Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 448
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Не давам коластра. Още го кърмя и не виждам смисъл. Хубавото е, че и ние сме много здрави в последно време. От как се е родил само един вирус сме изкарали.

# 271
И аз като Малдини.

Коластра давах в яслата. Никъв ефект не видях. Поне месец трябвало да се пие уж, дрън-дрън. И моята олепи де що вирус имаше. Рекордът ѝ беше три седмици посещение без прекъсване, постигнат веднъж за цяла година.

# 272
Големия.ходи на ясла от 1г6 месеца,отначало беше 1 сед на ясла,две в къщи на инхалации с бронхиолит. По едно време мислих да го спирам вече но го заведохме на Пулмолог,изписа някви прахчета и правихме 3 години курс с тях и така позакрепи. Всеки вирус или грип който минеше същ го поваляше,предимно в зимния период. И бактериална инфекция веднъж беше направил,тогава беше по страшно. Едва миналата година.дадох имуностимуланти и пак поболедува. Смея обаче да кажа че бронхиолитите ги израстна вече и че.от февруари след гадния грип не е боледувал. Няма как деца са,докато изградят имунитет боледуват. Ако не в яслата,то си.наваксват в детската. Обаче тия имуностимуланти според мен помагат на имунната ситема по лесно да се бори с някви неша а не че предпазват да не се заразяваш. Няма как като 33 деца са с грип на някой да му се размине. В.инъересн на истината в яслите болестите са по леки,в детската е тежката артилерия...

# 273
  • Варна
Момичета, малкият на 9 м и 13 дни още не може да стои на крачета изправен, подпрян на мебелите. Тревожа се, виждам, че децата ви вече сами се изправят, а аз не мога да го сложа даже подорян, кляка, гъне се.... в къщи ми се карат да не сравнявам, преди 10 дни на консултацията, лекарката каза, че си бил добре....даже й исках направление за рехабилитация, че се бях уговорила да го вземат, но тя не ми даде. Ще го заведа платено, но все пак се чудя дали и на ортопед не трябва да го заведа. От няколко дни започна от легнало положение да сяда. Пълзи назад, но не го прави често. Не го слагам често на пода, че ми се струва все, че става течение, може би така не го стимулирам. Стои или в кошарата, на дивана или на спалнята.

# 274
  • София
Елени само на колене стои и то от една седмиц.Не може се изправя.
Синът ми на 11 месеца се изправи в кошарата ,тъй че всищчко е ин дивидуално.Не му се плаши.

# 275
  • Варна
Midnight, поне права като я подпреш някъде, стои ли на крачета?

# 276
Аз се изморих да го.повтарям това ама оше веднъж ще го кажа:) Големия до 11 месеца не седеше.на краката си нито с чужда помощ,нито сам. Повярвайте,нормално е,всяко бебе си е индивидуално.

# 277
  • София
Ба стои,криви макароните.

# 278
Момичета, може ли някой, който е наясно   да сподели как стоят нещата с обезщетението, ако се върнеш на работа преди изтичане на 2 година по майчинство? Цялото ли го губиш или? Знам, че има такива теми, но много изчетох и са много различни мненията, за това питам тези, които са минали по този път?

# 279
  • София
Получаваш 50% от втората година.

# 280
  • София
Тцветка ако детето ходи на ясла губиш нищо не получаваш.Ако си е вкъщи и работиш пилучаваш половината до 2 г.възраст

# 281
мдам, аз като се върнах големия беше на 9 месеца и взимах 50% от втората година там 170 лева бяха, после той тръгна на детска но аз изобщо нямах представа че нямам право вече, човешки ресурси ми обърнаха внимание в един момент но беше примерно 2 месеца преди края. Не съм го направила умишлено просто много си спомням като подавах декларация какви бяха изискванията, никой не ми е искал парите обратно за последните 6 месеца ли бяха май...Умишлено не бих го направила. Сега за Стани няма да взимам нищо щото тръгва на яса веднага като аз почна работа..

# 282
  • Бурса
Някой знае ли дали мога да давам извара от овче мляко? Иначе млечните са въведени и извара съм давала купешка, но тази от овчето мляко ми я донесе свекървата и незнам дали е подходяща?

# 283
Момичета, малкият на 9 м и 13 дни още не може да стои на крачета изправен, подпрян на мебелите. Тревожа се, виждам, че децата ви вече сами се изправят, а аз не мога да го сложа даже подорян, кляка, гъне се.... в къщи ми се карат да не сравнявам, преди 10 дни на консултацията, лекарката каза, че си бил добре....даже й исках направление за рехабилитация, че се бях уговорила да го вземат, но тя не ми даде. Ще го заведа платено, но все пак се чудя дали и на ортопед не трябва да го заведа. От няколко дни започна от легнало положение да сяда. Пълзи назад, но не го прави често. Не го слагам често на пода, че ми се струва все, че става течение, може би така не го стимулирам. Стои или в кошарата, на дивана или на спалнята.

Ангела, няма лошо да отидеш на консултация при ортопед. Само че се отчупи да го оставяш на земята. Най-добре им се тренират мускулите като щъкат сами. Сега е и добре за лазене, защото е топло. Няма да се простуди.

# 284
Подкрепям maldini88.

Когато са на земята и нещо привлече вниманието им се стимулират да го достигнат. Мисля, че Неда именно по време на игра на пода усвои много от уменията си. Ежедневно я оставям и тя си намира винаги нови занимания. Оставила съм и кошарата за игра отворена и тя влиза и излиза от там и изкарва и прибира играчки. Любопитството им е огромно и може да се използва за усвояване на нови умения.

Общи условия

Активация на акаунт