Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 895
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Кое бихте предпочели : Стъклени шишета на
NUC (240ml - 18,50; 120ml- 15,60)
или на
Avent (240ml -23,90; 120ml - 19,90)?

биберон каучук или силикон?

# 76
Зависи от бебето. В болниците ползват Нук латекс /каучук/ за съвсем новородени, следвата стъпка е Нук силикон. По-лесно яде бебето от тях. За по-дебелите и тези с рефлукс, казват Авент - по-трудно и бавно  се суче. Зависи и дали ще е кърма или АМ. Но в крайна сметка бебето ще си избере.

240 мл е твърде голямо за новородени, а и вървят с по-голям размер биберон - повече и по-големи дупчици.

П.С.: Моите си избраха без никаква логика - едното яде от Авент, другото от Нук латекс ... нямам идея защо.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 18:57 от Salsisha

# 77
или на

Аз съм с авент, повече от доволна. И залъгалките са ни авент. Най вече заради качеството.

# 78
  • Полша, Варшава
Здравейте момичета,
Ние сме още в 17 седмица (и от няколко часа в сайта), но започвам да следя темата и да си водя записки.
За момента бебчо е добре и чакаме с нетърпение да разберем какво ще е Simple Smile
Благодаря ви за страхотната тема.

# 79
 Има ли нужда да се използва пудра или крем против подсичане е достатъчен? И крем на всяка смяна ли трябва да се слага?

# 80
  • гр.Бургас
Има ли нужда да се използва пудра или крем против подсичане е достатъчен? И крем на всяка смяна ли трябва да се слага?

И аз се чудя за крема. Едни казват на всяка смяна , други - когато има нужда само. Та и аз не знам вече. Май кой както си прецени за добре.

# 81
  • София
Пудра не съм ползвала. Използвах Судо крем, но не на всяка смяна, а само когато кожата е била леко зачервена.

# 82
Аз слагам крем при нужда, но ползвам основно многократни пелени и от време на време памперси Либеро, та и рядко се налага.

# 83
Ползвам Судокрем, не при всяка смяна. И винаги оставям поне 30 мин на ден, без памперс да диша кожата, обикновено преди къпане и обикновено много им харесва да се напишкат точно тогава ... Simple Smile

# 84
  • Варна
Пудра никога не съм използвала, крем против подсичане без цинк ползвам на всяка смяна на пелени(така ни препоръчаха и от училището за родители, и педиатърката), направен от аптека(Варна). Спрях да мажа плътно лятото и започна брутално да се подсича, после опитах спрей с цинк, стана по-зле, започнах да мажа пак плътно с крема без цинк на всяка смяна, след всяко къпане хидратирам зоната на гениталиите с лосиона за тяло(понеже лятото на цялото тяло слагам само 2-3 седмично) и нямам проблем. В училището за родители ни обясниха, че е много важна хидратацията и ползването често на крем с цинк води до омагьосан кръг с кожата на детето. Почиствам с тампони с вода и оставям повечко на въздух при смяна.

# 85

Аз слагах при всяка смяна докато ми казаха, че няма нужда, а само когато е със зачервено дупе. Спрях и то се оказа, че почти никога не се налага. Така че според мен - само при нужда. Пудра никога не сме имали. Както казах, проблем много рядко сме имали, но когато се е налагало от кремчето на Мустела й минаваше веднага. Магическо е.

# 86
Аз мажех крем на А Дерма на всяка смяна до към 7ми месец. Сега вече не се престаравам. Пудра съм ползвала само за пъпа.
Моят син още от родилното хареса Нук каучук и ползвам тях. Но си купих и две пластмасови шишета от ДМ за излизанията, че това стъкло тежи в чантата

# 87
Моите Нук, не са стъклени, то и не се продават стъклени тук, само в немските сайтове съм виждала, но ме достраша да взема стъклено, да не му го изпусна върху муцунката. Simple Smile

# 88
  • София
или на

Имах и NUK и Avent стъклени.
В началото детето ми повече харесваше Нук с каучуковите бибки,по-лесно му беше да яде и не се изморяваше.
Постепенно като се осъвършенства със сукането отхвърли каучуковите бибки и искаше само силиконови.
И от Нук и от Авент си хапваше еднакво добре.

# 89
  • Пловдив
Здравейте, бихте ли ми препоръчали прах за бебешки дрешки и памперси от които сте доволни... знам,че индивидуално, но все пак Simple Smile) Благодаряяя Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт