ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 605
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз съм на мнение да изчакате поне 3 месеца след лечение на уреаплазма, и после да правите нови изследвания. Спермогенезата е 3м.

Трябва да имате чиста микробиология, хламидия, уреаплазма и микоплазма преди забременяване. Взети от секрет - и при двамата.

С 2% морфология аз имам спонтанна бременност, така че вероятно имате и друг проблем освен нея. Цветна снимка правила ли си?

# 421
Момичета благодаря ви за съвета .
Имаме 2 спермограми едната е правена декември и от преди това имаме ,ако пуснем сега март месец ще са два общо от кл. Щерев . Тимева каза ,че ще стане само с тези двете от тях . Аз имам пускани всички изследвания ЦС - две проходими тръби ,хормони в норма,правихме генетични ,имонологични които ви показах , тромбофилия . На мен последно със секрет ми излезна че съм чиста от уреаплазма пискали сме и другите чисти сме . За сега само морфологията и мойто НК клетки + не освояването на фолиева киселина това е което излиза на яве като причина да не става

# 422
За Цар двете спермогр трябва да са задължително от две различни репродуктивни клиники.

# 423
Ясно ами ще пуснем някъде другаде тогава . От  Септември на сам имаме една от кл. Надежда ,но не разширена по Кюгер (там пише 6% морфология ) Декемри имане една от Щерев разширена по Кюгер 2% морфология . Мисля да го накарам на пусне една тук ,но няма да е разширена просто не правят такива от здравната каса и освен ще се приберем и ще пуснем някъде др последна за да е валидна за форнда . Дано една зедмица е достатъчна да излезнат резултатите и направо да отидем да пуснем документите по фонда ,че с това пътуване постоянно не си е работа . Надявам се уреаплазмата да е била и при двамата главния виновник и докато чакаме пр ЦАР да стане чудото Пт самосебе си 🤗😄❤

# 424
Аз пак да попитам имате ли друго отклонение освен морфология? ЦАР изискват поне 2 отклонения в показателите. Ето ти извлечение от правилника:
2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4): а) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) азооспермия, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза; б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри: аа) обем на еякулата < 1,0 ml; бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml; вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2); гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер); дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

# 425
[/img]
Това е което последно пускахме . Ако не може да се класираме сме подготвени за момента ние да се финансираме

# 426
  • София
Момичета, разговорът се задълбочи в различна посока. Има отделни теми за мъжки фактор и за ЦАР.

# 427
  • София
Момичета, разговорът се задълбочи в различна посока. Има отделни теми за мъжки фактор и за ЦАР.

Права си! Само ще отговоря на 1 въпрос.

Момичета ,а трябва ли да съм здравно осигурена в България за да кандидатстваме по ЦАР?
Не. ЦАР финансира независимо от здравно-осигурителния статус на пациента!

# 428
Извинявам се ,че се отклонихме от темата . Nandin благодаря ти за отговора 🤗🤗🤗

# 429
Добър ден на всички прекрасни момичета тук! Имам много сериозен проблем...цикъла ми започна някъде на 12 годишна възраст. При което беше супер нередовен и много болезнен. След една година отидох на гинеколог който само със един преглед заключи че имам СПКЯ и ми предписа Дуфастон. Пих го една година в която напълнях значително и го спрях на моя глава. Обаче започнах да имам високо кръвно от Дуфастона и сърцебиене...след което на 14 годишна възраст бях изследвана във детското отделение на болницата и ми казаха, че имам висок тестостерон, инсулинова резистентност и ми предписаха Метформин по схема съчетана със движение и намаляване на килограмите. Отслабнах и пих лекарството дълго време. Не съм ходила след това години на контролни прегледи,тъй като имах цикъл всеки месец макар и не напълно точен...а с отклонения +-10 дена. И така се минаха години в които аз не обръщах внимание на това.  Докато допреди една година незнайно как реших да се подложа на диета...която за жалост прерасна във хранително разстройство и от 52 кг станах 36 (за период от 1 година). Бях в болница на системи и захранване. Когато бях 43 кг цикъла ми спря. Сега в момента съм 47-8, а цикъл нямам от Септември миналата година. Много ме е страх, че напълно си съсипах здравето и не знам откъде да започна. При кого да отида по-напред? Ендокринолог или гинеколог? Също имам съмнение, че може преди време да са ме диагностицирали погрешно със СПКЯ и че може да имам проблем със надбъбречните жлези които секретират кортизол и правят така, че да имам окосмяване и проблеми със цикъла. Моля ви за помощ, към кой да се обърна първо?

# 430
  • София
Лили,
Намери си добър ендокринолог да ти направи пълни изследвания и да ти измисли терапия.
Започни да се храниш нормално и здравословно, намери си занимание, което да те изморява физически.
Едва след като оправиш хормоните и ти се нормализира цикъла, може да ти помогне гинеколог.

И не отлагай! Пиши след като отидеш на доктор какво е казал.
Успех!

# 431
Здравей delisardeli! Много ти благодаря за мигновената реакция! Ще отида веднага на ендокринолог. Но много ме е страх, че от това отслабване няма да мога никога да си възвърна цикъла...иде ми да гръмна Sad(

# 432
  • София
Ще си го върнеш, споко! Има специални медикаменти за това.

Първо трябва да се погрижиш малко за себе си.
Да се храниш здравословно и пълноценно. Не, диета, а хранителен режим, който да има разнообразна полезна храна.

Това с физическата умора е точно за да не гръмнеш.
Тичане в парка, ходене в планината, танци, аеробика - измисли си нещо което да ти е приятно и почвай веднага. Виж кво хубаво слънце е изпекло навън - теб чака!

# 433
Да. Аз също препоръчвам да намериш начин да се разтоварваш емоционално, тъй като стресът се отразява много негативно на хормоните и най вече на надбъбречните жлези.
   Само ще добавя че ако имаш съмнения за висок тестостерон е препоръчително да избягваш мазнините, месото да е чисто  например пилешко или рибно филе. Избягвай и интензивно физическо натоварване, по-скоро разходки в парка  биха били по-подходящи.

# 434
Много благодаря geizer! Непременно ще отида и се надявам да се оправят нещата...защото получавам панически атаки постоянно откакто почнах да мисля за това. Sad

Общи условия

Активация на акаунт