Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 445
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Чакай да видиш след година как щее ,сега ще ти се струва нищо работа.

# 241
И моя вчера голям рев рева, че му се играе, а аз го обличах да излизаме. Чак ми стана криво, че му развалих кефа..

# 242
  • София
Бамя давали ли сте?Видях прясна при нас и мисля да й дам.

# 243
И нашия така се налага... Аз викам леле от малко... Какво ни прави,представям си по натам,но някак ще трябва да им покажем ,че няма да стане... Ама незнам ще се получи ли хаха Simple Smile

Баня ли беше земната ябълка..аз не съм давала,но четох че те били много чисто като продукт и се чудех от къде да си намеря..ако е същото де...

# 244
  • София
Не Крис,друго е.Бамята е едно прилично на чушки малки.
Как ли, като си отстояваш оозицията.Ндушат ли на баницата мекото няма спирка.

# 245
Аз с моя така правя Тони хаха,зарязвам го и той заспива. Някой път от рас,друг път поревава. Той пак нешо се обрина,ама.нещо като уртикария по.крачетата. За.втори.пъъ и двата пъти сирене му давах...Супер странно,яде.всякви бурканмета вътре с.мляко,яде кис.мляко с.някви.плодове.ама от.бурканче,нищо,макарони,абе всичко,ама май от.сирене се.обрива.

# 246
А да сега видях,другото е гулия (земна ябълка) много хубави неща четох за него,но не съм давала и бамя не съм.

Ема, много странно,че само от сирене си забелязала... ,Но всичко е възможно,някой път пак ще пробваш...един братовчед се обриваше много от шоколад... Всеки си има някакви непоносимости,аз напоследък забелязвам че имам някаква към доматите ,а така обичам салатка с доматки и краставички и сега имам и домашни ама...по малко ще си хапвам

# 247
Ема, ей точно за това са таблиците - да се види, че има доста широки граници на нормалното. Едни са по-малки, други по-големи.

Баба ми му сготви бамя. Хапна, ама бързо му омръзна и почна да храни кучето.

По повод ревовете - вече проявяват "собственическо" чувство към нещата, с които играят. Търсят си ги, ако им ги дръпнеш.

Има ли друг мъник, който да лази само по корем?

# 248
А да сега видях,другото е гулия (земна ябълка) много хубави неща четох за него,но не съм давала и бамя не съм.

Ема, много странно,че само от сирене си забелязала... ,Но всичко е възможно,някой път пак ще пробваш...един братовчед се обриваше много от шоколад... Всеки си има някакви непоносимости,аз напоследък забелязвам че имам някаква към доматите ,а така обичам салатка с доматки и краставички и сега имам и домашни ама...по малко ще си хапвам
Мдам, моя все пак си има история, тъй че няма да се учудя да си е алергичен към млякото,щото тия работи в бурканчетата както много пъти сме говорили нали знаете какво има вътре, кисело мляко в бурканче което стои на стелаж с месеци, смятайте:) Ама ще видим де.

# 249
Аз за това реших аз да си правя мляко. Имам кой да ми даде домашно. Когато ми подариха машинката за кис. Мляко ми стана смешно, защото да подариш такава машинка на човек, който не близва кисело мляко е странно. Но за дребен ще в ползвам. И бурканчетата са удобни.
От другата седмица ще има машинка за кисело мляко в Лидл

# 250
  • Бурса
Здравейте момичета, аз съм от редовно четящите ама да се наканя да пиша по-рядко успявам.

Аз файсбук нямам така че тук ми е супер приятно да си споделяме. Метода с реването докато заспи съм го пробвала една единствена вечер с голямата точно една вечер, в същата се отказах, не е за мен. Беба както и кака си заспива само с кърмене и пак ще е борба отбиването като дойде време.

На нас ни предстои преместване в София след около 2 месеца свързано с работата на ММ, така че мамчетата от София ще сте ми много полезни 😊

Иначе ние направихме кръщене, момата си порева в църквата, но пък после беше бонбон за почерпката. Много слушка. Мина добре и съм доволна.

Аз с голямата имам сега дерт. На 4 и половина е и от скоро не иска да спи самичка. Нещо са я хванали някакви страхове и като дойде време за сън плаче и иска при мен или баща си.

Лека нощ и спящи бебоци!

# 251
  • Варна
Моят синковец много често спи до 10 и нещо. И се чудя да прескачам ли закуската.. Защото ако му дам закуска, зеленчуково пюре се пада да яде чак към 3 часа . Дайте ми съвет моля. И друго да питам, ако децата хапват през 3,5- 4 часа, давате ли нещо между храненията?

