ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, имам чуденка и ще се радвам да прочета мнения. След задържан аборт се оказа, че съм хетерозигот 4G/ 5G и хетерозигот на MTHFR. Започнах да поя по един аспирин протект след овулация до началото на цикъла, но той много се промени- скъси се с 1-2 дни и кървенето стана доста обилно Ако преди 5-ти ден беше чист, сега до 4-5-ти ден кървя с алена кръв. Чудя се дали аспиринът разрежда прекалено кръвта ми или стремглаво вървя към менопауза? Доказано съм с намален яйчников размер по хормони, на узи положението е по-добре.

# 466
И аз имам тези две мутации, които знам, че са много често срещани. Първата не се асоциира с повишен риск и я водят за норма, защото е хетерозигот. Аз бях всеки ден на аспирин протект вечерта и фракси сутрин. Не мисля, че има нещо притесниъелно при теб. Аз съм имала цикли, в които кръвта даже ми е биела към черно, други, в които е алено червена. Хапчетата също оказват влияние на цвета и количеството на кръвта.

# 467
Ще спра аспирина за един месец, за да видя дали ще има промяна. Доста се притеснявам. Никога не съм имала оскъден цикъл, но такова чудо до сега не е било.

# 468
Кога разбирате, че дозата на НМХ е достатъчна? Трябва ли резултатът от изследването да е по средата на референтните стойности или?

# 469
  • София
Бети, аз като пия аспирин протект ефектът е точно същия - изтича се по-бързо, по-обилно и по-безболезнено. И това е съвсем нормално.

# 470
Бети, аз като пия аспирин протект ефектът е точно същия - изтича се по-бързо, по-обилно и по-безболезнено. И това е съвсем нормално.
Не знам дали е по-бързо. Преди 5-тият ден ми беше чист, а сега на 5-ти ден още ми зацапва. Сякаш и кръвта е повече и е по-ярко червена. Наистина ще пробвам един цикъл без аспирин. Малко на своя глава го пия, защото миналата година в месеца в който го пих забременях, за жалост неуспешно и реших, че вероятно е помогнал.

# 471

Момичета това е едно от мойте изследвания според които разбирам ,че трябва да пия аспирин ако не се лъжа  . Искам да попитам ,понеже не ми е ясно много , какво значи като цяло това изследване ,че кръвта ми се сасирва повече ,че съм по склонна към тромби или какво точно :/ . Извинявам се ако въпросът е глупав просто ми е интересно какво значи тази мотация точно ? 🤗❤

# 472
Прави ми впечатление, че е доста срещана тази мутация...Сигурно има много жени, които са родили без да знаят че я имат. Поне така започнах да си мисля. Първоначално и аз много се стреснах като ми казаха имаш мутация. Викам си леле ужас, какви са тези мутации, какво ми е сбъркано. Пък и тромбофилия излезе. Питам доцента какво да правя, как се лекува това? Той ми каза, че просто съм предразположена към тромбофилия, не че я имам. Така и не разбрах защо тогава съм на фраксипарин, за аспирин няма проблем,не е кой знае какво, но инжекции...Но страх лозе пази - не се отклонявам от това, което ми е изписано. Но вече започнах да приемам по-спикойно тези неща. Не сме болни, не сме дефектни, това е просто наша специфичнист, с която трябва да се съобразим, а в случая да приемаме хубави, пречистени форми на витамини и по едно аспиринче на ден Simple Smile А също и да следим от време на време как се движат нивата на витамините. Пожелавам успех на всички, които са тръгнали по този нелек път и няма да се даваме!

# 473
  • София
Пипи,
При тези мутации трябва да направиш изследвания за Б9 Б12 и хомоцистеин. Ако нивата на витамините са ниски, трябва да приемаш само метилирани форми на тези витамини - Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Ако нивото на хомоцистеин е високо, има опасност от сърдечно съдови проблеми.
Консултирай се със специалист както е препоръчано.

# 474
Момичета някой правил ли е скоро имунологични в Надежда и да каже дали цената още е около 260лв.?Имсм правени такива изследвания при Русев преди около година и 3-4месеца...Утре съм на преглед в Надежда и ако всичко е наред с прегледа и хормоните трябва да стартираме стимулация. Обмислям да пусна едни имунологични там с идеята ако има нужда от вливки да направя вливката преди трансфер или след +тест. Ще обсъдя какво е мнението и на репродуктивния АГ по въпроса... Може ли да ми кажете предварително ли си записвам час при имунолог или след като излязат резултатите при имунолог.резултати и каква е цената на прегледа при имунолозите там?

# 475
Здравейте!
Трябва да си пусна изследвания за тромбофилия, някой има ли идея в коя лаборатория в Пловдив мога да го направя, за да може после да ги покажа на доц. Конова от Пловдив. Разбрах, че не приема изследвания от всяка лаборатория, писах й мейл, но нямам отговор засега.

# 476
Здравейте!
Трябва да си пусна изследвания за тромбофилия, някой има ли идея в коя лаборатория в Пловдив мога да го направя, за да може после да ги покажа на доц. Конова от Пловдив. Разбрах, че не приема изследвания от всяка лаборатория, писах й мейл, но нямам отговор засега.
По принцип не отговаря на мейл доц. Конова. Според мен можеш да ги пуснеш в Геника (на Гранд). От там би следвало да ги приеме. Другият вариант е да ги направиш в тяхната лаборатория. Резултатите са готови за около 3 седмици, в зависимост от натовареността.

# 477

По принцип не отговаря на мейл доц. Конова. Според мен можеш да ги пуснеш в Геника (на Гранд). От там би следвало да ги приеме. Другият вариант е да ги направиш в тяхната лаборатория. Резултатите са готови за около 3 седмици, в зависимост от натовареността.
Благодаря. Не успявам никак да се свържа, нито да си запиша час, и ми казаха, че на мейл отговаря. А няма смисъл да губя време. В момента съм в Пловдив и искам да ги пусна веднага, защото съм бременна. Отново благодаря!

# 478
Момичета някой правил ли е скоро имунологични в Надежда и да каже дали цената още е около 260лв.?Имсм правени такива изследвания при Русев преди около година и 3-4месеца...Утре съм на преглед в Надежда и ако всичко е наред с прегледа и хормоните трябва да стартираме стимулация. Обмислям да пусна едни имунологични там с идеята ако има нужда от вливки да направя вливката преди трансфер или след +тест. Ще обсъдя какво е мнението и на репродуктивния АГ по въпроса... Може ли да ми кажете предварително ли си записвам час при имунолог или след като излязат резултатите при имунолог.резултати и каква е цената на прегледа при имунолозите там?
Не е нужно да си записваш час, отиваш сутрин и казваш на имунолозите, че искаш да си пуснеш изследвания. НК клетки бяха 130, пълен пакет имунология, мисля че беше 265лв

# 479

Не е нужно да си записваш час, отиваш сутрин и казваш на имунолозите, че искаш да си пуснеш изследвания. НК клетки бяха 130, пълен пакет имунология, мисля че беше 265лв
[/quote]
Благодаря много! Утре прегледа при АГ ми е следобяд, но ако започнем стимулация сигурно в следващите 2-3дни пак ще имам преглед и тогава ще си организирам и среща с имунолозите, хем да мога да изкоментирам и с АГ...

Общи условия

Активация на акаунт