Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ "София"-тема 4

• 51 633
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София/Севлиево
По принцип по фонда ти ги дават от клиниката ,но ако надскочиш(както беше при мен) си ги доплащаш-взимах си рецепта от доктора и ходех долу в аптеката да си ги купя и после обратно някоя сестра да ми ги бие...За килограми незнам какво да кажа-поддържам едни 61-2 ,но при моя ръст от 162 см са ми в повечко,обаче повече не мога да сваля.Гледам да се храня по-здравословно,от април взимам и Глюкофаж,защото съм гранична за ИР,от тогава не съм наддала изобщо,но не съм и свалила,а лятото се опитах поне до 60 да смъкна, че като се знам като съм бременна как бързо качвам(със Станислав забременях 61 кг ,влязох да раждам 85, при двете ми неуспешни бременности до 8-10 г.с от 61 и двата пъти станах 69)...

# 76
Тони, а инсулинова изследвала ли си и Хашимото?Извинявай ако си казала, но не помня.

Каква ще ти е стимулацията, самофинансирана или по фонда?Ако е самофинансирана от аптека, клиниките нямат право да продават медикаменти.Ако е по фонда, те от клиниката ти ги дават.

Всичко съм изследвала. Преди четири години (тогава бях към 80 все още) се оказа, че имам завишен инсулин, но не фрапиращо. Пих 6 месеца хапчета, но подходих малко несериозно и не се изследвах след това. Миналия месец покрай всички изследвания реших да проверя какво се случва и се оказа, че всичко си е в нормата. И аз не знам вече какво става.
Стимулацията ще е самофинансирана. Четох, че в Турция били много по-евтини, та ако си заслужава може би ще взема от там, ако ги има.

# 77
Тони, как си направи изследванията за ИР този път?Натоварване с глюкоза ли прави или само пусна инсулин и глюкоза сутрин рано?Питам, защото много хора правят второто и мислят, че всичко е Ок, а то не е.А ИР, влияе на износването.

# 78
Здравейте момичета! Да се представя на кратко - предстои ми първи опит, избрах доктор Владимиров заради сравнително добрите отзиви, добра успеваемост и удобно за мен местоположение на клиниката. Надявам се да е моят доктор, въпреки че още не мога да го усетя. Късно тръгвам по този път, на 44 съм с изчерпан резерв и минимален шанс според доктора. Според д-р Белчева, състоянието на яйчниците ми не отгоря на АМХ-то ми (0.129). На последния преглед видя 1 доминантен фоликул и 3 по-малки. Очаквам цикъл тези дни и ще стартирам стимулация, ако всичко е наред. Очаквах слаба стимулация, защото изчетох доста мнения, че силната не е подходяща в случаи като моята, но докторът е на друго мнение. Каза да се подготвя за 2400 единици Гонал и 30 ампули Менопур. Не знам още как че ги комбинира и разпредели във времето. Искам да ви попитам има ли момиче тук в ситуация на моята и как реагирахте на силната стимулация?
Относно лекарствата и цените, аз също ще се самофинансирам и търся варианти на доставка от чужбина. Разбрах, че ги има в Турция, дори в Одрин ги доставяли за час-два, ако не са налични. Цените са около 2-3 пъти по-ниски от нашите. Количествата, които ми посочи докторът, ще струват около 3000 лв. в България. Той обаче спомена, че имало разлика между Гонала в Бг и Турция. Не разбрах каква е, но са на един и същ производител, изглеждат по същия начин ...
Стана много дълго. Ще съм благодарна, ако някоя от вас сподели опита си и желая успех на всички!

# 79
Всеки организъм отговаря по различен начин ан стимулацията.Аз съм с хубаво АМХ, но отговорих много зле на стимулацията и се наложи да засилим хормоните и така тръгнаха повече фоликули.Целта е да извадите няколко читави яйцеклетки.Колкото до цените, сега със срива на лирата в Турция са много добри цените.

# 80
  • София/Севлиево
Аз за ИР първо си направих Хома тест-там ми показа, че съм гранична и направих обременяване,което показа,че нямам,но трябв да пазя диета и да приемам Глюкофаж...

# 81
Тони, как си направи изследванията за ИР този път?Натоварване с глюкоза ли прави или само пусна инсулин и глюкоза сутрин рано?Питам, защото много хора правят второто и мислят, че всичко е Ок, а то не е.А ИР, влияе на износването.

С глюкоза, на първи и на втори час. Той и Владимиров го гледа, че ме пита дали съм правила. На последния ми преглед ми съобщи, че съм с поликистозни яйчници, четох в интернет, че е предпоставка за напълняване, ама не знам, то вече търся под вола теле, както се казва...

# 82
  • София/Севлиево
Аз преди бях с ПКЯ ,още след като завърших училище-за 2 месеца качих 15 килограма от въздуха, но ходих на лекар,пих лекарства и се оправих.Свалих килограмите,но от време на време пак ми се появяват ПКЯ,то затова и имам по много фоликули при стимулациите-първият път 21, втория пак бяха над 15 без да броим тези,които не успяха да извадят(и двата пъти бях с лека хиперстимулация)...

# 83
Аз преди бях с ПКЯ ,още след като завърших училище-за 2 месеца качих 15 килограма от въздуха, но ходих на лекар,пих лекарства и се оправих.Свалих килограмите,но от време на време пак ми се появяват ПКЯ,то затова и имам по много фоликули при стимулациите-първият път 21, втория пак бяха над 15 без да броим тези,които не успяха да извадят(и двата пъти бях с лека хиперстимулация)...

До сега никой лекар не ми е откривал ПКЯ. А съм ходила и специално заради килограмите. Сега при Владимиров на предните 3-4 прегледа сме говорили за кг, за това че цикъла ми е нередовен в последните месеци и разни други симптоми (макар че не съм сигурна за цикъла дали има общо), и нищо не ми каза. А на последния преглед ми съобщи. И аз го питах е от кога, предните пъти нямаше такъв проблем, той ми каза "ами винаги си е било така" ?!?!?!? Това малко ме стъписа, но сега съм се съсредоточила към другото. Та всъщност Марвелона като ми го изписа, каза че е заради ПКЯ. Явно има връзка с многото фоликули. А това, че са били толкова много е добре??? Или бъркам?

# 84
Да, Марвелона се изписва заради многото фоликули.Ще ти стопира яйчниците да почиват и да започне на напълни чисти яйчници.Той ще прецени и дозата и вида на стимулацията, защото при СПКЯ често се стига до хиперстимулация.И не е много хубаво многото фоликули, нормална бройка но качествени е най-добре.
А не ти е казал, защото е предположил че знаеш.Това се вижда на преглед с ехограф и хормоните на втори ден от МЦ също го показват.
Пак казвам той не е много приказлив, което му е минус.

# 85
  • София/Севлиево
Да, Марвелона е точно за това.На мен като ученичка ми биха инжекции за ПКЯ,но не помня какви.Иначе аз знам, че ги има и на всеки преглед питам как съм.Той ми казва,но ако не го питам сигурно ще си мълчи...И да,не е важна бройката, а качеството.

# 86
Здравейте, момичета. Бих искала да споделя развитието на събитията след последния ми коментар преди седмица-две.

След като резултата от кръвния тест за Хламидия ми беше граничен с положителен, д-р Владимиров ми каза, че имам инфекция и трябва да отида на лапароскопия, за да се види дали има поражения от нея, или ако не желая да я направя - единствения вариант е инвитро. Изписа ми антибиотик (като каза и ММ да си направи кръвен тест и ако е положителен - и той да пие АБ) и ни отпрати. Без да ни каже кога да се върнем за консултация, без да ми обясни след колко време трябва да се направи това лапаро, какви са последствията, при кой лекар ... общо взето информацията която ни даде беше в изречение и половина и чао.

След тази консултация аз започнах да чета и да търся всякаква информация каква е тази Хламидия. Отидох на консултация при друг АГ и му казах, че кръвния тест е бил граничен-положителен, че Владимиров ме е пратил на лапаро и т.н. ... той беше меко казано шокиран. Тогава ми обясни че нито един гинеколог не прави кръвен тест за Хламидия, че всички болести предавани по полов път се изследват с ДНК тест, и че ДНК теста за хламидия е единствения вариант да се разбере дали в момента има инфекция от Хламидия. И ако съм имала инфекция, няма как да се излекува без антибиотик - тоест няма как в момента да нямам.

Направих си ДНК тест и резултата беше отрицателен! Няма нужда да се лекувам, нито да се подлагам на лапаро... Почувствах се доста облекчена и спокойна, че нямам инфекция. Обаче се почувствах и доста тъпо. Бях почти готова да се подложа да коремна операция с пълна упойка само за диагностика, без да имам инфекция, и без каквито и да е симптоми, оплаквания. И всичко това защото вярвах, че Владимиров е един от тримата най-добри специалисти в репродуктивната медицина в България. Може би той наистина е такъв, може би при нас е станала грешка, или просто не е искал да се занимава с нас повече...

Искам да отбележа че споделям преживяното, за да има по-голяма прозрачност сред всички, а не за да пиша негативи просто така. Когато трябваше да избера лекар при когото да отидем, за да разберем какъв ни е проблема изчетох доста теми за д-р Владимиров и повечето негативни коментари ми се струваха фалшиви. Просто човек трябва да се сблъска със самия лекар, да отиде и да усети това ли е неговият лекар. Д-р Владимиров не е нашият лекар определено, но се радвам истински за всички успели при него! С коментара си искам да дам съвет на всички да се консултират допълнително и да проверяват всяко нещо, а не да вярват на сляпо, защото в крайна сметка ние сме потърпевшите и тук дори не става дума за пари, а за желанието на всеки от нас да има мечтаното бебе в най-скоро време.

# 87
  • София/Севлиево
Аз ти желая успех и да откриете вашият лекар.Добре разбирам как се чувстваш,защото и аз съм от хората,които когато почувстват, че нещо не трябва да е така значи трябва да се търси друг начин за решаването му.Аз преди години избягах от Щерев и от една лекарка в Майчин дом(на мен пък тя искаше да ми прави лапаро без да имам нужда) и така.Всичко най-хубаво!

# 88
Здравейте момичета!На 29.10 съм на преглед при д-р Владимиров и вероятно ще започнем с процедурите.Някакви препоръки.За първи път ще опитваме!🍀

# 89
Щом това не е твоя лекар, по-добре да намериш друг!

Тони, питай за всичко, зареди се с търпение, защото хормоните излизат по обед и ще трябва до 13,30-14 часа да си намериш работа да се мотаеш.Тогава ще ти бият и инжекциите.Успех, ние сме тук и ще те подкрепяме!

Общи условия

Активация на акаунт