# 252
Добра нощ! Доволна съм по това време на нощта, че имам малко време за себе си, да подишам на спокойствие. Започнах да ценя миговете тишина и усамотение. Ние сме на кратка почивка близо до Банско, приспах домочадието и се кефя на гледки, горски аромати и нощни звуци.
Малката днес беше във вихъра си, непознатата обстановка я стимулира и не спря да щъка, то не беше пълзене, водене да ходи, плуване..., чудесия просто. Учудвам се колко много е започнала да разбира. Вчера се събуди и погледна към баща си, казвайки “тате”, той не реагира и тя го повтори и се гушна в него. Днес я разхождам в ергораничката и се опитвам да я приспя (сънят между впрочем драстично намаля), а тя започва горко да плаче. Чудя се вече как да спасявам положението и дърдоря каквото ми хрумне, и хоп изненада - на “лав ю/я”, сияещо гукане и радост!!! Колкото пъти да повторя това, страшен кеф и възклицания. Онзи ден ми попада някаква статия как тримесечно бебе проговорило и пускам видеото да видя как пък точно е проговорило, и там каката на бебето му повтаря със сладък глас “лав я/ю”, а бебето се радва и повтаря. Та докато гледам видеото, малката зарязва заниманието си и поглежда заинтригувана в телефона (много се вълнува от детски гласове, дори обръща внимание на рекламите с детски мотиви, веднага й приковават вниманието), и започва да се смее, много му се зарадва на бебето. Пуснах клипчето три пъти и това беше. Е, запомнила го е!
Нещо друго ми направи впечатление днес също. Досега винаги докато я кърмя ми намира една бенка и упорито я чопли. Все говоря, че боли, не бива, не действа. Веднага след горната случка отново ми намира бенката, подаваща се от деколтето и ми я посочва с пръстче и казва “ъ”, и стана игра. Казвам й, “покажи къде е бенката”, и тя сочи. На няколко пъти след това ми сочи различни неща.
Много ми е интересна. Съпреживявам с нея всеки миг, цялото й развитие е като едно свещенодействие. Такива неща ме вълнуват напоследък...
За фб, ами събрали се там мацките, харесали се, общуват си. На мен ми е добре тук, и си ви следя, и си ви споделям. Отворена съм за нови профили, с радост ги приемам сред нас. Виждам, че има мацки от фб, на които им е добре с нас, така че всичко е точно, няма драма. Ако на някого вече не му се комуникира с нас, нищо не мога да направя, жалко, но това е реалността, няма нищо вечно за съжаление. Колкото до срещите в реалността, не че съм против, но ние всички имаме различна среда, тук ни свързват децата, които са на една възраст и сме съпреживели един отрязък от вълненията ни по тях, но не е необходимо да задълбаваме нататък... нека всичко си остане релакс, анонимност и добра терапия за всяка от нас. Винаги сте ми били полезни и интересни, а напоследък и голям отдушник, надявам се и аз да съм ви била полезна по някакъв начин...

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 21:20 от Hitrushana

# 253
Много разбират тия малките, хора! Направо ме изумява! Вчера с баща му сме се хванали да белим едни сливи за пюре за малък и сме до ушите в мизерия, а малкия на стола за хранене и крещи да му обърнем внимание. Аз му казвам " Ако кажеш мама, ще дойда да те взема от там". Веднъж Кресна ама нещо си негово. Казвам му: " много си далеч от истината". И вторият път си Кресна точно " мама"... А на мен ми е казвал мама точно три пъти до сега. Все е или баба, Тата, дяда.
И аз започнах да му обръщам дупето , когато стигне до ръба на леглото. Оставям го да се изхлузи като го държа. Като стъпи на земята и ме поглежда изненадан Wink
И Боги беше много различен повреме на почивката ни. Следобедния сън беше мираж. Голямо търкаляне, качване по мен ама не заспива.

# 254
Разбират шушоните много наистина, ама аз имам чувството че с големия или друго бебе съм имала или просто не съм забелязвала,но той не се развиваше така бързо.
Малдини, големия не лазеше до 11 месеца:) Не се и изправяше дотогава,нямаше нито един зъб,само седеше. На 11 месеца и 2 седмици проходи:)))),изби му зъб,така и не пролази защото не му се наложи:) Тогава и аз имах периоди в които се чудих дали е наред защото другите бебета около мен бяха много напред с материала.
Хитрушанке, аз имах честта да се запозная с теб хаха:) Аз винаги съм казвала, за среща съм навита на по питие,но не с бебетата:) Не бягам от никакви срещи с хора, от 10-ти клас съм все в една и съща компания, не се разделяме вече 14 години, обожавам си приятелите, но в този затворен кръг понякога има човек нужда да контактува с различни хора, затова и с колеги си излизам, и с майки с които съм се запознала в майчинството. Тъй или иначе ако не си допаднем на дали ще повторим:)))

Общи условия

Активация на акаунт