Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 923
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Аз пък съм с малки гърди и и само анатомичната на Томи Типи ми цедеше добре и нежно и вадеше макс кърма.

# 481
Аз пъхах краищата на завивката между маткара и леглото и така. С чувал, също не се получи.

# 482
Да, всичко е до дете.. За ненужните/неизползваните неща чак не ми се говори... хвърлени пари на вятъра..

# 483
Аз пък съм с малки гърди и и само анатомичната на Томи Типи ми цедеше добре и нежно и вадеше макс кърма.
Чери , ръчна или електрическа. Ох ,това с тези помпи си е цяла философия. При всяка жена явно е различно.

# 484
  • Бургас
Ръчната, имах медела автоматична, толкова ме болеше, а нищо не пускаше. Анатомичната на Томи Тими е с голяма чашка и реално гърдата ми потъваше в нея и беше супер удобно поне на мен.

Ей с тази чашка:

# 485
  • София
Аз имах ръчна на Авент и една тип спринцовка, може на Бейби Нова.
Помпата на Бейби Нова ми беше по-удобна, т.е. изцеждах повече и по-добре.
И от двете ме боляха ръцете Simple Smile

# 486
Аз съм доволна от ръчната помпа на чико. Но направих грешка, защото храня с кърма от шише и ръчната не е удачен вариант.

# 487
Май ще бъде на принципа проба грешка с помпите. Надявам се да не ми се налага да се изцеждам напълно. А какво мислите за тези коректори за зърна. При мен проблема са плоски зърна.

# 488
Няма много файда от тях. Няколко
минути с помпата вършат същата работа.

# 489
  • София
Аз имам Медела суинг и съм хипер доволна, понеже бебчо не беше с мен първите дни заради секциото и с нея стимулирах, още на втория ден имах коластра и бебето си хапваше. Не ме боли с нея, става бавно, но мисля че е доста щадяща.  А за силиконови накрайници препоръчвам на Авент, страхотни са. Взех ги, защото едното ми зърно е вдлъбнато и не можеше да захапе.
Обаче така суче с тях, че реших да ползвам и на двете зърна за да не стане някоя раничка, че много обича да седи на гърда.
Аз имам въпрос за силиконовите подплънки пак на Авент, дето могат да се затоплят и да се изстудят за облекчение на гърдите. Някой дали ги е ползвал? Нещо не се справям със затоплянето.. уж гореща вода, ама не са особено топли. Така ли са си, или нещо не правя като хората?

# 490
Десислава, при запушване е много ефективен компрес с памперс пълен с гореща вода. Течността става веднага на гел и задържа топлото много време. Не е най-евтиният компрес, но за ден-два, докато мине запушването, не е чак такъв разход. На Авент не ги знам.

Медела имат наколно накрайника, в зависимост от размера на гърдата. Ако не пасва точно, предполагам също може да създаде дискомфорт.

# 491
  • София
Аз имах на Авент ръчна помпа. Така и не се научих да цедя, но не ми и трябваше всъщност. Няколко пъти се налага само и с ръка ми беше по-лесно. Усещах си и гърдата така. Помпата се оказа безсмислена покупка.
Сега ще я набележа и ще я купя, само ако се наложи и каквато се наложи-ръчна или електрическа в зависимост от нуждата.

# 492
Аз ползвах електрическа на Томи типи и бях много доволна.С ръчната си е трудоемко,по-добре електрическа.

# 493
  • Телиш/Плевен
Ползвах съвсем обикновена ръчна помпа и ми свърши отлична работа. Като цяло не смятах да давам много пари за помпа, понеже много исках да кърмя (и успях). Така че идеята ми беше да си взема някаква евтина, за да пробвам дали няма да се получи с нея и едва тогава да купя друга, ако се наложи. Не се наложи. Посъветвах сестра ми същото и тя също си взе някаква обикновена, но при нея пък кърменето потръгна веднага и изобщо не се наложи да ползва помпа.

Относно зърната - моите също бяха леко вдлъбнати, но кърмих успешно без протектори, накрайници и други такива. Иначе се бях засилила да купувам, но добре, че реших да изчакам. Така че не бързайте с тази покупка, а първо вижте дали и при вас няма да се получат нещата. Като цяло плоските или вдлъбнати зърна не са чак такъв голям проблем. Бебетата сучат като оказват натиск върху ареолата, а не върху зърното. Когато бебето суче, то издърпва зърното и така се получава подходящата форма и размер, за да суче без проблем.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 09:57 от Лале в дъжда

# 494
Лаленце, мнението ти ми беше много полезно. Като цяло искам помпа в началото ако се наложи допълнително изцеждане,а не изцяло да изцеждам. С първото ми дете беше някакъв кошмар всичко . Какво ли не опитах и така и не поиска да суче . Надявам се сега да не е така и причината да не е била в зърната ,а в това че 3 дни бях в реанимация ,а бебето на АМ.
Ти каква точно помпа си взе?

Общи условия

Активация на акаунт