Изневярата и поредното разбито семейство.

• 21 171
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Наистина съм потресена от действията и то съзнателни на някои хора!
И от Бога страх нямат!

# 106
И от Бога страх нямат!

То пък щото много истинско..да не изневеряваш,не щото не ти се иска,ми щото те е шубе от Бог..
Ай мерси..живо лицемерие си е

# 107
И от Бога страх нямат!

То пък щото много истинско..да не изневеряваш,не щото не ти се иска,ми щото те е шубе от Бог..
Ай мерси..живо лицемерие си е
От къде пък знаеш, че ми се изневерява!? Те, на, не ми се!
И не, от съм лицемерка, а ми от не искам! Аман от пръдльовци, дет освен един чеп нишо друу не могат ти дадат! Мъжо поне ми е дал деца, пари, изслушва ме гато  съм ядосана и ми дава съвети, а и си го харесвам, те па да видиш ти!
Но, за мен не ми се дума, аз у Бог си вервам, защото ми е помагал!

# 108
Ъъъммм...
Нямах предвид конкретна особа,но ако има припознали се,не е нужно да влизате в обяснителен режим
Всеки си избира както битките ,така и страховете

# 109
Съгласна съм!

# 110
  • Пловдив
Сложна е темата. Лесно е да наплюем изневеряващия, да го обявим за кретен, боклук, безотговорен, а другата - за лека жена. Но ако утре сме на неговото място...? И все пак, макар хората да са встъпили в брак и дали обет за вярност, всъщност няма такъв обет...Wink Никой не може да е сигурен какво го очаква утре, че да обещае. Аз не съм изневерявала, но се опитвам да гледам обективно: има една приказка "човек съм и нищо човешко не ми е чуждо". Теоретично си представяме: човек средно на 27-30 години ако създаде семейство, дотогава е имал разни срещи, влюбвал се е, влюбвали са се в него (евентуално се изкушава), и така от 30 изведнъж до края на живота само с един човек - практиката в реалния живот сочи, че това е изключение, частен случай.  Като имаш порив, влечение, чувства, да ги "оставиш за другия живот" ли? Същевременно нараняваш човека до теб...

Еми хора сме, случва се, редно е да ѝ беше казал на жена си, а да не научава от другаде, ама за това се иска смелост (сетих се за българския филм "Дъвка за балончета" - жената като усети че нещо става и попита мъжа си "Влюбен ли си?", той "Не знам", и тя доста мъдро отсече "Нищо, и това ще мине" и не го спираше да излиза, закъснява, а чакаше периодът да отмине, като накрая все пак той прекъсна паралелната връзка).

(Нооо...гореописаният случай с жената, дето си е оставила децата заради любовника...това вече няма квалификация, защото жените/мъжете са заменяеми, но майка-дете..)

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 13:32 от svetlana manoleva

# 111
Светлана, права си, но този конкретния тук е вдигнал скандал и се изнесъл. Не ми се вижда много да уважава жената до себе си, да го е грижа как се чувства тя. А това е много важно и оределящо нещата занапред.

# 112
Сложна е темата. Лесно е да наплюем изневеряващия, да го обявим за кретен, боклук, безотговорен, а другата - за лека жена. Но ако утре сме на неговото място...? И все пак, макар хората да са встъпили в брак и дали обет за вярност, всъщност няма такъв обет...Wink Никой не може да е сигурен какво го очаква утре, че да обещае. Аз не съм изневерявала, но се опитвам да гледам обективно: има една приказка "човек съм и нищо човешко не ми е чуждо". Теоретично си представяме: човек средно на 27-30 години ако създаде семейство, дотогава е имал разни срещи, влюбвал се е, влюбвали са се в него (евентуално се изкушава), и така от 30 изведнъж до края на живота само с един човек - практиката в реалния живот сочи, че това е изключение, частен случай.  Като имаш порив, влечение, чувства, да ги "оставиш за другия живот" ли? Същевременно нараняваш човека до теб...

Еми хора сме, случва се, редно е да ѝ беше казал на жена си, а да не научава от другаде, ама за това се иска смелост (сетих се за българския филм "Дъвка за балончета" - жената като усети че нещо става и попита мъжа си "Влюбен ли си?", той "Не знам", и тя доста мъдро отсече "Нищо, и това ще мине" и не го спираше да излиза, закъснява, а чакаше периодът да отмине, като накрая все пак той остана при съпругата си).
?????
Не съм гледала филма, ама няма начин аз да го играя "майка му, която му търпи тийн изпълненията и чака да му мине простотитията и да порасне", пък той да го играе "ненахойкал се тийн".И после, "плеснали с ръце и се прегърнали".
Ще стане!Ама друг път! -пак от филм.   Smile

Иначе, няма как да съм на негово място.Не и съзнателно, не и докато съм с акъла си и мога да разсъждавам трезво.Това не е като да ти падне СЛУЧАЙНО керемида на главата.За да се стигне до изневярата, има оглеждане, харесване, ухажване, свалки....не е като да се събудиш една сутрин и да се окажеш изневерил.
Та, изневярата си е напълно съзнателно взето решение (стига да не става дума за две пияндета в тоалетната на нощния бар, забърсали се след "милион" питиета), което влече след себе си съответните последици.

