Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 854
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Моят плюе всички ортодонтски, държи на класиката. Не държи особено на биба, но налита на палец и си смуче долната устна, та му я тикам в устата.

# 691
Какви Ел кани ползвате за преваляване на вода?

# 692
  • София
Аз съм с тази
https://edigital.bg/elektricheski-kani/russell-hobbs-23912-70-adventure-el-kana
Доволна съм, за около 3мин преварява 2л вода. Обаче често трябва да се мие, защото на дъното се събира мърсотия. Поне при мен де, но аз държа водата вътре, не я пресипвам в друг съд.

# 693
Тази, която имаме вкъщи. Не съм купувала специална, отделна за детето. В началото купувах направо бутилирана вода, но вспоследствие реших, че няма смисъл, и си изварявам всяка сутрин количеството за деня.

# 694
Аз съм с тази
https://edigital.bg/elektricheski-kani/russell-hobbs-23912-70-adventure-el-kana
Доволна съм, за около 3мин преварява 2л вода. Обаче често трябва да се мие, защото на дъното се събира мърсотия. Поне при мен де, но аз държа водата вътре, не я пресипвам в друг съд.
Не се отваря линка.
Бутилираната вода не се ли преварява?

# 695
  • София
Лимонче,
Russel Hobbs 23912-70 Adventure
Бутилираната вода не се преварява.

# 696
Това не го знаех. На каката си и преварявах бутилираната вода Grinning
А каква бутилирана вода давате ?

# 697
Ние си преваряваме и бутилираната. Варя си в тенджера, преваряването трябва да е 10мин, не случайно стерилизаторите работят 10мин Simple Smile не знам някоя кана да вари така водата. Но това си е нашето виждане за нещата у дома Simple Smile

# 698
Аз купувах "Бебелан". На училището за родители, което посещавах, акушерките също казаха, че бутилираната вода няма нужда да се преварява - то си е логично според мен. Пък и като види човек какви неща си пъхат из устата бебетата, и направо му се обезсмисля теорията за дългото преваряване. Simple Smile Важното е всеки да намери това, което го кара да се чувства спокоен и добре, и на бебето да му понася.

# 699
  • София
Дано не се счита за реклама, това намерих първосигнално:
DEVIN Изворна вода е чиста вода от планината – идеална за всекидневна употреба от вас и от хората, които обичате. Подходяща дори за най-ценното вашето бебе и малко дете. Качествата на водата не налагат нейното преваряване и я правят подходяща за приготвяне на храна и на кърмачета.

Защо DEVIN Изворна е подходяща за Вашето бебе:

Общата ѝ минерализация  (82мг/л) е в пъти по-ниска от тази на минералните води, а често и от тази на чешмяните води;
DEVIN Изворна има изключително ниско съдържание на натриеви катиони (Na+) и флоурид (F). Натрият е до 6.2 мг/л (позволеното е до 20 мл/л), а флуоридът е под 0,1 мг/л при допустимото за бебета до 0.70 мг/л.
Тя е с гарантирана идеална чистота, защото се добива в региона на град Девин в Родопите – един от най-екологично чистите региони, отдалечен на над 50 км от промишлено производство и замърсяване.
DEVIN Изворна вода е микробиологично чиста и е под постоянен лабораторен контрол на мястото на производство. Качествата на водата не налагат нейното преваряване преди да се даде на детето. Ако все пак желаете, може да я преварявате – това няма да влоши качествата на водата.
Препоръчва се от Българската Педиатрична Асоциация.
Погрижете се най-ценното в живота Ви да получава чиста, безопасна, недокосната от човешка ръка вода от планината.

Моят син беше първите пет месеца на кърма и не съм давала вода. След това купувах Бебелан, после Девин, Роса. Важното е да е изворна, а не минерална.
Също и преварявам в каната чешмяна вода, не ме е страх, че не ври 10мин и т.н. Simple Smile

# 700
  • Германия
Ние си преваряваме и бутилираната. Варя си в тенджера, преваряването трябва да е 10мин, не случайно стерилизаторите работят 10мин Simple Smile не знам някоя кана да вари така водата. Но това си е нашето виждане за нещата у дома Simple Smile

Не е съвсем така. Задай си въпроса какво и защо се стерилизира. Отговорът е шишетата за мляко. В остатъците от мляко могат да се развият бактерии и т.н., за това е важно шишетата не само да се измият, но и да се стерилизират. Това очевидно не важи за водата 😉 с другите думи, можеш да я вариш 10-15 минути, но реално погледнато няма нужда 👍🏼

# 701
Девин розов етикет, и не съм преварявала. Такава давам за пиене, за готвене на детето и приготвяне на АМ.

# 702

Не е съвсем така. Задай си въпроса какво и защо се стерилизира. Отговорът е шишетата за мляко. В остатъците от мляко могат да се развият бактерии и т.н., за това е важно шишетата не само да се измият, но и да се стерилизират. Това очевидно не важи за водата 😉 с другите думи, можеш да я вариш 10-15 минути, но реално погледнато няма нужда 👍🏼

Точно това ни каза нашият педиатър - шишетатасе стерилизират заради евентуални остатъци от мляко, докато за водата каза че няма нужда да се преварява. Аз въпреки това я изварявам в каната. Тоест стига 100 градуса и изключвам.

# 703
  • Beyond the stars
Бебелан вземам и не съм преварявала.

# 704
Водата не се преварява само заради бактериите, а и за да се "омекоти". От веществата в нормалната, не преварена вода, много лесно се натравя бебето, до 6 месечна възраст и следва повръщане, загуба на апетит, нервничене и т.н.

Води, като Бебелан, са си фабрично обработени и нямат нужда от преваряване. Такива води ползват и за готовите АМ, които са си в течно състояние.

Общи условия

Активация на акаунт