Бебешката количка - цяла наука за второ висше №40

• 87 009
  • 803
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Здравейте, от известно време чета темата, бременна съм и събирах мнения за колички, въпреки че ми е второ и имам някакъв опит. Реших сега да се включа да Ви опиша на какво се спрях в крайна сметка - Cybex Callisto и в същото време да се оплача от магазин Рая Тойс. Постът е много дълъг, за което се извинявам предварително.
Скрит текст:
Преди месец закупих промо комплект Сайбекс Калисто от Рая Тойс във Варна, включващ количка, кош за новородено и някакъв комарник. Отделно купих и подходящо кошче за кола Сайбекс за бебето и един стол за баткото, но те са без значение в случая. В магазина ми продадоха допълнително и адаптери за коша за новородено, без които нямало да мога да го ползвам. Питах предварително дали това, което ще получа ще е мостра или опаковани нови артикули, бях уверена, че не са мостри.
Обадиха се след няколко дни да отида да си ги взема. Когато вкъщи разопаковах кашоните, видях, че по упътване в кашона на коша за новородено трябва да са включени адаптерите и още едни държачи, чрез които се закрепва на шасито. Обадих се да попитам защо на мен са ми продадени отделно и къде са другите липсващи държачи. Върнаха ми обаждане, в което съвсем накратко разказано дамата, която ме обслужи и в магазина, ми се накара, че като съм искала пълен комплект да не пазарувам промоции, а да ида да върна комплекта и да си го купя на пълната цена. За допълнителните държачи иначе щяли да ми ги дадат, незнайно как били попаднали в кашона на друг кош (те не се продават отделно, нямаше как да ми вземат пари и за тях). Пропуснах да спомена, че в кашона на коша пък имаше някакъв съвсем друг дъждобран, който също не е ясно как е попаднал там. Онзи, включен в цената си беше отделно. На другия ден си поправиха описанието на промо комплекта, изрично описвайки че в него няма адаптери. Това го нямаше обаче преди това. На мен ми стана доста обидно от държанието по телефона, направо си се вбесих честно казано, и съответно отидох да върна комплекта наистина на следващия ден. Предварително говорих с КЗП и ми казаха, че при нарушена окомплектовка имам право да отправя рекламация, ако ми откажат, да се обърна към тях. В магазина се почна пак спор, дойде управителка и се съгласи да ми върне само парите за адаптерите, но аз вече бях много ядосана и исках да върна всичко. Направих рекламация с уговорка, че връщам всичко и т. н. , на тръгване управителката уж прояви някакво човешко отношение и ме увери, че няма да чакам цял месец за решението и че те си уважават клиентите, ще ми уважат рекламацията. Почти 3 седмици по-късно звъннах да попитам все пак какво се случва, обещаха на следващия ден до обяд най-късно да ми върнат обаждане. Не получих такова. След няколко дни пак звъннах, прехвърлиха ме няколко пъти и накрая казаха, че на другия ден ще излезе становището. Днес се обадиха, че е излезнало, отивам аз и изненада - съгласяват се отново да ми върнат само парите за адаптерите. Отделно и името ми объркано даже Unamused Много тъпо ми стана и много се разстроих, защото се бях нагласила вече, че няма да е тази количка, изключително много ме обидиха и вбесиха с цялото поведение към мен. Сега ми е ясно, че най-вероятно нямам и законово право да искам да върна всичко, защото осигурявайки адаптерите те попълват комплекта и решават проблема с нарушената окомплектовка. На мен ми е ясно вече обаче, че не получавам нов запечатан кашон, а нещо, което е отваряно, размятано насам натам, вадени са държачи, адаптери, бутани са някакви дъждобрани... Като казах, че това не е решението, за което говорихме, се оказа, че няма управител, трябва да дойда по друго време, собствениците ги няма отново в България, едната продавачка ми се смееше насреща през цялото време, докато аз през насълзени очи се чудех как да им обясня, че ме мотаят вече цял месец в напреднала бременност...

