Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 858
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • Телиш/Плевен
Ние бяхме на НУК каучук. Сега пак такива взех.
И с моята дъщеря ползвах каучуковите на Нук.

# 676
Моята много смуче на Canpol анатомичните каучукови биби. Има и Нук, само че силиконова. Нещо не я одобри. Явно ще сме на каучук - обаче Canpol са им ужасни разцветките Sad
Ще трябва да я излъжа на някоя друга марка.

# 677
Моята много смуче на Canpol анатомичните каучукови биби. Има и Нук, само че силиконова. Нещо не я одобри. Явно ще сме на каучук - обаче Canpol са им ужасни разцветките Sad
Ще трябва да я излъжа на някоя друга марка.
Дъщеря ми също не одобри силиконова биба. Използваме каучукова на Chicco , не е много красива , но за сметка на това е мека и не се отбелязва на бузките на малката.😉

# 678
  • София
Здравейте, момичета. Влизам с въпрос за залъгалките. Каква марка използвахте при новородено бебче?
Имам две на Canpol, подарени от един семинар, но ми се иска да взема на още някоя марка... И сега не знам какви да взема Thinking Знам, че зависи от всяко бебе, но все има някои, които са по-предпочитани.
Само Авент и Нук,но сега ако върна времето назад,само Нук бих предлагала (съвет от детски стоматолог/ортодонт).

# 679
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ползваме тези на Avent за новородени 0-3м,даваха им ги в нърсерито в болницата.Продължихме и вкъщи,бързо ги плюят и заспиват.

# 680
Аз бих казала, ако бебето нищо не иска, да не му давате изобщо. Синът ми си порасна без биберон. В началото пробвах какви ли не - силиконови, каучукови, Нук, Авент, Канпол, Томи Типи и някакви други имах, които им забравих марките, е не, не и не. В крайна сметка така си порасна, не заспива с, и през деня не е с биба. Онзи ден ходихме на гости на едно момиченце с един месец само по-малко от сина ми, което почти през цялото време беше с биба в уста. Ами странно ми е. Но веднъж почне ли се с биберона за всяко примрънкване, после трудно се маха. Най-добре само за сън, ако бебо беше пожелал щях да му я давам само за сън. През останалото време не съм ок и добре, че така се случи, че той така и не свикна.

# 681
Проблемът е, когато децата без биба открият палеца си (не че е задължително, но се случва). И понеже с голямата вече го играх, че и сме на края на ортодонтско лечение на проблем вероятно повлиян от палеца, положих доста усилия с дребното и биберона. Отделно колко пъти лекувахме дерматит, тръгнал от смукането и непрекъснатото лигавене на пръста. То пък се оказа и направо рахат да успокоиш или приспиш бебе с биберон. През деня скривам всички биби, за да не пречи на общуването.

# 682
Бибата много ми улесни живота. Заспиваше по-бързо , никога не е смукала палец и не си е бутала разни неща в устата. Не и пречеше и като проговори , когато искаше да каже нещо вадеше бибата сама. Махнах я късно , плака една вечер и после забрави за нея.

# 683
Аз давам биба само преди сън. През деня е голямо лигавене, тикане на разни неща в устата, палец не толкова. Но не искам да ходи постоянно с биберон. Дори и не спи вече с нея. Унася се и я плюе

# 684
  • София
Добре, как ги научихте на биба? Аз го пробвам вече 15дни и не става, и не става.С баткото нямах такива проблеми. Wink

# 685
Изкупих почти всички марки и през известно време ги пробутвах. Май написах по-напред, че происка биба на има-няма 4 месеца.

# 686
Моя от втората вечер в болницата е с биберон. Първата го изтърпях да реве ама втората вече го дадох.

# 687
  • София
Не съм го учила,бибоман си е от малък

# 688
 Моят не ще и не съм го насилвала излишно. Вие защо ги учите вашите, за да заспят и да ги успокоявате ли? Понеже на мен не ми се налага и затова не ми е драма изобщо, че не иска залъгалка засега.

# 689
Ами, да, успокояваше го. Сега просто му е навик. Но мисля, че едва ли ще е драма махането. Преди няколко месеца бях по- отчаяна

Общи условия

Активация на акаунт