Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 915
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Кои многократни пелени препоръчвате?
И намерили ли сте място с изгодна цена на water wipes? Аз ги взимам за 8 и нещо лв..
Аз използвам water wipes на бебо и съм доволна.. И са 72 броя за 2 и нещо-3лв.

# 541
Ez baby си избиват първоначната инвестиция най-бързо (обаче нещо уеб магазина им се бъгна и трябва да се поръчва през ЛС във фейсбук). Аз като цяло съм фен на джобовете.

Важни са подложките. Има едни бамбукови, които хем попиват доста, хем изсъхват за няколко часа на простора.

# 542
Кои многократни пелени препоръчвате?
И намерили ли сте място с изгодна цена на water wipes? Аз ги взимам за 8 и нещо лв..
Аз waterwipes си купувам от амазон или от кварталния магазин. Ценовата разлика тук не е много голяма, но от амазон е по-изгодно.

# 543
От амазон е изгодно ако са на промоция, или ако използваш прайм, понеже са тежки и с доставката много се оскъпяват. От тук най-изгодни са при вносителя - https://shop.makave.eu/water-wipes-продукти-за-бебето/
При покупка на цял кашон цената е 6,50

# 544
  • гр. Варна
Вече 11 месеца сме на Памперс премиум(бял). Протичал е в началото, особено когато размерът не е точен. Но тогава съм пробвала и други(зелен памперс, пуфис, някакви немски), те също протичаха. Зеленият памперс има ужасен химичен аромат и е много гаден като материя, белият е много нежен, тънък, почти няма химичен аромат, ушичките му са по-дълги и хубаво обгръщат бебето. Така и не пробвах на Лидл, които много се препоръчват. Вече сме на памперс гащи премиум, страхотни са. Кърпички Waterwipes, вече основно тампони, напоени с вода. Крем против подсичане ежедневно ползвам правен от аптека без цинк, страхотен е. Подсичал се е 2 пъти синът ни, първият беше лятото, защото спрях да мажа, поднових мазането ежедневно и с Адерма екзомега, спреят на Адерма с цинк влоши нещата. Вторият път беше от риванола, който държахме с тампон в памперса, когато го забелиха(сложна  и тежка за мен тема, аз ако можех да върна времето назад, бих завела рано детето на уролог, противник на намесата, за да ни обясни всичко и да сме информирани от лекар. Ние забелвахме по малко всеки ден, но бяхме забелили 1/3, педиатърката без да ни уведоми, го дръпна на преглед, скъса се юздичката и не се забели както трябва, детето се травмира. В крайна сметка детски хирург с обезболяващ гел го забели, юздичката заздравя, но измъчихме детето с двойната работа и шока от дърпането без обезболяващо!, средновековен метод за мен. Пиша го, за да имате предвид майките на момченца, аз бях чела много, като за всяко нещо 50 на 50 са мненията, край мен имам случаи и на оперирани на 3 години момченца, травмирани от това до ден днешен, както и забелили успешно в домашни условия рано). Ако някой знае къде в София правят добър крем против подсичане, моля да сподели.
От рано ли трябва да почне да се забелва? Изобщо нищо не ми е ясно, ние сме на два месеца и личната му каза да не го пипам все още бил малък, а други казват че трябвало още докато д мъничак и сега не знам и аз какво да го правя ..

# 545
Къде има water wipes за 2 и нещо?

# 546
Ами едва ли сте от моя град.. Но тук в бебешкия магазин са точно толкова на бебо water wipes...

# 547
  • Варна
Каква цена за Waterwipes! Simple Smile Във Варна са около 7.50 лв за пакет. Simple Smile
За забелването мненията са на двете крайности. В чужбина, доколкото знам(за Англия),  категорично не пипат децата, чакат с ерекция по естествен път да се забели. Да се забелва се води остаряла практика, но тук зачестяват вече случаите да се налага да оперират децата късно, защото не са забелени и това пък ужасно ги травмира. На моя приятелка синът и не дава да го пипат след операцията, той самият изпитва ужас да се гледа, а е опериран на 3.
Това трябва да е информиран избор на родителя. Съвсем нежно го забелвахме от втори месец, но се подразних, че без да ни пита и обясни педиатърката, му причини това с рязкото дърпане. Просто не давайте на педиатрите да правят нищо на детето без да са ви обяснили. Защото вече като види лекарски кабинет и плаче, на 11 месеца е. А и 2 пъти мина болката със забелването при педиатъра и хирурга, което беше излишно.   Но важното е, че вече е ок. Но затова предупреждавам, четете и изисквайте информация. Тук съм чела тема с доктор Оги, в София и в негово лице има лекари, които имат съвременно мислене по темата. За съжаление това с рязкото дърпане широко се практикува още, а защо след като има опция с обезболявящ гел да се направи за 2 мин по-щадящо. После ги боли като пишкат в следващите 24 часа, но отделен е въпросът да се знае до какво възраст се изчаква, за да не се стига до операция. Затова писах, че при следващ син директно бих отишла рано на консултация при лекар със съвременно мислене, за да ми обясни коя е по-правилната и щадяща стратегия.

# 548
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Взела съм 2 пакета Pampers Swaddlers newborn и кашон мокри кърпички,пак на Памперс.В Щатите са най-популярната марка и съответно най-ползвана.Не мисля да експериментирам с друга.

Купих стерилизатор на Авент,Philips Avent 3-in-1 Electric Steam Sterilizer.
За първи път ще ползвам такава машинка.Първо шишетата се мият в миялната(или на ръка) и след това се стерилизират,нали така?

# 549
Ами едва ли сте от моя град.. Но тук в бебешкия магазин са точно толкова на бебо water wipes...
Бъркате се, бебо няма нищо общо с water wipes. Laughing Второто е марка на кърпички без химия.

Препоръчвам кърпички на хъджис 99% вода, намират се около 2-3 лева по сайтовете.

# 550
Аз от хъджис съм ужасно недоволна. Наподобяват ми мокра кухненска хартия. Късат се много лесно и имат някакъв кофти аромат.

# 551
Аз първо измивам шишетата на мивката и после пускам в стерилизатора. Никога не съм мила в миялна

# 552
Аз от хъджис съм ужасно недоволна. Наподобяват ми мокра кухненска хартия. Късат се много лесно и имат някакъв кофти аромат.
Те са без аромат по принцип.

Шишета миех с Бочко и после в стерилизатора.

# 553
So lucky, най вероятно има предвид тези кърпички на бебо , които са с вода
https://bebo-bg.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/% … 0%b2%d0%b0%d1%82/

# 554
  • София
От рано ли трябва да почне да се забелва? Изобщо нищо не ми е ясно, ние сме на два месеца и личната му каза да не го пипам все още бил малък, а други казват че трябвало още докато д мъничак и сега не знам и аз какво да го правя ..
Има две положение - правите го или не го правите.
Можете да започнете и на тази възраст. Под вода е най-удобно.
Ако имате някакви притеснения можете да пишете на д-р Оги.

Общи условия

Активация на акаунт