Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 427
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Пийкок е обяснила защо не се приемат нови членове - заради снимки, лични неща и т.н. И на мен ми е тъпо, бих искала да ви опозная и извън бг мама. Ще ми бъде приятно Simple Smile
А в интерес на истината единствените, които сме във ФБ групата и пишем тук едновременно, сме аз, peacock, joaniki и Жанчето. Останалите момичета са писали през бременността и са спрели тогава или малко след като са се родили децата.

# 121
Не страдайте за фейсбук групи:).Не знам.кой го беше.постнал.това с детенцето което не е от тази плошадка, ха  добре.дошли в света на абосолютно.изтрещелите родители тяхните деца. Ае кажете ми,къв родител,човек,трябва да си да видиш детенце което влиьа в площадката и.другите деца да казват не може и ти блажено да си сроиш.отстрани. Изтрещяла майка с.комплекси!

# 122
Аз ви харесвам момичета, но съм за тезата, че в нета е едно, а на живо друго. Малко са хората, които и в нета и при пряк контакт са едно към едно. С радост участвам в групата и по други теми рядко се включвам, защото мразя наставническия тон все едно сме средата на 90-те и строгата госпожа  изпод огромните си лупи се опитва със смразяващ поглед да ти вземе страха. Точно  многото коментари в различни теми на тази картинка ми приличат и за това избягвам да се включвам, че ще си скъсам нервите за глупости. Слава богу тук сме разбрани и няма заядливи подмятания и съперничество кое дете е по-по-най.

# 123
  • София
Интересна тема сте подхванали момичета Simple Smile
Аз съм от тези "старите", писала съм в темите още от бременността и сега не пиша, но продължавам да чета.
Честно казано не пиша, защото тези отчети "ние станахме еди си колко см, правим еди си какво" не ми се нравят. Но ми харесва, когато някой има въпрос, че веднага се отговаря и помага. Не влязох в ФБ групата в началото защото бях неориентирана, а после не приемаха ... но какво да се прави, не ми липсва Grinning

Та за да не пиша празни приказки исках да ви питам за захранването (малко бавно я карам) грешка ли е, ако се случва да давам месо всеки ден? От другия месец ще пробвам държавна кухня, но дотогава се опитвам да наваксам месата и така се получава.

# 124
  • Варна
Педиатърката ми каза, че мога да давам всеки ден в продължение на 4 дни, когато въвеждам ново месо. Но в този случай все пак се дава по- малко. Карала съм и по схема 2/2. Ползвах месна заготовка на плазмон или гербер и давах по половин бурканче. Понеже трайността е 24 часа, затова давах другата половина на следващия ден. И после следваха 2 зеленчукови дни. Но пък гледам в менюто на кухните, че всеки ден има месо...

# 125
  • Варна
Сега като отворихме темата за мотивите на момичетата от групата да не приемат нови хора и причината да изтрият тези, които не сме писали и ме връхлетяха спомените за огромния страх през цялата бременност дали ще износя това дете.... имах вече една загуба и нямах никаква увереност, че ще стигна до успешен край, ранни контракции, почти постоянно на легло...помня как 2-3 седмици преди да родя купихме кошарка и трябваше да я сглобим, за да се отмирише дървото. И това празно легълце стоеше до нашето и се разплаквах всеки път като го погледнех от страх да не остане празно. Влязох да раждам без да съм купила дрешки....

# 126
Извинявам се, ама “писали сме лични неща и сме споделяли снимки” ако и извинение да не приемаш нови членове, аз съм мики маус! Ти ходи пиши в нета и поствай снимки, пък после се притеснявай, че изтича “важна лична информация”. От деня, в който видях втората чертичка съм тук и това е единственото място където пиша. (Само по време на бременността като ме бяха шокирали с непотвърден диабет и писах в още една тема).
И от самото начало не искам да членувам във ФБ групи, точно защото не желая тази “популярност”. Стана ми интересно просто на какъв принцип 20-30 майки решават кой има право да е в групата и кой - не! Разбрах мотивите, но го смятям за тъпо.

