Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 828
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, дами! Влизам само да се оплача, че напоследък никак не ми върви с парфюмните покупки. Нахъсана и зарибена от темата, реших, че е време да си взема нещо на Juliet Has a Gun, след доста "разучаване" и четене на отзиви се спрях на Citizen Queen. Ами никак не е мой, никак! Върху кожата ми се разви точно както не исках - много ретро, много алдехиди и асоциация на възрастна, добре поддържана дама. Имаше и доста голяма прилика в базата с Love eau Intense, който имам. Реших да го върна и заменя с Miss Dior 2012 EDP, на който от доста време се точа, особено масово спряганата му прилика с Coco Mademoiselle. Вчера си го получих и без грам съмнение, че ето това вече е "моето нещо", пръснах веднъж и зачаках да се разкрие невероятната симфония от красиви нотки, които познавам и обожавам... отново ударих на камък - това което се разкри върху мен е абсолютно 1:1 Poison Girl EDP, който също имам почти пълна бутилка 100 мл, като в Мис усещам още по-силно лакрица, която адски ме дразни тук. Кажете ми, моля ви - според вас има ли шанс в студено време да се промени или просто кожата ми винаги ще изкарва тази лакрица... Sad
Няма да се промени в студено, махай го щом не ти пасва. Кралицата е безкрайно труден и специфичен парфюм. Мирише ми на кръв. Само един човек познавам, на който му стои добре и сякаш е правен за него, и това е Ковачева. И други мои приятелки го носят, усеща се металната кръвчица и бабешкото, но те си се харесват.
Не харесвам и тази версия на Мис Диор Шери.
Как реши да поръчаш точно тези парфюми насляпо? Те са наистина разнолики и са супер неподходящи, като Кралицата си е направо греда.

# 286
И аз пробвах Joy Dior и на мен ми е  Алюрски, само че този ми е безхарактерен и безинтересен. Може би защото си е чисто копие на шанелския аромат и такива отявлени имитации просто не им виждам смисъл.
Парфюмът е ясно, че е за инстаграмските it-girlчета 😉

# 287
Благодаря, Денси! Мис Диор я взех заради уж приликите с Coco Mademoiselle, който наистина обожавам, ама 'що не си взех направо него, ами... Пусто любопитство, все искам да пробвам нови и нови за мен неща, пуста парфюмна лакомия, нямам насита. Mr. Green

# 288
  • Sofia
Искам да споделя, че започнах да харесвам всеобщо ненавистното цвете тубероза. Вече се обзаведох с няколко туберозни аромата. Обмислям покупка и на Guerlain Joyeuse Tuberose.
А тези дни чакам Valentino Donna noir absolu и Dior Hypnotic poison edp. Лятото свършва и ми се носят плътни аромати.

Обсъжданият наскоро ТF vanille fatale ту го усещам много мръснишки, ту ми е като шкафа на баба. И в двата случая не е много уместно да мириша така сред хора, но ме привлича уханието.

# 289
Аз даже нямам какво да кажа за новия Диор. От името, през аромата, до рекламното лице... нищо, ама нищичко не е мое.
А Диор е най-най-най-любимият ми парфюмен бранд. Защо така забиха в някаква розова плоскост, не знам.

Паралелно тествах на блотер и https://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Woman-by-Ralph-Lauren-45741.html, и за мое най-голямо учудване, взе, че ми хареса.
Нищо на бранда не съм харесвала досега, много са ми безинтересни. Обаче тук туберозата е много хубава, а аз се оказа, че нямам нито един туберозен парфюм /срам и позор/, /хах, Карън, прочетох те, докато пишех Simple Smile/.
За съжаление, днес блотерът мирише точно както всички останали аромати напоследък - клонинги на Олимпия.
Може би ще го тествам на кожа някой ден, ако не ми е минал меракът все още.

И най-голямата ми парфюмна радост - имам си Kingdom Alexander McQueen!

