На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 496
  • 816
  •   1
Отговори
# 690
Тази година не е включвано, защото НВО по чужд език не беше проведено. Но миналата имаше  училища в страната, които го взеха предвид. Не бяха в София.

# 691
Хипотетично може, ако педагогическият съвет на приемащото училище определи - чл. 57 от Наредба 10.

# 692
.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 17:51 от slavena

# 693
Тъкмо и аз щях да питам къкъв е смисъла от това НВО по езика?

# 694
  • През девет земи в десета
От утре започва активната почивка на гарджето, заминава на лагер и ще се прибере преди 17-ти. Изобщо не си правя илюзии, че там ще чете или решава задачи. Просто няма да го мисля и ще се отдам като за последно на релакс и почивка Wink
Ние иначе сме от танцуващите и спортуващи, но се замислям дали да не съкратим танците и английския тази година 🙄 Или пък да оставим един път седмично английски...?
На НВО по език няма да се явява, поне до момента не виждаме смисъл!

# 695
      Децата, които имат намерение да се явят на изпит за проверка на способностите, как ще бъдат освободени от училище- по общите правила/ т.е. да си имат "резерв"/ или само поради явяването ще бъдат освободени?Има ли някой, който се е явявал на такъв изпит от предишните набори?

За НВО по език и аз се чудя какъв е смисълът, освен ако наистина някъде го включат в балообразуване.

И още- децата, които изучават два чужди езика равностойно, но единият се води първи, задължително ли ще полагат НВО по първи език или могат да избират по кой?Пак моля,ако има майки от предходните набори с такъв случай. То май трябваше в тяхната тема да пиша, но се надявам и тук да се разпишат.

# 696
Наредба11 чл. 51. (4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по учебния предмет чужд език, изучаван в задължителните учебни часове, чрез което се измерва степента на постигане на отделни езикови компетентности в областта на съответния чужд език.

Освен като част от балообразуването, евентуално заради тази възможност:
Чл. 53 (2) Оценките по чл. 51, ал. 11 се записват в свидетелството за основно образование. По учебния предмет чужд език, в случай че е положен изпит, се записва и постигнатото ниво в съответствие с Общата европейска езикова рамка.

# 697
  • Варна
Не знам колко полезно е записването на нивото в свидетелството, но ако получават и сертификат по европейската езикова рамка, тогава ще има смисъл явяването по език.

# 698
  • София
Светкавица, има една тема за кандидатстване с рисуване. Не знам в наборския раздел ли беше или в Училища. През телефона пиша и не ми е удобно да я търся. Питай там, със сигурност знаят.

# 699
  • София
Ама предполагам, че НВО-то по език гони определено ниво от европейската езикова рамка. А не е "отворено" така де се каже. Правят изпит като за С2, па който изкара А1 му дават сертификат за колкото е изкарал...

# 700
Ама предполагам, че НВО-то по език гони определено ниво от европейската езикова рамка. А не е "отворено" така де се каже. Правят изпит като за С2, па който изкара А1 му дават сертификат за колкото е изкарал...
Тези сертификати не се ли издават само от лицензирани изпитни центрове?

# 701
  • Sofia
Позволихме си 5 дни на море Confounded Успях да ви изчета и да кажа първото, което ми хрумва:
M_I_A, по-добре варицела сега, отколкото средата на юни 2019 LaughingLaughingLaughing

За протокола аз зиме и лете съм на кехлибарено пиво Beers

Моето не спортува - хилав е като солет, яде, колкото да поддържа жизнените си функции, дъвче бавно и с нежелание. Иска да има мускули, но да се потруди за тях, тц. Аз спортувам активно, акъл давам, фитнес сме оборудвали, но ТО мрази да го боли и да му е трудно Persevere Плува чудесно, но го мързи да ходи. Сдобил се е май със сколиоза Sad Само пръстите на ръцете му са като машинки - това клавиатури, джой-стикове и т.н.ги цъка неуморно Rage  Поне се запали да свири на китара, да не е хептен само на електронни усторйства.

# 702
  • София
Да де, те не са казали за сертификат, а за вписване в дипломата. Ама пак ми е интересно, кое ниво гонят?

Позволихме си 5 дни на море Confounded Успях да ви изчета и да кажа първото, което ми хрумва:
M_I_A, по-добре варицела сега, отколкото средата на юни 2019 LaughingLaughingLaughing

Така де и аз с това се успокоявам. Ама вземе за проклетия да не я гепи от брат си...

# 703
  • София
Поне се запали да свири на китара, да не е хептен само на електронни усторйства.
Да не е електрическа китарата, че ще спада пак към ел. устройствата 😂

# 704
Да де, те не са казали за сертификат, а за вписване в дипломата. Ама пак ми е интересно, кое ниво гонят?
7 клас английски по МОН - А2.

Общи условия

Активация на акаунт