Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 935
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Днес отново тествах Boss The Scent Private Accord for Her Hugo Boss.
Както писах и в предният си пост започва многообещаващо, различно и дава заявка за един интересен и красив гурме парфюм.
Веднага след нанасяне се отваря едно разкошно какао, горчиво и ароматно, като ръчно направен белгийски трюфел със захаросани корички от мандарина, поднесен с хубав коняк затоплен в длани, чийто аромат стопля душата ти дори само при вдъхване. Отпуска те, кара да се чувстваш уютно, спокойно и комфортно, предвкусвайки насладата от вкуса на топящящият се в устните шоколад, подсилен от кехлибарената течност. Усещането е за приглушена светлина, тиха музика, релакс и наслада за вкусовете и сетивата.  Kissing Heart
Sysly, сходни са ни усещанията за началото на парфюма. Точно като коняк, стичащ се по вените и шоколад го усетих и аз, и наистина си права, и на мен ми се иска да продължи по-дълго това чувство. При мен базата не е химична, даже се доближава доста до оригиналната версия, показват се прасковите и топлото дърво, но най-вече ми прилича на Tone Indeterminee Zara, който имам, и много обичам да си го нося вкъщи когато ми е скапан деня и ми се иска красиво, гушкаво, мекичко и спокойно гурме. Така че и аз няма да си взема този Boss The Scent Private Accord , но ми харесва.
И аз го тествах тази вечер Boss The Scent Private Accord for Her Hugo Boss като ми напръскаха първо блотер, после и на ръката в Дъглас и го усещам точно като вас. За съжаление това невероятно какао бързо си отива от кожата ми. Ще го тествам отново задължително, защото е интересен парфюм. Искам хубаво да го разнося.

# 601
  • Франция

Чета новия парфюмен гид на Лука Тюрин и Таня Санчез Perfumes The Guide 2018.
Както и предната книга, той не се чете нормално, а след въвеждащите статии го превъртам напред и назад много пъти. Не знам дали е от самата книга или от мен, но тази поне до момента ми се струва не толкова информативна, колкото беше първата от 2008 г. За мен първата им книга беше абсолютно откровение, научих базови неща за парфюмната индустрия и за парфюма като изкуство и до днес си я препрочитам. Тази втората не толкова ми казва нови неща, колкото по-скоро ми помага да подредя нещата, които знам оттук оттам, да ги разположа в контекст и да ги осмисля по-добре. За разлика от първата, тази е посветена преобладаващо на ниш и инди марки, а и като цяло на нишовата парфюмерия. Препоръчвам я на всички, които четат на английски.
Ако някой вече я чете, много бих се радвала да я обсъдим в подробности и да обменим впечатления

При желание можем да я обсъдим на ЛС при свободно време от 2-те страни,защото темата е дълга.Не веднъж съм споделял отвращението си от тази личност , която съм имал нещатието да засичам по събития,изложения и т.н. доста пъти.Начинът по който се държи , самочувствието без покритие,което има карат Гордън Рамзи и Бойко Борисов да изглеждат като 10 годишни ученички мечтаеща си каките им да ги вземат на първата им детска дискотека.Викане,крещене,хвърляне на бутилки на парфюми,които пробва и не одобрява на земята.Всички големи пафюмери му се смеят,като заради селски изпълнения по изложения на господин Кралят Слънце на парфюмерията , на доста места вече е персона нон-грата и вече не го пускат.Мога да пиша 3 дни по темата,но не е тук мястото.Ще имам свободно време края на месеца доста,защото ще си дам 1.5-2 месеца почивка.Ако решиш-пиши ми ЛС.
 Peace

WaltherP99, не съм се сблъсквала с Лука Тюрин, не знам що за човек е и съжалявам, че ти си имал неприятни срещи с него. Чудесно е, че никой тук не се кани да се ожени за него Simple Smile
За мен той е ценен източник на информация както по отношение на био-физиологията на обонянието (в която област има докторат), така и за "кухнята" на парфюмната индустрия, за която много малко хора се осмеляват да говорят открито.
Ще се радвам да обменим впечатления за новата му книга, а защо не и за старата, но защо на ЛС? Тук има вероятно и други потребители, на които ще е интересно. Когато ти остане време, напиши ревю, аз ще се радвам да се включа .

# 602
  • Варна
Питането ми е към момичета от Варна. От къде си купувате парфюмите?
Предимно онлайн, но ако търсиш физически магазин извън моловете - безмитния на Морска гара и парфюмерия Мари, където продават много тестери.

# 603
  • Monaco
Здравейте отново от мен. Разочарована от Скандал днес видях, че има и втора версия by night, пробвах я и wow влюбих се.. Няма я онази неприятна нотка, която ме раздвояваше.. В същото време ми напомня много на girl of now.. Вие какво мислите, приличат ли си? Кой бихте ми препоръчали от двата?