Та, оплаках се, наистина цял роман изписах, извинявам се още веднъж.
А конкретно за количката да кажа, че първоначално я харесах, защото елиминира нуждата от лятна, аз имам от баткото лятна Chicco Liteway и бях много доволна, а тази е на вид и тегло почти същата, само че с цяла дръжка, голям сенник и възможност за слагане на рамата кош за новородено и кош за кола. Вече обаче изобщо не я искам, просто така се настроих 😭

# 661
Лошия отзив е за муци ево.

# 662
  • София
deindja, доколкото знам една стока може да се върне до седмица или 2(не помня точно) в замяна на парите, без да се дават причини. Ако е в търговския вид. Те са те мотали, колкото да мине срока ми се струва.
Едната ми лятна количка е Cybex. Стар модел, купувана е 2015. Бъги Топаз май беше, зелена. Много е здрава, със страхотен сенник. Колелата са и двойни, не е като на Калистото с единични. Много си я харесвам, макар че не е толкова лека, като другата ми лятна-Макларън.
Дори и да си останеш с нея, не се ядосвай...тя остава да си е хубава, въпреки отношението на търговците. Не се настройвай. Предполагам знаеш, че след раждането на бебето и след някой друг месец, ще ти изглеждат бели кахъри . Аз така се бях тръшнала за една ютия, какви драми правих, не е истина...макар, че и аз като теб бях напълно права.

# 663
  • София, България
Веднага нова жалба до КЗП. Не е ли затворен кашона с пълен комплект и не е ли описано изрично, че в промоция получаваш мостра или стока с нарушена опаковка, ще ги съсипят. Отново се обърни към КЗП, ще ти върнат парите накрая 100%. Нямат законово основание да ти откажат възстановяване на парите, при положение, че ти не си получила първоначално целия комплект опакован и чисто нов. Едно нещо отворено ли е, вече не е ново!

# 664
Точно щях да питам за разликите между всичките Mutsy-та и вие сте подхванали темата. От всичките ревюта, които изгледах най НЕ ми хареса Mutsy Evо.. Не знам точно защо, но Igo ми хареса доста повече. Някакви други мнения да имате за тях?

# 665
  • София
Не съм ползвала, но моя приятелка има пълен комплект Igo и е много доволна, доколкото успя да я кара Grinning Бебето не искаше да стои в нея, повече носи със слинг и сега я продава. Но количката е много маневрена, лека...аз отстрани я смятам и за красива.

# 666
  • Варна
deindja, много неприятно! Онлайн или от реален магазин на Рая закупихте всичко? Ако не е онлайн, възстановяването на сумата зависи само от волята на търговеца. Ако е сключена от разстояние, тогава имате право на връщане на стоката и получаване на пълната сума. От опит го казвам. И жалба да пуснете, КЗП нищо не могат да им направят. Крупни покупки вече правим само онлайн. Неведнъж съм предупреждавала в темата, че Рая тойс продават масово мостри на колички и столчета, въпреки че са вносител на Сайбекс. Оттам нищо не купувам, само пробвах колички.
Дано успеете да върнете всичко и с желание да си закупите нов комплект.

# 667
  • Варна
От реален магазин купихме комплекта, хем знам законът какъв е, с какъв акъл реших от там, а не онлайн не знам.. Ако беше онлайн щях да я върна без проблем, ама така е "въпрос на добра практика на търговеца". Е, нямат я явно. Не успях днес да се свържа с КЗП по телефона, но реших да пусна онлайн една жалба направо, пък каквото стане. Знам, че драмата не е толкова голяма, но едно от нещата, които най-много мрязя, е да се опитват да ме прецакат, а това тяхното е точно "ако мине номерът". Като добавим и отношението от някои служители... Иначе управителката ми се обади по телефона по-късно през деня, тъй като аз изрично поисках като се върне на работа да ми се обадят, и се държа много учтиво, но от нея нищо не зависело и нямало какво повече да ми каже. Били се консултирали с КЗП и имали писмен отговор от тях, че нямам право да откажа становището им да ми върнат парите само за адаптерите. Аз реших все пак да се пробвам и пуснах жалба, защото е повече от ясно, че въпреки изричното ми запитване, нещата са отваряни и най-вероятно са били мостри. Ако не стане нищо, вероятно ще пусна за продажба чисто новата количка и столче Атон 5 на по-ниска цена от това, което платих за тях, само за да си угодя да не е тази, ама има риск ММ да ме изгони от вкъщи 😁

# 668
mutsy igo е по красива но много гадна рама има и мъчно се качва на тротоар... летния кош sucks.. нисък и тесен.

# 669
Нямам опит с Mutsy-тата , но не ги харесвам. За мен са ниски, тесни, неудобни и скъпи без да оправдават цената си. Като е толкова ниска на детето праха от улицата ще му влиза в лицето, зимата пък ще е по-близо до снега. За мен са доста несполучливи колички.
Евото е огромно и тежко-моя приятелка има такова , като решихме на една разходка да бутам нейната количка , а тя моята ........ еми то разликата е от земята до небето. Аз щях да издъхна накрая на баира, тя количката , заедно с бебето и малко лични вещи е към 25-30 кг.
Не са по вкуса ми. Все пак всеки има право на мнение , може собствениците на Mutsy да не харесват количката , която аз използвам. Марката не прави колички, които да покриват нуждите на мен и детето ми.😁😊

