Парфюмни размисли и страсти - 218

• 93 953
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
  • Велико Търново
И аз получавам комплименти и запитвания за Мон Герлен Wink
Отразявали са ме и с Инсоленс и с Шалимар инишъл, както и с Зен на Шисейдо.
С нишови аромати - почти никога.

# 316
  • Sofia
Защо ми трябваше да купя импулсивно Хипнотичната отрова едп! Развива ми се много сходно с Черния ангел на Живанши, който имам. Как не забелязах приликата при тестовете, ами финиширах с два еднотипни парфюма. Flushed

# 317
  • Франция
Комплиментарен не съществува като дума на български език, а като чуждица аз бих я възприела по-скоро като "допълнителен" Simple Smile Simple Smile
Иначе моите лични наблюдения са доста прозаични - най-много комплименти съм получавала с парфюмите, които са с най-осезаемо присъствие. Напоследък много рядко нося такива парфюми и съответно комплиментите ги получавам главно от мъжа си или от приятели, които ме прегръщат.
Като парфюм, който излъчвам особено добре, мога да посоча Шанел № 5 EdP, който обаче не нося вече и не знам дали не говоря за стара формула. Запомнила съм един случай, когато отидох да си го купя от една парфюмерия на бул. Руски (отдавна я няма вече) и консултантката първо се шокира как така искам да си купя този ужасен парфюм, а после се събраха всичките консултантки да ме душат и да ахкат как ми стои и как ухае "на бели черешки и на лукс" Simple Smile
Скорошен парфюм, който носех и привличах внимание, беше Аурата на Мюглер - една непозната дама чак вървеше зад мене и ахкаше какъв хубав аромат разнасям.

Тези дни продължавам да нося Джой. Никой не го е отбелязал досега, само аз и мъжът ми си го усещаме. Явно ще е от този тип парфюми за мен - една 30-тичка за една ваканция и после ще го забравя. Носила съм така разни розови Адикт-и, които и под смъртна заплаха няма да си спомня как точно миришат. Не чувствам никакво разочарование - от Диор се разочаровах толкова отдавна, че вече нямам никакви очаквания към тях. Възприемам ги консуматорски, нещо ми привлече вниманието по случайност, купя го, изхабя го, забравя го. Те положиха специални усилия да заслужат точно такова отношение. Самия аромат го усещам като леко захаросан миш-маш от фланкъри на Мис Диор, Жадор и скорошните клети формули на Дюн. Дъвка за балончета Simple Smile

# 318
Аз мисля, че това е доста индивидуално, зависи си от химията между човека и парфюма, от душевното състояние на човека, от това дали е щастлив, какво излъчва, от това къде работи, с какви хора се среща, какви места посещава.
 Но за мен е важно едно, да не се водиш по такива класации, най-секси, най-комплиментарен, най-най, а просто да откриеш този парфюм, с който се чувстваш добре,и ако се харесва и на околните, става още по-хубаво.

Много съм съгласна с това. Иначе единственият случай, в който помня да съм получила комплимент (от мъж, ако има значение) за аромат, носех Celine Dion Belong. Аз почти не харесвам парфюмите на дамите около мен. Повечето явно са големи почитателки на ванилията, която извън кулинарията на мен не ми се нрави особено. В последно време бях впечатлена единствено от приятен цитрусов аромат на непознат мъж на улицата. Е, не ми беше удобно да го спра и да питам с какъв парфюм е. Но цитрусите като цяло ми идват някак остри, а този беше различен и определено ми хареса.

# 319
Най-много комплименти съм получавала с YSL Cinema. И с други също, но този далееч повече.

# 320
От парфюмите, които нося, най-забелязван е Coco Mademoiselle.

# 321
Аз поставих въпроса, защото преди купувах парфюми с желанието да се харесват на хората, с които общувам. И тъй като не забелязах вълни от комплименти, вече купувам каквото на мен ми харесва. Чудех се дали грешката не е във вкуса ми, но ето примерно Мон Герлен, Womanity и Eau des Merveilles имам и ползвам от тези, които посочихте, и един комплимент не съм чула. Повредата явно не е в моя телевизор Simple Smile Средата по-скоро ми е такава - близките и приятелите ми не се интересуват особено от парфюми. Въобще правилно решение взех. 2-3 мейнстрийма за случаи, когато не върви да се изтърсиш с нещо "некоректно" и от там нататък каквото ми душа иска.

Traversee du Bosphore започна да ми се разгръща и вече не го виждам никак на мъж. Локум още няма Grinning , но има едно много хубаво червило. И изобщо не ми е бабешко, винаги такава асоциация съм правила с червилените аромати. Не мислех, че някога нещо такова ще ми хареса. А сега не мога да му се нарадвам, от както го получих денонощно е с мен. Много приятно настроение ми създава като го нося.

# 322
  • вкъщи
Здравейте парфюмни любителки! Днес на среща с колежка усетих нов и непознат парфюм. Оказа се Armand basi in red, непозната за мен марка. Открих го само в Енцо. Струва ли си, траен ли е? Някоя ползвала ли го е?

# 323
вече купувам каквото на мен ми харесва
Мисля, че така е правилно. Според мен парфюмът, който носиш, трябва да казва нещо за теб, да изразява черта от характера ти или моментното ти състояние и ти да харесваш усещането, което този аромат ти дава. Да заявиш с него "това съм аз", пък който иска, да те харесва, а който не - няма вкус.Wink

# 324
Да, ама е тъпо човекът, до който си лягам вечер да не харесва парфюма ми. Или децата ми като ги гушкам да отвръщат глави с намусени физиономии. Не е приятно и колегите да те нахокат, че миришеш на църква, пепелник или най- зле на погребение и да те помолят да не се пръскаш с този парфюм повече сред тях. А ти да си дал 369 лв. за парфюм от ексклузивите на Том Форд.

