ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 611
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Всичко, което предприемам е от прочетена информация във форума. Но това донякъде. От един момент нататък се притеснявам да действам на своя глава и смятам, че ми трябва консултация с лекар. Но за кратко време се събират доста неща за четене, обмисляне и човек невинаги успява да се ориентира достатъчно добре към дадения момент. Та, аз до скоро някои видове специалисности не знаех даже, че съществуват Simple Smile

Затова, благодаря на всички за мненията. Да, понякога са разнопосочни и това може да доведе до объркване, но смятам, че всеки избира варианта, който му се струва най-логичен и най-близо до неговото мислене. Мисля да запиша час при доц. Русев за витамините, които щ изследвам днес (Витамин Б12, Витамин Д, фолиева киселина). Евентуално ще пусна желязо и хомоцистеин. А за останалото може би ще търся хематолог. Като преди това мисля да пусна изследвания за ACE и Фактор 13.

И имам един въпрос относно фолиевата киселина. В Цибалаб има фолат в серум и фолат в еритроцити. Кое от двете трябва да се изследва? Предполагам първото?

Фолат в еритроцити показва точно колко фолат е усвоен.
Във серума, т.е. кръвта , фолата е все още неусвоен от клетките.
Тук е обяснено по-подробно за двата вида изследвания - https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … D0%B8%D0%BD%D0%B0

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 09:09 от geizer

# 406
Много неща премълчах за доц. Русев, защото все пак е помогнал на мнг момичета. Обаче начинът, по който проф. Кременски е започнал писмото си, е изключителен : "Аз не съм АГ-специалист и не само поради това се придържам към доказаните факти и препоръки на водещите международни асоциации по репродуктивна медицина. "
Това за Русев не важи. Той ще ти назначи терапия и лечение, които не са по неговата компетенция. Ще кажа, които грешки допусна при моя преглед.
-беше грипна епидемия, болеше ме гърлото, но ми пусна НК клетки, след като съм нямала брохит, значи не се повлиява. Сигурно е прав, при все че нали уж НК клетките се завишават при боледуване
-пусна ми Б12 в 2ч на обяд, а нали уж се изследва на гладно. Ама да кажем едва ли чак толкова голяма разлика ще излезе
-но най-голямата грешка беше, че поиска да ми изследва ТСХ след като съм закусвала, обядвала и кафе пила. Добре, че от 5-6 год си го изследвам и знам това онова.. Лошото е че после изписва лечение на базата на стойности, които не са достоверни.
Най-много му набрах обаче покрай онази група за русев/сигридов. Беше изписал ОНАЗИ терапия на едно момиче, което я правеше стриктно всеки месец преди овулация, но без успех. Нейната стойност беше само с 1 над нормата и беше се отчаяла. И просто ми стана мъчно как се вкарват масово много момичета в схемата следене на овулация, вливки, секс по график и месеци наред неуспех. А точно пък на това момиче едва ли проблемът й беше тази завишеност с 1 или пък ако е тя, очевидно интралипидът не е нейното лечение.

# 407
  • София
Ive23  , напълно съм съгласна с написаното от теб за Русев!
Моето заключение , това на етърва ми и на още няколко момичета, с които комуникирам, бяха абсолютно еднакви, само името беше различно!
Аз имам една неуспешна бременност при него и Сигридов, която приключи в 20 седмица . Въпреки, че бях с влошен кръвоток , не ми промени терапията през ден, нито ми увеличи дозата. Сигридов каза- за терапията слушаш Русев!
Следващата ми бременност беше с доста по високи дози Нмх, както и Ап всеки ден! Успешна!

# 408
  • София
Аз няма да пиша ферман, достатъчно съм писала в последните 2-3 години.

Консултацията с Русев за мен е много полезно нещо - за витамини, имунология, ендокринология. Той има предимството да има познания в тези няколко взаимносвързани области, и да прецени как влияят една на друга. Което е рядко качество. За първоначална консултация е адски полезен.

