Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 837
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • The Evergreen State
Въпреки разочарованието ми от първия тест, днес отново си пръснах Joy в магазина и добре че го сторих. Днес може би знаейки горе-долу какво да очаквам, или защото нищо не очаквах или просто си бях съсредоточила вниманието другаде а не върху това да се запознавам и изследвам парфюма, на няколко пъти през деня се улавям че ми харесва все повече и повече, най-вече заради силната прилика с Алюр. Тази олекотена и осъвременена версия на Алюр ми се носи и я искам но съм озадачена как това не е издание на Шанел.

# 271
  • София
А спрямо Габриел на Шанел как е, защото и на него доста го оприличават? Но пишат, че Габриел е по-силният и траен от двата.

# 272
  • The Evergreen State
Прилика с Габриел може би до колкото Габриел е по-лек и ефирен сравнен със старите шлейфови разпознаваеми веднага навсякъде Шанелски парфюми. Като аромат няма прилика, Joy е като много лек , ефирен Алюр за мен. Не бих казала че е нетраен обаче, на ръкава се усеща още от предния ден където бях пръснала, просто е деликатен парфюм.

Габриел беше зачеркнат по същия начин от мнозина като слаб и скучен просто защото не прилича на предшествениците на марката по интензитет и шлейф.

Факт е че вече и двата бранда и Шанел и Диор имат в редиците си такива не толкова мощни парфюми.

Сега се сетих че Joy ми прилича също и на LVEB Florale който също много харесвам, съгласна съм  вас че като цяло напомня на други сладки кремести парфюми които познаваме.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 08:18 от Athena

# 273
Пристигнаха ми Molinard-ите и понеже с някои дами си писахме, обещах да дам отзиви, се включвам. Може би постът ми е по-подходящ за другата тема за сайтовете, но пък тук писах за тези парфюми, затова и продължавам тук.

Vanille Fruitee малко се различава от спомените ми в магазина. Бях го запомнила като по-мощен, по-опушен, по-зимен, дори си мислех - понеже беше станало по-топло времето, когато последно го пробвах, че може би няма да е подходящ за пролет/лято. Този, който пристигна и с който съм напръскана от около половин час, е по-слабичък, удари ме малко алкохолно в началото, при самото първо пръскане. Веднага си помислих, че съм получила менте, но скоро след това се разви в насоката, която помня. И все пак е някак по-женствен, по-ефирен, по-немощен, за съжаление. Мисля, че парфюмът си е наред, опаковката му също изглежда перфектна, просто възприятията ми са се променили явно. А може би и топлото време потиска интензивността. Някак по-малко го усещам. Иначе е много хубав.

Че всичко си е наред, освен спомените ми, ме кара да мисля Violette. Него го усещам по-присъствен, по-силен, страшно е красив. А ето, че в магазина не му бях обърнала внимание, фокусирах се много повече към първия. Така че явно температурата навън и емоционалната нагласа влияе много. Дано тези, които поръчаха също, не останат разочаровани.

И да се редактирам: ей сега, два часа след като писах горното, Vanille Fruitee стана това, което помня от магазина: сладък, карамелен, със сушени плодове, леко опушен. Явно в този момент от развитието съм го запомнила. Усеща се, тоест само привидно в началото изглежда слабичък, не е мръднал - само е станал по-дълбок и карамелен. Така че Molinard-ите в парфимо са ок.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 15:40 от Аглая Епанчина

# 274
  • Виена
Няколко думи и от мен за Joy. Тествах го в мола до вкъщи и изчезна от ръката ми още преди да се прибера, петнадесет минути след напръскването нямаше и следа.  Стана ми забавно като прочетох сравнението на Ковачева, познавам този тип жени, за които пише. Само че при мен  парфюма извиква асоциация за съвсем друг типаж. Напомня ми безцветните служителки в банка, които черпят модните си идеи от асортимента на няколко универсални магазина с добро име, носят една марка обувки, винаги на средно висок ток, нищо евтино, но и нищо крещяшо скъпо. С подобни аромати са обвити запазените жени около 50, обути с ниски слинг сандали Петер Кайзер през лятото и лачени обувки на същата марка през зимата, с бели или бежови джинси пролетно време и шарен топ или бежов пуловер, а през зимата със стреч панталони и сако или кашмирен пуловер. Винаги предвидими, вписващи се, добре облечени, без да са елегантни и привлекателни, без да са красиви. Ето на това ми мирише.

# 275
Днес влязох в Дъглас да тествам Joy ... и си излязох с Narciso Rouge. Joy Май с това ми се изчерпва коментара за новия Диор. Thinking

# 276
Получих си и аз днес Traversee du Bosphore. Преди покупката с по 2 пръскания го тествах, сега малко по-обилно се олях Simple Smile От количеството ли, от това че е нова бутилката ли, но малко по-различно ми звучи. (Впрочем, Аглая Епанчина, зимата и аз имах такъв случай с парфюм със спиртно начало, но само първите пръскания беше. След това се оправи.) И не знам сега дали дето е нов Босфора, но по-остро ми звучи някак. Не усещам например локума, а повече някакви източни подправки. И определено го виждам добре и на мъж. Струва ми се, че по-скоро е есенно-зимен, така че тъкмо дотогава ще отлежи, и може би отново ще има локум. Пробата, която тествах от отливка, определено беше отлежала.