# 325
Да, ама е тъпо човекът, до който си лягам вечер да не харесва парфюма ми. Или децата ми като ги гушкам да отвръщат глави с намусени физиономии. Не е приятно и колегите да те нахокат, че миришеш на църква, пепелник или най- зле на погребение и да те помолят да не се пръскаш с този парфюм повече сред тях. А ти да си дал 369 лв. за парфюм от ексклузивите на Том Форд.

Така е. За късмет работата ми е фрийланс и няма да уморя много хора около себе си.  2-3 за останалите случаи може би са ми достатъчни. Или хайде нека да са 5-6 Laughing

На Диор Нypnotic poison често препоръчвате с линк към тоалетната вода от 1998. По-хубав е от парфюмната от 2014, така ли?

# 326
  • Бургас
И двата са хубави за мен,като повече клоня към Нypnotic poison 1998.Въпрос отново на вкус.

# 327
По- хубава е тоалетната вода за мен.

# 328
Момичета,

Чета, чета и накрая ще се включа, за да се оплача. Сигурно повечето от Вас ще ме разберат Simple Smile

От близо година не мога да използвам нищо... освен Chanel Chance Eau Tendre. От всичко ми става лошо- главоболие, гадене, виене на свят. Подарих доста парфюми. С много светла кожа съм, очевидно със собствено мнение Simple Smile

Преди използвах:

- Angel
- Eau des merveilles
- Eau des merveilles bleue
- Kelly caleche
- Chance eau fraiche
- Coco mademoiselle

Нещо се случи и сега не мога да ги търпя. Добре, че с майка ми използваме сходни парфюми, а баба ми не връща нищо в хубаво шишенце Simple Smile Започнах да не мога да се парфюмирам вечер, когато ги усещах по възглавницата ми ставаше много лошо. Тъжно, но се примирих, че всичко по- тежко вече не е за мен Sad

Напоследък търся нещо, което да прилича на  Tendre. За мен той е лек, приятен, мога да го използвам постоянно, през целия ден, целогодишно. Имам дезодоранта и парфюма за коса, но вече не ги усещам особено. От парфюма използвам по 150 мл. разфасовка за месец/ месец и половина, защото не го усещам и постоянно пръскам. За сметка на това всички знаят, когато минавам някъде Simple Smile

Реших, че започвам да търся поне още един аромат, който да ме плени и се започна (добре, че в Сефора и Прити ме познават добре и се опитват да ми помогнат момичетата):

- Daisy- приличало било на Tendre, ама на мен друг път. Усещам миризмата на CND кремчето за крака с краставица.

- Eclat de fleurs- много ми е тежък, чак ми се догади.

- Няколко на TF, ама защо ли си мислех, че ще намеря нещо лекичко...

- L’Eau d’Issey, Pure- и тук нищо не ме грабна.

- Creed Spring Flower- дадоха ми мостра, напръсках се и още имам надежда, че след няколко дни, когато ще го пробвам пак няма да е толкова тежък. Иначе е страхотен и за момента възлагам много надежди на него, защото е най- доброто, на което попаднах. Май ще трябва и да пръскам по внимателно, а не както обичайно съм свикнала Simple Smile

- The Different Company Pure Eve- доста тежък и при мен напомня на хубаво напоен с алкохол кекс- сладък, тежък Simple Smile За съжаление не пия алкохол и не ме привлича Simple Smile

- Aqua di Parma Fico di Amalfi & Mandorlo di Sicilia- и тук надеждата умря, тежък с ярки нотки здравец и плътен ликьор.

- на финала ми напомниха за Miss Dior Blooming Bouquet- явно съм свикнала с edt и учудващо взе, че ми допадна, но искам да го понося един ден обилно, за да разбера. Все пак има надежда Simple Smile

И накрая Joy, ах този Joy- напомня ми на нещо средно между Allure (но не толкова класен) и странно, но и на Dune. Е, няма да е той.

Момичета, не разбирам толкова, колкото доста от вас. За мен парфюмите са удоволствие, комфорт, прекрасно изживяване, но съм лаик. Доста от вас са ценители, дават шанс на ароматите, проучват внимателно, а аз купувам и ако се разочаровам подарявам и продължавам, без да се замисля. Обичам от малка да имам хубави и скъпи парфюми. Хвърлям се на 100 неща, разочаровам се, махам ги и следващите са на дневен ред. Така е с всичката ми козметика, гримове, парфюми... добре, че с дрехите и обувките ми е лесно- знам много добре кои са марките, които са като правени за мен, а ако беше така и с парфюмите, ех мечти Simple Smile

След като ви се оплаках, има ли някоя от вас, която е имала подобна ситуация, непоносимост? Или някоя, която се сеща за нещо леко, ефирно, плодово и цветно, ненатрапчиво, но женствено, което е подходящо за моите 32 години?

Предварително ви благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 00:30 от Chihuahuas Mom

# 329
  • София
Сигурно познаваш Брайт Кристал Версаче? Как го усещаш? Ако не си, пробвай го.
Също пробвай:
4 Reines L`Occitane
Шанел Кристал О Верт
някоя от Молекулите
Romantina - Juliette Has A Gun
за последните два момичетата тук ще подскажат къде да се намерят за проба.

Общи условия

Активация на акаунт