмица.От генетичните ще пускаме кариотип и на двама ни,тромбофилия.От имунологичните антитела,НК клетки също и хормони на щитовидната жлеза.Според вас нужни ли са полови хормони,защото според тях няма нужда,да се пускат?Общо взето имунологията сама си я назначих,понеже абортите били рано и най-често се изследвала само тромбофилия.

# 280
  • София
Всичко, което си написала, е ОК. От хормоните можеш да пуснеш прогестерон на 7 ден след доказана овулация, за да видиш дали нивата са нормални. Също може да направите и спермограма с морфология по Крюгер и SDI тест, защото ранните аборти могат да се дължат и на проблеми при мъжа.

Стискам палци да намерите проблема и неговото решение, и следващия път да е успешен.

# 281
Всичко, което си написала, е ОК. От хормоните можеш да пуснеш прогестерон на 7 ден след доказана овулация, за да видиш дали нивата са нормални. Също може да направите и спермограма с морфология по Крюгер и SDI тест, защото ранните аборти могат да се дължат и на проблеми при мъжа.

Стискам палци да намерите проблема и неговото решение, и следващия път да е успешен.
Благодаря❤Последният аборт беше в 10 г.с и според генетиците и моят доктор,на когото имам адски голямо доверие са на мнение,че за в момента спермограма не е нужна.Всъщност изобщо не сме стигнали до пулс.След което се появи ембрион ме следяха на доплер и нямаше никакво кръвоснабдяване...аз забременях с овулация на 25-ти ден,може и това също да е причина.

# 282
Искаш да изследваш при себе си 100неща, а при мъжа-0?!? Има мнг случаи на спрял развитие ембрион, кухо яйце, заради лоша спермограма. Редно е, ако се търси причината, да се изследвате и двамата.

# 283
Здравейте,
Има ли някой с идентичен резултат, на когото са му препоръчали да бие Фраксипарин?

# 284
Почти във всяка клиника вече, без значение от генетичните и имунологични изследвания, след трансфер се назначават фраксипарин/клексан.

Общи условия

Активация на акаунт