Много съм щастлива! Хем ми се свиди да го пръскам, защото няма намиране после, хем мине не мине и посегна към него.
Да не говорим колко обожавам шишенцето, то е просто произведение на изкуството.
Еееех, какви парфюми имаше едно време... а сега Joy! Rolling Eyes

# 290
Изпратиха ми една класация за най-съблазнителните аромати за жени, на които мъжете не могат да устоят?! Вчера ги проучвах, че за 2/3 от тях нищо не зная, идея нямам как се изразяват като парфюми. И ако се интересувате, да си ги проучвате и вие, а някои ги имате в колекциите си и да споделите какви са тези чудеса Simple Smile
1. Escentric Molecules
2. Criminal of Love, K by Kilian
3. Allure Sensuelle, Chanel
4. L`Ange Noir, Givenchy
5. Side Effect The Carnal, INITIO
6. Midnight Oud, Juliette Has a Gun
7. Devil Tender, ExNihilo
8. Alaia Blanche, Azzedine Alaia
9.Narciso Poudree, Narciso Rodriguez
10. The One Essence, Dolce&Gabbana
11. L’eau Kenzo Aquadisiac, Kenzo
12. Si Rose Signature, Giorgio Armani

# 291
Не познавам 5 и 7, иначе съм супер съгласна, особено с 2,3,4,9, 8,10,11 и 12. 1 също е чуден. Всъщност само Уда на Джулиет не ме кефи от така посочените трепачки.

# 292
Когато ги видях, ги гледах умно, защото познавам само 3 и 9, обаче вие сте добриии Simple Smile "трепачки" - good point! Аз още много ще  съсипвам финансите си за парфюми.

# 293
Escentric Molecules всичките ли? Познавам само Molecule 01 и мога да кажа, че на мен ми мирише на хартия и стои толкова близо до кожата, че се напрягам да го усетя, но ако става въпрос за феромони, знам ли може мъжете да го харесват.

# 294
Имало ли е тема за най-комплиментарни парфюми и ако да, то по каква ключова дума да я открия с търсачката, дето хич не работи? Simple Smile

# 295
  • София
Комплиментарен?!

# 296
Парфюми, които събират най-много комплименти. На български няма ли такава дума? Бъркам се с руския значи, защото го използвам често. Извинете.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 23:18 от Бледолилава

# 297
И аз пробвах днес Joy - много банален ми се стори. Реших да не се настройвам предварително от преобладаващите невъзторжени мнения, да го пробвам непредубедено, но подушвайки го, веднага ми стана ясно защо някак спадна ентусиазмът около този парфюм. Не че е лош, бива, но ми изглежда момичешки и малко ми евтинее.

Вероятно посредствеността за мен се засилва и от това, че имах неблагоразумието на другата си ръка да напръскам Cuir Beluga. Той направо отнесе Joy, в сравнение с него Joy ми се стори като някакво парфюмно упражнение. Какво да правя сега с този Cuir Beluga! Как да престана да мисля за него. Пробвах го веднага, щом заредиха тази Герлени в Дъглас и така, измежду тях, не ми се беше откроил чак толкова; можех да живея и без него. Защо ми трябваше сега да го успоредя с Joy, за да видя колко класи е над него. Започнах да си правя такива сметки: вместо да купя 3-4 парфюма от 100 и няколко лева през годината, да купя само него, даже по-евтино ще ми излезе; започнах да се самоубеждавам как едва ли не ще съм на сметка. Но в действителност това са глупости, защото знам, че няма да удържа да не купувам нищо освен него.  Embarassed

# 298
Аглая, не си сама в това мислене. Още не съм го купила, а го мисля от много години. Все нещо го изпреварва, все нещо друго взема, а него не. Вероятно никога и няма, не знам защо.

# 299
Аз знам защо Cuir Beluga ме уцели в сърцето: защото съм пристрастена към ванилията - от малка, първо кулинарно (стигна се до там майка ми да крие пакетчета с ванилия от мен, защото се беше притеснила да не ми стане нещо от такава консумация), после парфюмно. Днес например се напръсках с Vanille Fruitee на Molinard и мъжът ми помислил, че някакъв ванилов сладкиш съм забъркала преди излизане.

Ванилията в Cuir Beluga е много осезаема, но издигната на висота: елегантна, женствена, луксозна. Толкова е хубав този парфюм!

Общи условия

Активация на акаунт