Кременски е известен с това че омаловажава нискорискови фактори, но той е генетик теоретик - бременност не проследява.

Паскалева също омаловажава нискорискови фактори, но ако отидеш при нея за консултация след започване на терапия и бременност е полезна. Тя витамини не следи, въпреки че е хематолог.

В същото време в темата има много момичета с нискорискови фактори, които имат по 1-2-3 загуби, и без терапия не могат да износят бременност. И с правилно проследяване и терапия раждат безпроблемно.

Така че нещата не са черно-бели, препоръчвам всяка от вас да прочете и да прецени рисковете за себе си.
Аз лично втори аборт заради липса на терапия не желая да правя. Бих отишла при Паскалева едва след забременяване.

П. П. Бамболинка, ти също си с нискорисков фактор, и ти беше необходима терапия. Така че терапията на Русев може да не е била правилната за теб, но при теб без терапия, както препоръчва Кременски, също не става.

# 409
  • София
Така е Дели, права си! Но затова отидох при Паскалева преди бременност .Назначи ми аспирин преди да има бременност и въпреки , че ми каза да почна Нмх към 7-8 седмица- аз го почнах от положителния тест. Русев е Ок за витамините, да. Но неговите вливките с интралипид при мен не помогнаха....Следващия път вливах имунологлобулин. Та, нещата са много комплексни все пак.

# 410
Нещата никога не са черно-бели за съжаление. Винаги има и нюанси. Затова смятам, че всеки трябва да послуша вътрешния си глас. Мен лично гризе ли ме червеят на съмнението, става много лошо. Съсипва ми психиката. Споменатите специалисти са добили такава репутация не без причина, предполагам, и вярвам, че са добри. Просто понякога късметът не е с нас, макар да сме били в ръцете на специалист, на когото сме имали доверие.

Засега, без да съм чела допълнително, мисля да се доверя на Русев за витамините. Подготвила съм един дълъг списък за изследване и лошо ми става от крайната сума, но ми се иска да имам тези резултати.

Обаче ме върнаха от Цибалаб и утре ще трябва да се разхождам отново - хомоцистеин се изследвал до 9:00 часа само, защото стойността му се покачвала през деня.

Момичета, на няколко места вече срещам "+тест", " положителен тест", това някакво изследване ли е? Мислех, че е резултат Simple Smile

# 411
  • София
Здравейте момичета,  бременна съм в 7 +5 г.с. след ЗЕТ, в събота чухме сърце,  ембриончето според ехографа е с около 5 дена по-малко, тогава пуснах и имунологични изследвания  - в Надежда съм. Днес получих резултатите , в общи линии всички са в норма,  само плацентарните са доста ниски, имате ли идея какво значи това.  До сега не са ми правени вливки.

Скрит текст:

kupu, единия маркер показва, че има някакво възпаление в организма, а другия - някакъв проблем с плацентата....
Аз правих вливките с Интратект( общо 4 ) също пих и антибиотици от 9 та до 26 седмица почти непрекъснато. Правех контроли на 4 седмици.
В Надежда не са фенове на аспирина например, когато има проблем с плацентата. Аз ходех при Паскалева и имах терапия с аспирин и клексан.Виждам, че на теб са писали фраксипарина.
На мен даже и това не изписаха , когато имах проблем с плацетарната, решиха да ми го включат чак в 13 седмица. Добре, че не ги слушах за терапията.
Аг трябва да ги следи стриктно кръвотока към бебето.

# 412
  • София
Така е, но мои приятелки забременяха и родиха благодарение на вливки след консултации с Русев! Някои след интралипид, други след имуноглобулин.

# 413
  • София
Така е, но мои приятелки забременяха и родиха благодарение на вливки след консултации с Русев! Някои след интралипид, други след имуноглобулин.
За забременяването - и аз забременях, но не износих. Преди съм забременявам и без вливките.

# 414
  • София
Е износването при теб се оказва трудно. Не съм чувала за друг такъв случай Flowers Hibiscus

А вливките на Русев са за имплантация и началото на бременността.