# 670
  • София
Точно щях да питам за разликите между всичките Mutsy-та и вие сте подхванали темата. От всичките ревюта, които изгледах най НЕ ми хареса Mutsy Evо.. Не знам точно защо, но Igo ми хареса доста повече. Някакви други мнения да имате за тях?
Имах на Mutsy Evo, смених го с Igo, а като излезе Nexo минахме на него. За кратко имам личен опит и със стария модел - 4rider. Какво точно те интересува? Ако успея ще изровя едно мое старо много дълго мнение - сравнение на Igo и Evo. С Igo реално отгледахме 3тия си син и съм изключително доволна! То са били разходки в снега с кучето, 1 година редовно бутане. Сенникът на основния кош е голям, дълбок, пазеше и зимата и лятото. Самият кош изобщо не е тесен, синът ми се роди 5кг и още си върви едър и висок, а зимата е бил и в чувалче, добре си му беше. Кошът за покупки не помня да е стъгал (да, на Евото задира), единствено дръжката ми идваше малко висока, но аз съм 161 висока, на мъжа ми си му беше екстра, дори я удължаваше малко.

намерих го: http://www.bg-mamma.com/?topic=926082.msg33458499#msg33458499

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 09:09 от Аня♥♥♥

# 671
Доста тясна седалка 6+ месеца имат Mutsy. Моята приятелка сподели същото мнение. Нашата Jane е също така красива и доста по лека, маневрена, седалката е удбона и широка и под сенника има място за височина. Само сравнявам. За мен муци си струва само ако я намерите до 1000 - 1100 лв.. а не на тези цени.

Много кофти е количката Cam Taski Sport. Ужасна нестабилна конструкция, усеща се най вече с летния кош както го наричат. Гумите са ле плоски и тънки и още на пръвия месец изглеждат силно изхабени, чантата не е удобна, но като плюс - страхотен кош за новородено. Без забележки. По - скоро друг модел с по -
 хубаво шаси на Cam си струва. Тя затова и все е на промоция.

# 672
  • София
Не е тясна седалката. Бебе 10кг + зимни дрехи, космонавт + чувал си се возеше удобно. Да, изпълваше я, но то с толкова ката дрехи ме съмнява да не изпълва, която и да е количка.

Странно ми е, когато някои майки упорито коменират колички, за които нямат личен опит с конкретния модел.
Jane също я гледахме и тествахме, докато бях бременна. Отказах се от нея тогава, поради ред мои причини, но не се впускам в обяснения, защото нямам опит с нея в практическа употреба.

# 673
  • София, България
Cam Tasky-то ни я предлагаха в магазина. Мъжът ми само я побута малко и вика "Аааа не с тоя изместен център на тежестта, хич не ми я предлагайте" Grinning Grinning Ей това е да отидеш с мъж за возило Sweat Smile След този коментар си помислих, че никога няма да си изберем количка Sweat Smile

А в крайна сметка темата е за това, всеки си има виждане Simple Smile Според мен говорят донякъде и от личен опит, защото са се интересували от конкретното Mutsy и са проучили, следователно имат наблюдения. Аз пък не разбирам как може толкова ревностно да защитавате нещо, за което толкова хора казват, че не им е харесало. Всеки си има мнение и е свободен да го изразява. Wink

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 15:19 от Purple_Peanut

# 674
  • Варна
Нямам опит с Mutsy-тата , но не ги харесвам. За мен са ниски, тесни, неудобни и скъпи без да оправдават цената си. Като е толкова ниска на детето праха от улицата ще му влиза в лицето, зимата пък ще е по-близо до снега. За мен са доста несполучливи колички.
Евото е огромно и тежко-моя приятелка има такова , като решихме на една разходка да бутам нейната количка , а тя моята ........ еми то разликата е от земята до небето. Аз щях да издъхна накрая на баира, тя количката , заедно с бебето и малко лични вещи е към 25-30 кг.
Не са по вкуса ми. Все пак всеки има право на мнение , може собствениците на Mutsy да не харесват количката , която аз използвам. Марката не прави колички, които да покриват нуждите на мен и детето ми.😁😊
+ 👍

Общи условия

Активация на акаунт