По повод на майките от площадката - майка ми ме предупреди, че ще имам проблеми. Аз съм с много силно изразено чувство на справедливост (или поне моя си поглед върху нещата) и такава ситуация няма да я подмина, без коментар към децата или родителя. Както и с ритането и биенето на гълъби в парка не си мълча като го видя.

# 127
  • София
И аз с въпрос:кисело мляко откога мога да давам ? Чета някъде след 10ти месец, другаде след годинка...по принцип днес се бях засилила да му дам краве, а след това и козе, знам че малдини и миднайт дават Rolling Eyes

# 128
Алекс, аз млечните ги въведох преди глутена. Киселото мляко - козе и краве, му е любимото хапване! Знам че навремето са давали кисело мляко като айрянче на съвсем малки бебета, когато майката няма достатъчно кърма. Мисля, че и сега го препоръчват някои педиатри.

# 129
Аз от вчера давам кисело мляко

# 130
Еее наистина ли Жанчето я няма, нищо някой ден може да се завърне. По същество някой дава ли камилия за зъбите и може ли да ме светне как точно беше че ми се въртят някакви почивки и такива неща 😆

# 131
  • София
И аз давам кисело мляко.

Мисля, че е време да приключим темата за ФБ групата, понеже нито вие ще си промените мнението, нито всички 70 момичета от групата. Държа само да уточня, че не си представяйте някаква задръстена група, в която се говори в мн.ч, обсъжда се само консистенция на бебешко ако и се дават отчети за кг и см всеке месец. Много от момичетата там, нямат снимки в профилите си във ФБ, но качват такива в групата. Споделяни са много лични проблеми, семейни драми и т.н. И си представете в едно затворено общество, в което, вярвайте, всеки знае имената на 80% от бебетата, ако имат проблеми съответно, правили сме срещи и т.н., изведнъж идват няколко напълно непознати момичета. Никой не казва, че вие сте лоши, ще изнесете информация от групата и т.н., но не всеки е склонен да приеме такъв член.
И го казвам, защото сте ми приятни всички, не защото искам да се оправдавам. Не обичам да го правя.

# 132
Добре че има ограничения в тези групи хахах,аз пък се дразня на приятелки във фейсбук които ме адват без да зная в някакви групи,аз чинно излизам всеки път и мине не мине пак са ме аднали:) Всичко мога да си представя но не и да членувам в майките на София ,майко мила и тн и тн. Аз бях преди в групата на Ноемврийките във фейса но излезнах,оше бяхме в първите месеци и започна темата за кърменето и как те са бременни,имат деца на по 3 и оше кърмят. Казах си това не е мойта група и така си тръгнах. След време обаче ми се искаше да споделям някакви неща от бременността ,попрочетох малко от.вас и си казах аха тез не са толкоз изтрещели:) И мерси че ме приехте. Бях началото на 7 ми месец като се включих. Сигурна съм че.като всички почнем работа нещата ще поумрат и тук,но пък ще останат хубави спомени. Toni,и аз съм.от хората с изявено чуство за справедливост. Ама те са толкова много—простте хора че не можеш да се борил,просто в един моменъ почваш да ги отбягваш.

# 133
Тони,относно мнението ти съм +1!
ФБ групи вече хич не ми се коментират.
Кисело мляко дадох миналата седмица,защото дечко пак нищо не искаше да яде и експериментирах.Дадох на Маджаров 4,5 процента и му хареса.Аз вече не спазвам принципа на въвеждане по 3 дни.Вчера от кухнята хапна 1-2 лъжки маджа с телешко,не беше ял телешко досега.Хапна и от десерта,който беше с нектарини.Не съм давала и нектарини.Общо взето,за момента само се запознава с кухнята и много много не му се нрави.

# 134
  • София
И аз не спазвам това за 2-3 дни, но алергените си ги въвеждам толкова. Кисело мляко и аз давам Маджаров, но според педиатърката трябва да е нискомаслено и купувам 2%.

Общи условия

Активация на акаунт