# 415
Здравейте момичета аз съм със същата диагноза от д-р Русев  и ми е малко странно . При нас като цяло имаше открита уреаплазма за което се смята че е причина за лошата морфология при мъжът ми (която е 2%) за момента вече сме чисти и двамата от нея . Прибрах се до Бг (тъй като живея на вън ) с идеята да направим тези вливки и да пробваме дали ще стане естествено ,но проф. Тимева което ни води случая каза ,че без да види подобрена морфология на мъжът ми няма да МО влива нищо . Също така каза че това завишение при мен на НК клетки е възможно да е в резултат от уреаплазмата (когато ги пускат не знаехме че имам и аз уреаплазма ) . Сега дилемата е дали да чакаме 3 месеца и да видим дали морфологията ще се подобри или направо да си действаме за ИКСИ ,като преди трансфер ще ми пусне пак НК клетки и ако имам нужда все още тогава ще ми правят вливки на интрапилид , за аспирина каза че щв го пия и него тогава . Та сега го умоваме защото вече много време чакаме а бебе няма . До сега не съм имала бремнности и направо нз какво се случва Sad

# 416
  • София

kupu, единия маркер показва, че има някакво възпаление в организма, а другия - някакъв проблем с плацентата....
Аз правих вливките с Интратект( общо 4 ) също пих и антибиотици от 9 та до 26 седмица почти непрекъснато. Правех контроли на 4 седмици.
В Надежда не са фенове на аспирина например, когато има проблем с плацентата. Аз ходех при Паскалева и имах терапия с аспирин и клексан.Виждам, че на теб са писали фраксипарина.
На мен даже и това не изписаха , когато имах проблем с плацетарната, решиха да ми го включат чак в 13 седмица. Добре, че не ги слушах за терапията.
Аг трябва да ги следи стриктно кръвотока към бебето.

Благодаря Bambolinka, аз съм на фраксипарин веднага след трансфера, по-принцип съм и хетерозигот фактор V Лайден, хетерозигот 4G/5G и хетерозигот за фолиевата, бях ходила преди година при Паскалева и тя каза терапия с Фраксипарин. Тея плацентарни молекули са ми пълна загадка, търсих информация в разни чужди форуми, но навсякъде ги назначават най-рано 12-13 седмица. Другото което ми направи впечатление, че досега не срещнах мнение на някой да са му били в норма в 7 г.с. Днес съм на преглед и ще видим как ще продължим, дано всичко е наред, че яко съм се панирала.

# 417
pipi, понеже търсиш съвет, моето мнение е да видите дали няма да успеете спонтанно и без икси. 2%морфология не е страшно и може да се забременее без проблем. Преди да се наливам с интралипид, бих повторила нк клетки на др място, за да видя, че наистина имам проблем.

# 418
Ive23 ами честно казано мислим да изчакаме до Април ,на мен ако всичко е наред ще трябва да ми дойде на 1/2 тогава и ако ми дойде се прибирам . Дай Боже до тогава да в станало естествено . Ще пуснем тук една спермограма след две седмици  да видим дали има подобрение . Последно двамата пихме антибиотик за уреаплазмата в началото на януари и преди две седмици излизнаха отрицателни резултатите след контролата . Другото което се чудя е дали пък да не се приберем в началото на Март да пуснем в Бг една спермограма там и ако е лоша да си подадем документите по ЦАР ,и да чакаме докато ни удобрят ако не стане до тогава такмо ще действаме по програмата за финансиране . 
Вече 3г чакам нещо да се случи и заради това не знам как да постъпя .... да чакам или не

# 419
За Цар ще ви трябват 2 спермограми, правени поне с месец разлика и не повече от 6месеца. И ви трябва и друго отклонение освен морфология.
За подобрение на спермограма след инфекция поне 2-3месеца изчакайте, за да се образуват новите сперматоз. Дано уреаплазмата да е била проблема.

Общи условия

Активация на акаунт