# 604
Здравейте отново от мен. Разочарована от Скандал днес видях, че има и втора версия by night, пробвах я и wow влюбих се.. Няма я онази неприятна нотка, която ме раздвояваше.. В същото време ми напомня много на girl of now.. Вие какво мислите, приличат ли си? Кой бихте ми препоръчали от двата?
100 % Scandal by Night 🌹❤

# 605
Не ми напомня, но ако аз трябва да избера, Girl of now е много по-добрият парфюм. По-класен, по-умерен, по-изискан. Скандалът нов е яко секси, но през деня не са много местата, където можеш да миришеш на Мечо пух изсипал гърненцето с мед върху главата си. А и хората не харесват толкова сладки парфюми и се мръщят на такъв шлейф.Аз ще си го купя, но ще го нося вечер.

# 606
  • Sofia
И на мен Скандал ми е твърде сладък, дори не го пръснах на кожа.

# 607
  • Бургас
Йоан,благодаря.Heart За нито един от двата не съм аз лично,Scandal by Night е като стария за мен.Пръснах го на кожа,но не ме впечатли.Ако ти харесва си купи новия Скандал и си го носи със здраве,без да се съобразяваш с нашите мнения тук.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 10:18 от Bright Crystal

# 608
  • София
За мен двата не си приличат, но са еднотипни. И са идеални за големите ми дъщери, когато излизат вечер. На мен ми харесват, но някак не се виждам с тях. Обичам мед в аромата, но поне от 15 г.не ходя по дискотеки. Wink
Аз вчера получих няколко миниатюри на любимите ми Монтали и сега се надявам на по-хладно време тази седмица, за да избера някой от тях и да го поръчам в пълен размер. Получих - Pink Extasy, Arabians, Wild Pears, Rendez-vous a Moscou, Boise Fruit & Golden Sand. Ако някой познава ароматите, ще се радвам да обменим мнения.
В събота се прибират големите ми момичета от гостуването при племенницата ми в Германия и казаха да очаквам ароматна изненада.
Аз пък обмислям да ги изненадам с 2х100 от промоцията на техните любими селебрити аромати, от които аз получавам главоболие, но те ги обожават до степен "запой" (така казват рускините във Фр.).

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 13:37 от Fever Ray

# 609
  • Monaco
Дами, на моята кожа нищо не се задържа повече от час. За сметка на това силните парфюми ухаят много нежно на кожата ми.. Първият ми парфюм беше Alien, тогава си нямах и на идея колко е популярен. Изпръсках една стотица за месец и не усетих как свърши. След това моя приятелка го получи като подарък и omg около нея не се дишаше, чак не можех да повярвам, че това е същият аромат. Ползваше го лятото през най-горещите месеци като ежедневен парфюм и се обливаше с него. Върхът беше, когато си купи имитацията му, за да не ползва оригиналът, тогава вече не успях да издържа и и казах, че усещам разликата и не ухае хубаво. Оттогава не съм си го купувала отново.. . Ориентирала съм се към силни парфюми,  разучавам Монтал, влюбена съм в Amoage,  Шанел и Гарлен. Тук в Сан Ремо има едно малко магазинче с нишови шишенца, винаги влизам там да пробвам по нещо.  Скандал ме впечатли, защото от 4 парфюма, които сложих по ръцете ми, само той остана часове след това. И въпреки това мъжът ми трябваше да си навре носът в ръката ми, за да усети нещо Sad

# 610
Влизам с молба ако някой познава този Амуаж моля да драсне нещо за него,че не го познавам засега-https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Beach-Hut-Woman-46937.html Как тайничко се надявам Йоан Владимир да му спретне едно хубаво ревю.Heart Eyes
Имам проба на Beach Hut woman, интересен парфюм в линията на Амуаж с тамяните, дълготраен, няма махане. С голямо уважение към мнението на Йоан Владимир,  началото на аромата е наситена  миризма на цигари. Изведнъж от тоя пушек се появява мушкато, което превръща ухането в една идея на цветя. Парфюмът е завършен след около час с одименото мушкато и някакъв дървен материал. За фенове на Амуаж и ценители. Трябва да пробваш, Bright Kiss
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 15:17 от Ralitsa_

# 611
Мхм, баш като за Кристалчето ми звучи този Амуаж. Трябва да бягаш далеч от него, ми се струва. Peace

Нямам търпение за Мон Герлен ЕДТ, който идва съвсем скоро.

# 612
Bright, това не е парфюм, в който се влюбваш, който действа като електричество и си казваш – „Не мога без него!“
Аглая  беше писала, че понякога не си заслужава да се плати високата цена за Амуаж, при условие, че може да се открие любовта в друг по изгоден парфюм, нещо подобно беше. Пиши на лични, да ти напръскам на хартия  и да изпращам, защото те разбирам прекрасно, че искаш да го познаваш това опушено мушкато Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 613
  • Бургас
Денс Kissing Heart Раличка,благодаря,много си мила.Heart Малко ми е неудобно така,но пък мога да се компенсирам с друг Амуаж.Heart Eyes

# 614
Извинявам се за глупавия въпрос- любител съм като цяло на ароматите на Tom Ford, Montale - преди години във Feranah Concept  съм пробвала някои Amouage аромати, но не помня нещо да ме е впечатлило толкоЗ🤔 но напоследък много ми се набива в полезрението Blossom Love-  може ли някъде в Сф да го душна или да поръчвам на сляпо🙈

Общи условия

Активация на акаунт