ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Момичета,  доц. Конова отговаря ли  на имейл и горе-долу след колко време?

# 496
Ами според мен не, или поне на мен не ми отговори.

# 497
И според мен не писах и бяха минали 2 месеца и нищо докато не си записах час

# 498
  • София
Е то това е идеята да не отговаря , как иначе ще вземе парите за консултацията Sad

# 499
Аз съм била два пъти при нея и имам препоръки за Октагам 10% заради завишен ТАТ. Сега обаче антителата са ми паднали и са в референтните стойности и исках да я питам в такъв случай да правя ли вливка или само контрол през седмица-две. Но явно няма да успея. Благодаря момичета!

# 500
Момичета, имам нужда от съвет. След като се оказа, че съм носител на хетерозигот по PAI 4G/5G, пуснах за допълнително изследване Фактор XIII и ACE. Вчера излязоха резултатите и се оказа, че съм с хомозиготен тип D/D по ACE, с коментар, че се асоциира с повишен риск към спонтанен аборт.

След седмица имам час при проф. Паскалева, но в понеделник видях положителен тест за бременност. Дали ще има нужда от терапия и дали няма да е прекалено късно след седмица?

Признавам, че миналия вторник на своя глава взех един аспирин протект, а в неделя още един. За повече без консултация обаче ме е страх.

# 501
Честито за двете чертички Dark chokolate!!!!
Аз съм хетерозигот по I/D ACE и нормален генотип за F13, пише , че не се отчита повишен риск за тромбофилия и въпреки това съм на терапия (аспирин и фраксипарин през вечер ги редувам) , така че в твоя случай със сигурност ще имаш нужда от терапия.....нямаш ли изписани предписания какво да правиш при положителен тест...аз бих си взимала аспирина вечер , докато направиш консултацията....

# 502
Благодаря, Калина Simple Smile Нямам предписана терапия. Гинекологът ми не прояви особен интерес към хетерозигота миналия път, сега не знам как ще реагира за хомозигота. Тези изследвания са пуснати по моя преценка и подозирам, че леко се дразни, че малко повече от необходимото се притеснявам.

За аспирина се чудя и аз, но ме е страх да го почвам. Все пак тези резултати значат, че има риск, а не че задължително може да има проблем. От друга страна ме е страх да не подходя омаловажаващо и затова реших да се допитам в темата. Но честно казано, без да имам голям опит и поглед над нещата, всичките тези терапии ми се струват излишни. Както се вижда, съм доста объркана и хем ми се иска терапия, за да съм спокойна, хем ми се струва излишна Simple Smile)

Преди малко видях не удвоено, а много хубаво утроено ЧХГ Blush Дано този път нещата се развият по-добре от предишния Simple Smile

# 503
  • София
Дарк, честито! Желая ти много лека бременност , този път до термин! Още като показа резултата от прогестерона мин.седмица бях сигурна че ще има бременност. Сега спокойно! Не си самоназначавай терапия. Аспирина не е безобиден. Потърси АГ, което се занимава с бременни с тромбофилия и съвместно с проф.Паскалева ще се прецени какво, кога и дали да имаш терапия. Аз съм с твоите мутации (+още 2 хетерозигота в MTHFR) ,   вече съм 37г.с. и нямам нито една изпита таблетка аспирин, но пък аз съм на фраксипарин от самото начало,въпреки това, мнението на повечето АГ при които съм била е,че фраксито си е за мое спокойствие, а реално нямам нужда от него. Аз обаче съм си стриктна, понеже имам един мисед, 2 биохимични, възрастов фактор, ИР и още други обстоятелства.
Мисълта ми е, че всеки случай си е строго индивидуален и не бива да се обобщават терапии. Сигурна съм, че всичко ще ти е наред този път, просто трябва да си намериш "твоя" следящ АГ, редовно да правите доплери след 12г.с., да следиш кръвното, белтъка в кръвта и урината, КЗ и т.н.

# 504
Но честно казано, без да имам голям опит и поглед над нещата, всичките тези терапии ми се струват излишни. Както се вижда, съм доста объркана и хем ми се иска терапия, за да съм спокойна, хем ми се струва излишна Simple Smile)
По-добре се застраховай. Аз по време на първата ми бременност бях до края на трети месец на фраксипарин. За всеки случай, според лекаря ми, въпреки че нямах изследвани тромбофилии. Резултат- живородено, здраво дете. При втората бременност- същия лекар реши, че нямам нужда от инжекции, резултат- мисед аборт в 8 седмица. Постфактум - изследване за тромбофилии с резултат- хетерозигот 4G/5G, хетерозигот по MTHFR. Според двама лекари е трябвало задължително да бъда на терапия, поне първите месеци. Още не съм изследвала ACE и F13. Нищо чудно да изкочи някоя изненада от там.
Успех!

# 505
Dark_Chocolate, браво на вас ! Много се радвам ! Този път успешно и до финал.
Когато аз бях при Паскалева, беше точно след БХ и терапията, която ми препоръча беше от 6г.с. нататък, мисля, че няма да е късно след седмица да отидеш при нея.

# 506
Момичета , предстои ми вливане на Октагам заради ембриотоксини и леко завишени НК . Доста съм притеснена как ще ми го приеме организма , дали няма да имам странични ефекти ... въобще леко се паникьосвам . Моля ви споделете вие как се чувствахте след вливката ?

# 507
  • София
Момичета , предстои ми вливане на Октагам заради ембриотоксини и леко завишени НК . Доста съм притеснена как ще ми го приеме организма , дали няма да имам странични ефекти ... въобще леко се паникьосвам . Моля ви споделете вие как се чувствахте след вливката ?

Здравейте, вливах Октагам преди трансфер по същата причина. Не съм имала някакви проблеми или странични реакции.

# 508
  • София
Шоколад, много се радвам за теб!

Потърси АГ който да разбира от тромбофилии възможно най-скоро. За да може да реагира своевременно ако види проблем.

При мен проблемите започнаха още в 6гс, но нямаше кой да ги разпознае навреме, в крайна сметка докарах до 12+4.

Стискам палци при теб всичко да е наред!

# 509
Къде може да се пусне този ембриотоксичен тест в Пловдив и каква е цената? В центъра на Конова дали е възможно?

Общи условия

Активация на акаунт