ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 664
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте , някой може ли да ми обясни точно какво са ембрио токсините ? Това са вещества с външен произход или самото тяло ги произвежда ? Търся информация в мрежата и попадам само на инфо от рода na Bt toxin , който се приема чрез храната и се натрупва в организма . Освен предложеното лечение на доц.Русев с имуноглобулин , има ли някъква естествена алтернатива да се премахнат или подтиснат ?

# 316
# 317
Благодаря за линковете 🙏 , книгата е доста детайлна , учудващо тази тема се разисква и изследва над 25 години , а все още няма категорични резултати и признание .
Май най - накрая да си влея този имуноглобулин , без да го мисля толкова и поне да знам че съм го направила 😊 Някък си имам усещането че става оплождане на яйцеклетаката , но не може да се имплантира , ако изобщо може да се разчита на шестото ми чувство като жена  ...

# 318
Здравейте момичета Simple Smile От всички имунологични и генетични изследвания,които пуснах ми излезе само това”хетерозиготен носител 4G/5G PAI 1”.Генетиците от болницата ми казаха,че това не е проблем и не е сързано с риск за спонтанен аборт.Някоя от вас има ли такава мутация и предприемали ли сте някаква терапия?

# 319
Когато има неработещ ген в PAI, трябва да се провери и в ACE и Фактор 13. Много често именно там възникват мутации ,заради pai. А това си увеличава риска.

# 320
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile От всички имунологични и генетични изследвания,които пуснах ми излезе само това”хетерозиготен носител 4G/5G PAI 1”.Генетиците от болницата ми казаха,че това не е проблем и не е сързано с риск за спонтанен аборт.Някоя от вас има ли такава мутация и предприемали ли сте някаква терапия?

Аз съм с такава мутация и загубих първото си дете в 7ми месец (преди да разбера за тромбофилия)

# 321

Аз съм с такава мутация и загубих първото си дете в 7ми месец (преди да разбера за тромбофилия)
Много съжелявам за случилото се Sad При следваща бремонност беше ли предписана терапия?Вече трима доктори ми казват,че това е нискорискова мутация и не е причина за аборт,категорично ми казаха,че нямам тромбофилия.При следваща бременност ще съм на терапия,превантивно.Така реши моят гинеколог.

# 322
  • Варна

Много съжелявам за случилото се Sad При следваща бремонност беше ли предписана терапия?Вече трима доктори ми казват,че това е нискорискова мутация и не е причина за аборт,категорично ми казаха,че нямам тромбофилия.При следваща бременност ще съм на терапия,превантивно.Така реши моят гинеколог.

Ами на мен още в болницата като родих ми казаха, че такива неща се случвали и да сме пробвали пак с ММ...Останах потресена. Сама се разрових и си направих изследванията. Откриха ми мутация и при следващата бременност бях на АП и Клексан - износих до 37+4г.
с., родих по естествен път живо и здраво момченце.

# 323
  • София
И аз с тази мутация+ неусвояване на фолиева имам 2 загуби в 5 и 6 месец. Сега с правилна терапия - всеки ден Аспирин и клексан 0,6 имам момиченце. Пак се роди рано, но заради силни контракции , неповлияващи се на никакво лечение. Но ми е живо и здраво, след 3 месечен престой в кувьозче , в неделя си я прибрахме вкъщи .

# 324
И аз с тази мутация+ неусвояване на фолиева имам 2 загуби в 5 и 6 месец. Сега с правилна терапия - всеки ден Аспирин и клексан 0,6 имам момиченце. Пак се роди рано, но заради силни контракции , неповлияващи се на никакво лечение. Но ми е живо и здраво, след 3 месечен престой в кувьозче , в неделя си я прибрахме вкъщи .
Жива и здрава да е❤Много са противоречиви мненията,относно тази мутация.Имам приятелка,наскоро и погледнах изследванията и се оказа,че и тя има същатата мутация,а вече е в 9-ти месец и не са взети мерки,тя дори от мен разбра за това.Аз ще бъда на фраксипарин,за аспирин не знам.Моят доктор каза,че дори и няма нищо по изследванията ще ми го предпише превантивно след +тест.
При теб освен тези две мутации,има ли други проблеми?Интересно ми е защо,ако всъщност това може да е причина се отрича...

# 325
  • София
Защото по статистика % на абортите при жените с хетерозигот по PAI и тези с хомозигот по нормален алел, няма разликай. Т.е. Не се отчита повишен риск при жените с 4G/5G

# 326
Защото по статистика % на абортите при жените с хетерозигот по PAI и тези с хомозигот по нормален алел, няма разликай. Т.е. Не се отчита повишен риск при жените с 4G/5G
Значи долкото разбирам,при мен не се повишава рискът от спонтанен аборт...с тази мутация?

# 327
  • София
Ами имам и недостатъчност на шийката, сега бях с два серклажа .
Но, втория аборт в 20 седмица  бях с лош кръвоток и беше missed. Пак имах терапия, но аспирина ми беше през ден , а фраксито 0,4. Според Паскалева- недостатъчна доза , тъй като качих и много кг. И сега с доза 0,6 все бях на долна граница анти-ха, но кръвотока беше добър. Тъй като през ден бях с родилни контракции на 3 мин , ми спряха аспирина в 25+ седмица, тъй като ги беше страх да не тръгне раждане и да стане някой кръвоизлив. И веднага почнаха да се влошават доплерите след спирането на аспирина. Вдигнах и кръвно . 2 седмици след това родих с кръвно 200/100. със спешно секцио. За мен спирането на аспирина влоши нещата, но нямаше как ...
На Бхс ми излезе висок риск от преекламсия. И предишните бременности също.

# 328
  • София
Ако се гледа само тази мутация, по-статистика нямаш повишен риск от тромбози и аборти, спрямо жените без мутация.
Обаче има и други фактори.
Аз съм със същата мутация, но като прибавим годините ми, килцата в повече, баба с тромбофлебит и дядо със съдови инциденти и  умрял от масивен инфаркт... бях на терапия. А и имах повишен риск от прееклампсия.
Та и други фактори са важни.

# 329
Ако се гледа само тази мутация, по-статистика нямаш повишен риск от тромбози и аборти, спрямо жените без мутация.
Обаче има и други фактори.
Аз съм със същата мутация, но като прибавим годините ми, килцата в повече, баба с тромбофлебит и дядо със съдови инциденти и  умрял от масивен инфаркт... бях на терапия. А и имах повишен риск от прееклампсия.
Та и други фактори са важни.

Благодаря за отговора Simple Smile При теб след колко аборта се намери причината и в крайна сметка стигна ли се до щастлив финал?

Общи условия

Активация на акаунт