ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 518
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм по фонда и понеже не мина добре опита със стимулация следващия опит по фонда ще бъде с една заповед 4 опита на ЕЦ. Т.е. след всяка пункция ще оплождаме ембриона и замръзяваме ако изкара до 5ти ден. На пункция на ЕЦ едва ли ще вадим повече от 1-2 яйцеклетки и някак ми се струва малко безсмислено това изследване (или просто да си спечелят малко пари и от нас при всеки опит, а не само от фонда). А и трансфер ще има чак след 4те пункции (такова е условието на фонда). Просто вече ми се струва наистина, че ни източват финансово. Именно защото даже и ембриолога не можеше да ми даде смислени доводи защо да го правим въобще. Благодаря за инфото😉

Нас също много ни натискат за ПИД, но при нас ако се получи ембрион, той е без никакви забележки, а след това бременност няма. На ЕЦ е ин-витрото. Направихме 2 пъти ПИД, и двата пъти, ембрионите са перфектни на вид, но излязоха с генетичен проблем. На консултацията попитах до какъв извод можем да достигнем. Генетичката отговори, че след 35г е нормално и е въпрос на късмет. Аз до този извод бях достигнала и на база неуспешните трансфери... После добави, че най-обича да се правят изводи на база по-голяма извадка от изследвани ембриони.
Попитай ги каква визия имат за този ПИД в дългосрочен план. Т.е на всичките ти 4 бъдещи опити ще искат ли ПИД и ако не можеш да си ги позволиш финансово, то има ли смисъл да правиш въобще някакъв.

То и аз го разсъждавам, че е въпрос на късмет и със или без ПИД ако е добър ембриона без генетични дефекти ще настъпи бременност, а ко не е добър и резултата няма да е положителен, та в моя случай не виждам много смисъл, защото ние дори не стигнахме до трансфер за да имаме съмнение дали ще настъпи бременност... Явно всичко си е до късмет...Смятам да го откажа на този етап от тази "скъпа екстра". Ще заложа на естествения подбор поне още един опит... Дано да имаме късмет...

# 601
Може ли мнение за изследването ми на НК клетки...чак след 2 седмици имам час при имунолог да не стане обаче късно..
И някой знае ли какво означава лимфопения с гранулоцитоза..?

# 602
Калина до колкото разбирам са завишени НК клетките ,но задължително трябва да се чуеш с др. на мен са ми назначени вливки на Интрапилид при евентуална бременност .

# 603
Аз в предписанието от доц.Конова имам препоръка при над 15% НК клетки да правя вливка с интралипид....сега съм в 8г.с. и доста се притесних, преди 15-20 дни ги изследвах бяха 14.65% и доц.Конова каза нищо да не правя, но сега картинката е съвсем друга, от клиниката и казаха, че ще ми се обадят да ми кажат какво да правя, ама дано да не ме забравят.....

# 604
Ами предполагам ,че ще трябва да ро се вливат защото на мен ми казаха при настъпила бременност ако са завишени пак в 8г.с се влива и после пак в 24г.с . Звънкам им и искай консултация по скоро . Успех

# 605
Благодаря ти, ще отивам да чакам (тя доц.Конова за късмет днес е в Пловдив от 14ч.) , сега се чух с генетичката, при която правих генетичните изследвания, тя е на мнение, че трябва да се направи вливка, но разбира се да се консултирам с имунолог, а това занижение на кр.телца каза, че е от прекарана инфекция и сега като се сещам имах херпес тези дни вероятно е това......

# 606
Момичета незнам дали ми е за тук въпроса,но за пръв път ми се случва на втори ден спря да ми се развива ембриона имате ли представа на какво се дължи.

# 607
  • София
Благодаря ти, ще отивам да чакам (тя доц.Конова за късмет днес е в Пловдив от 14ч.) , сега се чух с генетичката, при която правих генетичните изследвания, тя е на мнение, че трябва да се направи вливка, но разбира се да се консултирам с имунолог, а това занижение на кр.телца каза, че е от прекарана инфекция и сега като се сещам имах херпес тези дни вероятно е това......
Калина, мой съвет , ако си имала херпес, пусни едно изследване за херпес Зостер , че имам кофти случай около мен точно с херпес на устата. В никакъв случай не искам да те плаша, а само да помогна

# 608
  • София
Херпес зостер не излиза на устата. Той се развива по хода на някой нерв.

# 609
Херпес зостер доколкото знам е вируса на Варицела и е доста опасен, особено при бременност.

# 610
  • София
Не е толкова опасен, колкото всички си мислят.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 14:16 от Nandin

# 611
А херпеса на устата опасен ли е по време на бременност? На мен редовно ми излизат херпеси,  даже и миналата седмица пак се изприщих, а съм в 6г.с. и доста се притесних, ама какво мога да направя..

# 612
Хопчи не мисля , на ме също ми излиза и на устата и долу (и на мъжът ми ) просто ми казаха ,че един ден като разждам (заради това че ми излиза от долу ) ще трябва да е секцио не естествено .

# 613
След две биохимични бременности с моя съпруг направихме генетични изследвания, а аз направих и за тромбофилия.Генетичните а идеални и при двама ни.При мен тромбофилията излезе следното:
Фактор V Leiden - Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген - Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза(МТХФР) - Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант на гена на Тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa(носителство на хаплотип А2) - Хомозиготен носител на Хаплотип А1
Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибито 1(РАI-1) - 4G/5G

Генетичката каза, че всичко е наред.Разбрах че с тази мутация на пай е много възможно да не ми трябва никаква терапия, защото само с нея риска е изкл'чително малък.Само тоя Хаплотип нищо не намирам за него.

# 614
При хетерозигот по PAI препоръчват да се изследват и ACE и Factor XIII. Иначе да, води се нискорискова мутация. Но има момичета с аборти в ранни и късни седмици и с изписана превантивна терапия поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт