Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 7

• 53 318
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • тук-там
Каква е тази ломонена кора? От къде да я взема?

# 76
  • In transit
Каква е тази ломонена кора? От къде да я взема?
https://www.iherb.com/pr/FutureBiotics-Folic-Acid-From-Lemon-Pee … Veggie-Tabs/24562

Тази е, оттук я поръчвам.

# 77
На мен са ми каэвали коремни преси да правя,веднъж имах эадържан фол.,след следващия Ц.вече го нямаше.
Миналата седмица пуснах Б 9 и реэултата беше двойно над горната граница,странното е ,че от една година пия метил.фолиева к.по 400.
Иэчетох в нета,че и това не е добре,та ви се чудя как по 800 фк.на ден пиете не е ли много.Аэ я спрях сега,да видим след две седмици какъв ще е реэултата.

# 78
Нали уж излишната фолиева се изхвърля от бъбреците? Така четох. Възможно ли е да стане предозиране?

# 79
  • тук-там
Аз нищо не пия!

# 80
Преди доста години АГ ми изписа погрешно по-висока доза ФК  800 мг/ден като е искала да бъде 400мг (аз пиех за пръв път и не бях особено наясно с дозата и формата), в резултат на което получих обриви в сгъвките на коленете и лактите. Оттогава приемам вече няколко години 400 мг/ден метилирана форма, като правя почивки без някаква схема, когато се сетя.Не съм изследвала нивата на B9.

# 81
  • тук-там
Аз никакъв витамин не съм изследвала и никакви добавки не пия. Не знам и дали да почвам. Само за фолиевата се замислих. Пих малко инофолик, но бързо го приключих. Не обичам каквито и да са лекарства и добавки. Не мога да се запаля нещо.

# 82
Аз пия Фолиева киселина от години. В последните няколко години я пия по 2 на ден, нямам никакви оплаквания. Имам мутация, свързана с неусвояване на фолиевата киселина и затова пия мета. А и имам показания за по-високи дози, защото първата ми бременност беше прекъсната заради аномалия (дефекти на невралната тръба). Не мога да си позволя да не пия

# 83
  • Sofia, Bulgaria
Аз пих фолиева киселина преди първото ми забременяване около 6 месеца/след операция на миома, когато реших, че ще имам дете/. Забременях от първия месец, след като спрях да се пазя /6 м след операцията и за мен това си беше чудо/. Сега откакто обмислям желанието си за  второ дете, около 10 месеца, пия фолиева киселина от 400 mcg/0,4 mg по 2 на ден и Инозитол по 1 от 400мг. Заради диабета Метфогамма 2*50мг.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 20:12 от Zoia.nik

# 84
Мики, при мен много рядко се случва, обикновено получавам кръвоизливи,
от 1 година не съм имала, мисля си, че всичко се получи от Ясмина,
объркаха ми се нещо хормоните, то не че са били добре някога,
но така мисля. Да, в повечето случаи изписват противозачатъчни,
но аз точно тях искам да избегна и затова се надявам да се пукне,
иначе скоро няма да стигна до стимулация.
Бубанка, благодаря! Правих целия месец коремни преси,
но не се е пукнал, сега пак ще ги продължа до следващия цикъл, дано да се пукне.
Аз в момента пия само 1 таблетка мета ф.к., казаха ми, че е препоръчителната доза.
Не съм пускала контрола.
Пухче, може. Даже не знам защо си мисля, такъв спомен имам,
че мета формата е по-опасна, ако се предозираш,
обикновената се изхвърляше по-лесно.
Късмет ви желая, момичета! Hug

# 85
  • На остров
Аз пия показаната от Мики фк от години, тук таме забравям, но като цяло гледам да съм редовна.
С тази фк изкарах и цялата бременост, не съм забелязаала странични ефекти, не съм се изследвала и за отклонения и неусвояване предполагам нямам.

# 86
  • sofia
Аз никакъв витамин не съм изследвала и никакви добавки не пия. Не знам и дали да почвам. Само за фолиевата се замислих. Пих малко инофолик, но бързо го приключих. Не обичам каквито и да са лекарства и добавки. Не мога да се запаля нещо.
 И аз съм така, като се сетя взимам таблетка фолиева киселина, а в годината изпивам една кутия вечерна иглика от 60 таблетки и това е. Понякога се чувствам леко виновна, че нищо не взимам за да подпомагам процеса, може би защото ми се вижда безнадеждно...

# 87
Аз от скоро гледам да съм редовна с "добавките" - по спомен - неофолик мета, вит. Е, Q10, вечерна иглика, Еутирокс, омега 3, селен, пробиотици, но трябва да добавя облепиха (омега 7), С, аргинин, бета-каротен, с мярка и вит. А (имам коремна миомектомия преди 70 дни). Отвреме навреме - тинктрури от бял равнец и турта. Най-изнервящото е, че трябва да се пазя от забременяване - както и да го смятам, до края на годината. За да заздравее матката, която е дълбана в стената. А време нямам, при FSH над 40 и AMH почти 0, на 37 години. Не че ще подобря същественото с добавки. Вчера бях на контролен преглед, нямам новообразувани проблеми в матката, но пък си имам зацапване извън цикъл вече няколко месеца (може би овулаторно). Прогестеронът ми беше на горна граница през март след овулаторни тестове. Но с това извънциклично кървене, и аз не знам какво се случва. Лигавица-добра, яйчници-с нормален размер, редовен цикъл, но хормоните...отчайващи. Искам да вярвам в чудото по естествен път, но съм толкова уплашена и съпричастна с всички вас. Ще се правят процедури, ясно е. Успешни да са за всички!

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 23:36 от mandaria

# 88
  • На остров
Нещо никой не пише, как сте всички Simple Smile

При нас жегите продължават. Ако още една година е така ще трябва да инсталираме навсякъде климатици. Тук не се продават само за охлаждане ами задължително са и за топлене и съответно по скъпи, но в тая жега не се търпи.
Проблема не е само температурата ами и високата влажност около 70 до 80 процента.

Реших да отовря сайт на една бг клиника да видя колко са големи разликите в цените и се шашнах най ралзични излседвнаия, процедури, чудеса и всичко с отделна цена. Ми как един човек ще разбере колко ще струва ако не е запознат какво точно ще му трябва. Много ънфрендли поднесена информация според мен. Така и не разбрах колко струва. Нужни ли са всички тези неща, които очевидно се правят щом имат цени.

При нас има една цена и няма как да се обърка човек.

# 89
Две в едно, здравей! Hug Здравейте, всички! Hug
Във Варна времето е ужасно, всеки ден валят дъждове,
много ги мразя, освен това също е много влажен и тежък въздухът,
едва дишам. Имам климатици във всички стаи,
но съм много болнава и не мога да издържам дълго време да са включени,
а на мъжа ми все му е горещо. От сряда почвам да действам по много задачи
и ще имам малко време за лаптопа.
Две в едно, не съм стъпвала в БГ клиника, в ТР цената е обща, в пакет.
Ако се налага нещо допълнително, извън него, се заплаща.
Много късмет ти желая! Hug
Успех, момичета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт