На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 493
  • 816
  •   1
Отговори
# 720
       Децата ви имат ли вече някаква оформена цел- МГ, ЕГ, определен език, професионална гимназия. Притеснявам се, че все още моето дете няма никакво оформено категорично желание.

# 721
  • Sofia
При нас се знае - първо желание НЕМСКИ ЕЗИК. Ако не стане, настъпва хаос и ужас Sad Онзи ден пак го обмисляхме, не стигнахме до решение.

merrynem, Kissing Face

# 722
  • Разпиляна във въображението
Моята няма никакво желание. Накрая ще взема аз да си избера.

# 723
  • На топло в неговото сърце.
Моят хубавец иска АК!Дано да успее защото не знае друго какво!

# 724
Моята госпожица иска в  ЕГ.За  първо желание иска английски и немски език,а за второ желание английски и испански език.

# 725
  • Варна
Моето момченце иска МГ, след това руски в "Руската" гимназия и последно някоя от софтуерните специалности в ПГЕ или другите училища.
Не иска да чуе за други езикови гимназии, но има още много време.
Аз нямам никакви наблюдения за Руското, нито за ПГЕ...
По темата за любовните трепети - все още няма такива или поне не е споменавал. Надявам се да не се влюби точно тази година, че какъвто е разсеян, съвсем ще я закъса. Но каквото такова.

# 726
  • Разпиляна във въображението
И аз мисля втори език испански в АГ. Поне е на една крачка от дома.

# 727
  • Sofia
Аз се опитвам нашият да го наклоня към руски, ако с немски не стане, но той не ще и да чуе Disappointed Relieved Учи го като втори език в училище и нещо не го залюби Sad
Ако дай Боже нещата с немския се получат, ще напъваме за втори език английски, за да не започва да учи два нови езика.

# 728
  • Варна
Моята знае единствено, че иска да е в паралелка с английски. Не ще и да чуе за немски. Това лято говориха с братовчедите си от Германия(те не говорят български) само на английски:close:

# 729
Моята иска  немски, защото  до 5 клас беше в немска паралелка и й харесва. Учеха и английски. После я преместих в друго училище (пътуваше по час и половина в едната посока), където се учи само английски, понавакса, но продължава да твърди, че немският е по-хубав език и бил по-приятен за учене, каквото и да значи това??? Обмисля и НПМГ (биология или химия), за който вариант аз съм против - не е чак толкова изявена по тези два предмета, а ако иска немски в хубава гимназия ще трябва да се понапъне повече. За съжаление е доста мързеливичка относно ученето, иначе е фурия.

# 730
И при нас няма ясни цели и желания..Категорично не е за  гимназия с математика, а за езиците ще очаква ние да го насочим..Впрягаме сили да се подгови по-добре и колкото по-висок е бала, добре дошло. На изключително удобно разстояние са ни втора английска и втора немска. НПМГ също НЕ е в полезрението. Една идея по-близо до знанията и интересите му е класическата гимназия, която обаче е далеч и вече има доста противоречиви мнения (както и за почти всички други гимназии, де), но не ни пречи да пробваме....
Точно поради тези неясноти в избора, няма да спираме английския език през годината, ще остане, но само един път седмично. То нивото и без това не му е от най-високите, в училището абсолютно нищо не учат, та няма да е излишно да поддържаме някакви знания..И тази неясна матура по желание, не се знае в последния момент, за какво ще може да се използва или подпомогне...Thinking
Спортът може да остане на заден план, той е в много добра форма, сега лятото тренира лека атлетика (в провинцията), колебая се и се замислям дали веднъж седмично да не го запишем някъде, да разтоварва психическото напрежение и да изразходва енергия, но не съм запозната с възможностите в София Thinking

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 16:02 от 6tiplio

# 731
  • Пловдив
       Децата ви имат ли вече някаква оформена цел- МГ, ЕГ, определен език, професионална гимназия. Притеснявам се, че все още моето дете няма никакво оформено категорично желание.
Изобщо не трябва да те притеснява сега това. Синът ми направи окончателния си избор за гимназия и паралелка в края на 7 клас. Преди това само имаше няколко набелязани гимназии и не беше сигурен за първи и втори език.

# 732
Моята щерка цяла година говори за немски, това лято имахме гости от Германия и като си заминаха отсече, че този неприятен за ухото  език не иска да го учи Simple Smile. Брат ми живее в Германия и само я навива какви хубави университети има там, колко ще е яко, ако отиде при него...от няколко дни категорично заявява, че иска да учи английски и ме разпитва за университети в Англия и Холандия.
Та така, мени си мнението, няма да се учудя скоро да ме изненада, че иска да учи в Испанската Simple Smile

# 733
Моята дъщеря има абсолютно твърдо и категорично мнение. Категорично каза, че ще учи френски. След една седмица - категорично испански. После категорично английски. После съвсем категорично - архитектура. Сега категорично сме на френски, пак. Категорично не иска да учи немски и съвсем, ама абсолютно категорично в Класическата, която аз съм завършила. Та така.

# 734
  • На топло в неговото сърце.
Моята дъщеря има абсолютно твърдо и категорично мнение. Категорично каза, че ще учи френски. След една седмица - категорично испански. После категорично английски. После съвсем категорично - архитектура. Сега категорично сме на френски, пак. Категорично не иска да учи немски и съвсем, ама абсолютно категорично в Класическата, която аз съм завършила. Та така.
Joy Пубертет,само дето покрай тях и нас яко ни друса.

Общи условия

Активация на акаунт