Петокласници - 2018/2019- Тема 1

• 73 937
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Явно предполагат,че никой не ходи на двете Оли. Но особено за малките,далеч не е така. Много е тъпо с тези съседни дати,наистина.

В колко ч си лягат децата? Такава ни е драма сънят

# 691
Това анти-навиване може да е обвързано с очакване от директора на висок резултат и заръка към учителите да пращат само най-добрите, доказано добри, деца.

# 692
Не може ли да се запишете на друго място? Какво казват учителките, няма значение.
Не зная дали може(, по-скоро мисля, че не), но те и децата като го чуха само това чакаха, да дадат свободно, а и аз покрай тях 😂
Може. Даже от училището са длъжни да ви съдействат.
Провеждане на общинския кръг на олимпиада
Скрит текст:
Изх. № РУО1- 29361/19.11.2018 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Напомням, че в изпълнение на чл. 258 от Закона за предучилищното и училищно образование, чл. 19 и чл. 20 от Наредба № 12/ 01.09.2016 г. на МОН за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, директорите на училищата организират и контролират цялостната дейност на институцията.

В изпълнение на заповед № РД09-2686/ 20.09.2018 г. на министъра на образованието и науката са утвърдени Правила за организиране и провеждане на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2018/2019 година, съгласно които общинският кръг на ученическите олимпиади се осъществява от училищни комисии в съответствие с регламента на всяка олимпиада.

С оглед гореизложеното, при наличие на малък брой ученици, желаещи да се явят на общински кръгове на олимпиади, следва да създадете организация и да осигурите възможност за тяхното явяване в друго столично училище при спазване на изискванията за организация и провеждане на съответната олимпиада, като за това да бъдат информирани учениците и техните родители.[/i]

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

# 693
  • София
Не може ли да се запишете на друго място? Какво казват учителките, няма значение.
Не зная дали може(, по-скоро мисля, че не), но те и децата като го чуха само това чакаха, да дадат свободно, а и аз покрай тях 😂
Може. Даже от училището са длъжни да ви съдействат.
Провеждане на общинския кръг на олимпиада
Скрит текст:
Изх. № РУО1- 29361/19.11.2018 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Напомням, че в изпълнение на чл. 258 от Закона за предучилищното и училищно образование, чл. 19 и чл. 20 от Наредба № 12/ 01.09.2016 г. на МОН за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, директорите на училищата организират и контролират цялостната дейност на институцията.

В изпълнение на заповед № РД09-2686/ 20.09.2018 г. на министъра на образованието и науката са утвърдени Правила за организиране и провеждане на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2018/2019 година, съгласно които общинският кръг на ученическите олимпиади се осъществява от училищни комисии в съответствие с регламента на всяка олимпиада.

С оглед гореизложеното, при наличие на малък брой ученици, желаещи да се явят на общински кръгове на олимпиади, следва да създадете организация и да осигурите възможност за тяхното явяване в друго столично училище при спазване на изискванията за организация и провеждане на съответната олимпиада, като за това да бъдат информирани учениците и техните родители.[/i]

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД
То всъщност те добронамерено ни посъветваха, не че са ни отказали официално. Най-вероятно arino е права, ако не сме “топ” да не уронваме престижа...

# 694
  • София
Явно предполагат,че никой не ходи на двете Оли. Но особено за малките,далеч не е така. Много е тъпо с тези съседни дати,наистина.

В колко ч си лягат децата? Такава ни е драма сънят

Изобщо никой не е споменавал за олимпиадите при Врячо... не че мисля, че би направил нещо - ама обича да се явява на състезания всякакви. Като се замисля, добре  е така, че училището ми е далеч и аз трябва да го водя и извозвам.
Но пък моят поглед в/у  приказките (и продълженията им) явно много е харесан... в смисъл, обсъждахме ги и и двамата давахме идеи и после е написал каквото му е останало като впечатление... Мамка му, трябваше наистина да почна да записвам приказките, които разказвам.  Mr. Green

# 695
Бях на приемен ден,  учителите при които минах казаха много добри думи за петокласника. В три поредни кабинета чух, че се е записал и на олимпиада - до тук статистиката сочи, че ще ходи на математика, български и история.
Щях да съм безкрайно щастлива, ако успяваше със същата лекота да се справя и с агресивните си съученици. Единствено госпожата по български каза, че трябва да се старае повече с писането. Няма нужда да е красиво, но трябва да е четливо. От години търпя неуспех на този фронт, грам идея си нямам как може да се случи това.

# 696
  • София
Бях на приемен ден,  учителите при които минах казаха много добри думи за петокласника. В три поредни кабинета чух, че се е записал и на олимпиада - до тук статистиката сочи, че ще ходи на математика, български и история.
Щях да съм безкрайно щастлива, ако успяваше със същата лекота да се справя и с агресивните си съученици. Единствено госпожата по български каза, че трябва да се старае повече с писането. Няма нужда да е красиво, но трябва да е четливо. От години търпя неуспех на този фронт, грам идея си нямам как може да се случи това.
wind and frog, за каква агресия говориш? Не взимаш ли мерки?
И ние сме със същия казус с грознописа. Моя е и левичар, та съвсем не вижда какво изписва и маже ли маже...
Не ми се мисли след2 г кой ще му разчита преразказа.

# 697
Откъде мога да намеря коледен шал,ръкавици или други коледни нещица

# 698
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-изгодно от джъмбо.
най-качествено не знам Simple Smile

# 699
  • София
Откъде мога да намеря коледен шал,ръкавици или други коледни нещица
Ако въпроса е за София може да потърсите в изложението “Произведено в България”, до 8ми са в зала “Универсиада”.

# 700
ще си разменят подаръци в класа
дайте идея за такъв за момче
около 15лв

# 701
  • София-Младост
Рубик куб, ръкавици за смартфон, предпазител за кабел за телефон, слушалки за телефон. И неостаряващата класика-книгата.

# 702
  • Варна
И аз имам същия проблем, но с подарък за момиче. Идеи? Моят каза само без книга... Scream

# 703
И аз все книги купувах, но тази година ме предупредиха Smile
ръкавиците ми се струват добра идея
не знаех че новото поколение се занимава с рубик

# 704
  • София-Младост
Ключодържател, рамка за снимки или малка картина, по това време преди година от размяна дъщеря ми получи стенен часовник, който все още е в детската им стая.
Мини перфоратор
http://www.slanchogled.com/product/18461/koleda-heyda-perforator … -89-fir-tree.html
http://www.slanchogled.com/product/18461/koleda-heyda-perforator … -89-fir-tree.html
Фигурки разни
http://www.slanchogled.com/category/585/triizmerni-koledni-figurki.html
http://www.slanchogled.com/product/6598/darvena-etazherka-kashti … 30-22-3-5-cm.html
Пак там продават и дървени ... не се сещам точното име...с чекмедженца за бижута, шнолки, ластичета...

Общи условия

Активация на акаунт