# 113
  • Страната на чудесата
Светлана, права си, но този конкретния тук е вдигнал скандал и се изнесъл. Не ми се вижда много да уважава жената до себе си, да го е грижа как се чувства тя. А това е много важно и оределящо нещата занапред.
Атаката е най-добрата защита.

# 114
Къде а тия всеопрощаващи съпруги, дето си седят вкъщи невъзмутимо и чакат на мъжа си влюбването да мине хехехе По-вероятно е, ако наистина решат да чакат, да се разболеят в този тъй хубав период. Понеже не всяка жена е чак такава овца, че докато мъжът й навън се кефи с някоя друга, тя да "пази семейството" и да се надява той да се върне.

Обикновено жените след такива изпълнения за съжаление страдат и реват. По някое време обаче им писва и се сещат пак да почнат да си живеят живота. Обикновено тогава вече хич не им е до тоя мъж и чувствата им са си заминали. Така че семейството - и то. Няма оправия.

# 115
Още повече, че в първия си пост авторката споменава, че е бил и с нея до последно....Няма как да се поставя на негово място, у дома да лягам до мъжа си, ама да се чегаря и с друг. Чак гадно ми става.

# 116
  • Пловдив
Е, да, съзнателно решение е, с последствия. Но сексът е силен двигател, особено за мъжете. Да, следващият въпрос е: с какво се отличаваме от животните тогава? Но един човек ако е изстинал към партньора си, не е длъжен да търпи съжителството с него, има право да си тръгне, а не да си под покрив цял живот с някой, а само да си мислиш за друг, заради достойнството и обета! Казваш: не мога повече с теб, така е честно.
(Тогава ще се появи тема - "С какво заслужих мъжът ми да охладнее и да ме зареже?")

Връзка - създава се, но няма гаранции. Гаранциите са законите и финансовите обвързаности Wink (имаше един виц - Изтеглете кредит за 30 години и не само ще харесате шефа си, но и гарантирано няма да се разведете)

Къде а тия всеопрощаващи съпруги, дето си седят вкъщи невъзмутимо и чакат на мъжа си влюбването да мине хехехе

Simple Smile По филмите главно. Това е мъдрост, която много малко хора притежават и не можем да я изискваме. Силната жена ще се окопити и ще започне и тя да се оглежда наоколо за симпатични мъже.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 13:55 от svetlana manoleva

# 117
Скрит текст:
Е, да, съзнателно решение е, с последствия. Но сексът е силен двигател, особено за мъжете. Да, следващият въпрос е: с какво се отличаваме от животните тогава? Но един човек ако е изстинал към партньора си, не е длъжен да търпи съжителството с него, има право да си тръгне, а не да си под покрив цял живот с някой, а само да си мислиш за друг, заради достойнството и обета! Казваш: не мога повече с теб, така е честно.
(Тогава ще се появи тема - "С какво заслужих мъжът ми да охладнее и да ме зареже?")

Връзка - създава се, но няма гаранции. Гаранциите са законите и финансовите обвързаности Wink (имаше един виц - Изтеглете кредит за 30 години и не само ще харесате шефа си, но и гарантирано няма да се разведете)

Къде а тия всеопрощаващи съпруги, дето си седят вкъщи невъзмутимо и чакат на мъжа си влюбването да мине хехехе
Simple Smile По филмите главно. Това е мъдрост, която много малко хора притежават и не можем да я изискваме.
Обикновено не е мъдрост, а зависимост някаква, основно финансова.
------------------------------
Сексът е силен двигател, да.
Обаче, инстинктът за самосъхранение още повече.И когато/ако ме "настъпят по мазола", инстиктът ми да оцелея, да се съхраня, да запазя разсъдъка си и да върна щастието в живота си, са много,много силни.
Не е случайна репликата "Това, което не ни убива, ни прави по-силни!".Инстиктът за живот е над всички останали.
И когато нещо/някой застраши оцеляването ни, без значение под каква форма-физическа, психическа, емоционална, в нас се задействат механизмите на оцеляването.
Затова и доста жени, като им мине първоначалния шок, обикновено "изчистват" боклука.Ако е по-малко боклук, може да "остане да кръжи" като баща.Ако е предимно боклук, най-често тотално изчезва от живота на децата.

# 118
  • ЯМБОЛ
   Двете деца имат голяма разлика.Това съвместно решение ли  е било,непредвидима бременост или опит за заздравяване на брака?

# 119
  • София
Е то ако жената се заоглежда за други мъже, и мъжа не си вдига панталоните, за какво семейство говорим?! Добре е да се подходи разумно, да се проведе разговор, ама запазване на фиктивно семейство, а ти да си мъртъв отвътре- хайде няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт