Девети клас сме вече!

• 71 355
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Моя млядеж не е много словоохотлив за училище... но по история им преподава на английски и им дава материали и разпечатки, учебника (ще) е на български. В момента са на преговор, като темите си им ги преподава...
Дотолкова разказа Thinking

# 511
Напълно подкрепям мнението на Ирка! Надявам се, че има много хора у нас, които приемат нещата по този начин.
И аз.

# 512
  • столицата
При нас правят  ежедневно входящи.  По разказвателните ми е чудно върху  какъв точно материал са и откъде трябва да си го преговорят. Гледам детето чете тетрадките от 7 клас /някои предвидливо ги прибрах обратно след като преди 2г бяха определени за изхвърляне/, по други предмети намира учебниците на настоящите  седмокласници ама те са по новата учебна програма. Голяма каша сътвориха за нашия набор МОН-човците. Лошото е, че тепърва изненадите предстоят.

# 513
Нашият не си подари или продаде учебниците от 8-ми клас. Щял да преговаря за входните , уж, от тях. Не, пе съм го видяла да ги отвори, но са у нас. Нотой е с разширен чужд език.

# 514
Добро утро, момичета.
Заваляха входните и при моят хубавец. Трите почивни дни си стоя у дома, нито е излизал, нито прочете един ред или реши една задача. И сега взе да става по тъмна доба, че вечер в 12.00 се сеща, че ще има входно ниво. Вчера по история каза, че е пълна излагация, нищо от това, което преговаряли в клас не е имало. Преговаряли за Египет, пък входното било за Римската империя.
По физика било поносимо, а по философия тото. Нямам сили вече с този мързеланко.
Иначе химията била неговото призвание! Всичко, което питала госпожицата го знаел, но от страх да не се изложи не вдигал ръка, а споделял на съученика, който седи до него. Satisfied
 Сега нещо да ви питам, ама да не ми се смеете и да не ме отлюспите - какво означават съкращенията  - ИУЧ - РП/УП-А и ИУЧ - ПП?

# 515
Избираем учебен час - разширена подготовка по учебен предмет от раздел А
Избираем учебен час - профилирана подготовка

# 516
Благодаря, Дидева, безценна си!!!
Интересно ми е, че по ИУЧ ПП, което е информатика, нямат нито един час първи срок.

# 517
При нас животът в училище си остава тайна за мен, тъй като нищо не се споделя. С ченгел му вадя по някое изречение. Иначе ще имаме лагер по мат ноември - 4 дни. За лагера много словоохотлив ... Още не почнали училище и човекът гледа към ваканцията...

# 518
  • Русе
 То и аз черпя информация от съученици главно. Иначе питам и въпросите остават без смислен отговор. Докато се чудех какъв учебник да осигуря по история, надникнах в тетрадката и видях план на английски, след като ми беше казал, че няма да я учат на английски. Надявам се на сайта на учителя, който е казал, че ще качва уроците и плановата работа с проекти там.

Благодаря, Дидева, безценна си!!!
Интересно ми е, че по ИУЧ ПП, което е информатика, нямат нито един час първи срок.
  В девети клас имат само час и половина годишно ИУЧ - което прави единия срок два часа, другия един по профилиращ предмет. Изборът на предмет е на училището. При нас има три профилиращи - английски, български и руски. Обаче този срок имат два ИУЧ само по руски.

# 519
Явно втори срок ще е информатиката и дано, че моят опищя всичко живо, че заради нея бил отишъл да учи там, а не я учат. Миналата година имаха два часа седмично и това му  беше единственият приятен час, изключая ФВС.
Стартира учебната година с 6 по НЕ и по физическо на скок от място Simple Smile Simple Smile
По история днес щели да гледат " Джанго без окови" и да коментират робството Thinking

# 520
  • столицата
Интересно ще е по история.
Нас скокът от място ни е препъни камък още от прогимназията. Добре, че другите нормативи  ги покрива.

# 521
Дидони, моят е същият . Нищо не споделя за училището,
Eмонка, браво на младежа.

# 522
Благодаря за свитъците по история. Точно снощи се тръшкаше, че не знаела нищо за Карл Велики.

# 523
  • София
Моето дете не е в езикова гимназия, така че това, което ще напиша може и да е голяма глупост, ама аз да си кажа.
Толкова много ли са се променили предметите, че да не могат да се ползват старите учебници на английски или съответния език. Гледам продават ги по три лева втора ръка.

# 524
Аз не смятам, че нещата са се променили съществено. При това не само по езиците, а въобще. Голямата ми дъщеря беше по старата програма, малката е по новата. Миналата година сравнявахме учебниците по математика. Тук-там имаше нови задачи, тук-там бяха разместени. Авторските колективи бяха едни и същи. Но прецених, че ако не купя новия учебник, детето може да се окаже в стресова ситуация - да напише една домашна вместо друга или да изпусне определен материал, макар и малко, поради която причина се сдобихме с нов учебник. Същото забелязах тази година и с т.нар. научни дисциплини, или разказвателни предмети, макар, признавам си, тук да не беше задълбочено сравняването, но отново купих новите учебници.
Избраните от двете ми деца първи чужди езици са различни, така че не мога да кажа какви са учебниците по новата програма и дали може да се учи със старите.

Общи условия

Активация на акаунт