# 277
  • виртуално
И при мен  Joy изчезна за около час. Ядосах се, влезнах отново в Дъглас да го подновя, след малко отново нямаше никой. Кожата ми просто го изпи, а пръсках яко.

# 278
Луда съм на тема парфюми. Имам три аромата, които са ми най- най любими, никога не ми омръзват и не бих ги сменила. Това са : Chanel Mademoiselle. VERSACE VERSENSES и Chloe Love Story.

# 279
  • Франция
Сложих си бяла рокля, перлено розови обувки, копринено шалче с розови и винени шарки, а върху шалчето напръсках Joy Dior. После отидох на вечеря, а след това на бар. В бара нелош музикант свиреше на пиано и пееше микс от стари шлагери на Том Джонс и АББА, смесени с нови летни хитове. Докато си пиех мохитото, си мислех как сто пъти бих предпочела да слушам клавирен концерт на Шопен в изпълнение на Борис Блох, да речем. Само че за целта трябваше да отида в концертна зала на някой фестивал, а не в летен ваканционен бар.
Има си време и място за всичко Simple Smile

# 280
  • София
И аз го тествах Joy! Отидох с огромна кошница с очаквания. Началото малко ме разочарова... Но се напръсках сериозно. И няколко часа след това мога да кажа, че останах по една олекотена версия на Алюр... Харесва ми, но засега няма да го купя... Евентуално на пролет. Wink

# 281
  • Бургас/Пз
Толкова красива пишете в тази тема, че колкото и да не разбирам от парфюми в подробности, толкова ми е още по-интересно да ви чета.
Въпреки че съм много далече от образа, който описа Ковачева, с голямо удоволствие ще го пробвам този парфюм на Диор. Цитруси и рози звучат тооолкова обаятелно, че искрено се надявам да ми хареса Simple Smile
От около месец се наслаждавам на Червената красота на Нарцисо, която се превърна в лятната ми любов и имам чувството, че много трудно ще харесам друг парфюм, но със сигурност ще пробвам Joy , пък знае ли човек Simple Smile

И тъй като тук винаги сте ми давали страхотни отговори искам да ви попитам какво мислите за Черното Нарцисо https://www.fragrantica.com/news/Narciso-Rodriguez-Narciso-Eau-d … oilette-6587.html След белия и червения има ли смисъл да взимам и черния? Голяма ли е приликата и подходящ ли е за есента? Виждам, че е тоалетна вода и това също ме кара да се чудя.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 09:27 от ani_d

# 282
Няма смисъл от него, щом имаш другите.

# 283
Здравейте, дами! Влизам само да се оплача, че напоследък никак не ми върви с парфюмните покупки. Нахъсана и зарибена от темата, реших, че е време да си взема нещо на Juliet Has a Gun, след доста "разучаване" и четене на отзиви се спрях на Citizen Queen. Ами никак не е мой, никак! Върху кожата ми се разви точно както не исках - много ретро, много алдехиди и асоциация на възрастна, добре поддържана дама. Имаше и доста голяма прилика в базата с Love eau Intense, който имам. Реших да го върна и заменя с Miss Dior 2012 EDP, на който от доста време се точа, особено масово спряганата му прилика с Coco Mademoiselle. Вчера си го получих и без грам съмнение, че ето това вече е "моето нещо", пръснах веднъж и зачаках да се разкрие невероятната симфония от красиви нотки, които познавам и обожавам... отново ударих на камък - това което се разкри върху мен е абсолютно 1:1 Poison Girl EDP, който също имам почти пълна бутилка 100 мл, като в Мис усещам още по-силно лакрица, която адски ме дразни тук. Кажете ми, моля ви - според вас има ли шанс в студено време да се промени или просто кожата ми винаги ще изкарва тази лакрица... Sad

# 284
  • Бургас
cabochard,случват се такива гафчета при слепи покупки.Citizen Queen не ми допада и на мен,развива ми се като при теб,направо го отписах нацяло.Но пък намерих друга любов при Juliet Has a Gun.Kissing Heart Дай шанс на Мис Диор 2012,аз много го обичам,за мен няма нищо общо с Мадмоазел,който не мога да дишам,нито с Пойзън Гърл.Пробвай го в по-хладно и дано се разберете,защото е много красив парфюм поне за мен,ако ли не винаги може да го засилиш.Пробвах и Valentino Noir Absolu Musc Essence Valentino for women and men, пробвах го с такова желание след описанията тук.Толкова е далеч от мен за голямо мое съжаление.Усещам го супер ретро,но аз вече съм свикнала да оставам толкова разочарована,че вече не ми прави впечатление.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 14:03 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт