Астрология - 13 тема

• 57 153
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Ами да...правим опити за сега по естествен път....и до 2019 , ако не се е случило ще е наистина и крайно време за асистирана намеса....
Много благодаря за изчерпателното разяснение Hug

# 166
Сотис, дали би погледнала и за моята пита доша за деца Embarassed
Скрит текст:

# 167
  • При децата ми

Понятие от Аюрведа. Всеки човек се ражда с някаква комбинация от доши, тя се изгражда още по време на неговото зачеване. Нещо подобно е и теорията четирите хумора в средновековната медицина.
Всяка доша, когато е свръхподчертана или в недостиг, предполага някакви дисбаланси – не само в тялото, а и в психиката, в ума.

Има ли добра, качествена литература на български език за това? Всъщност какво би препоръчала ти за четене за индийската астрология?

# 168
Астрологични книги на български език не купувам вече от 10 години. И за всичките тия години най-голямото им постижение е да преведат "Ден и нощ" на Робърт Хенд. При това пълно със смислови грешки, доколкото разбрах. И книгата на Уилям Лили по хорарна астрология, която също е по-съкратен и неясен вариант в сравнение с руския превод.
Преди години бяха излезли две книжки по Джйотиш, преведени на български, за съвсем начинаещи. На Дейвид Фроули и Самир Азар. Оттогава няма нищо, издателствата нямат интерес да предлагат такава литература.
Литература по Джйотиш и Аюрведа може да се намери само на английски и руски език. За всички, които не владеят санскрит и хинди. А и по принцип смятам, че за да учи човек астрология, трябва да владее на доста добро ниво поне два чужди езика. Който знае само български, ще се задоволява с трохите, които подхвърлят на нашия книжен пазар. И ще посещава семинари със съмнително качество.

# 169
За индийска астрология препоръчвам този сайт - http://www.barbarapijan.com/bpa/bAstrHom.htm. Малко е объркан, но има полезни неща.

# 170
  • в 1001-та нощ
На 9 август рано призори в 05:06 ще бъде долния съвпад на р.Меркурий и Слънцето на 16:27:42 в Лъв.

# 171
Една подробна статия за затъмнението утре:
http://astrolive.info/solar-eclipse-11-august-2018/

# 172
  • София
Привет, някой от тук занимава ли се с изготвяне на лични хороскопи? Имам здравословни проблми и въпреки, че ме е страх какво може да излезе ми се иска да се възползвам от тази услуга, ако е възможно. Съгласна съм и на заплащане.. Мерси, извинявам се, май не е много по темата..

# 173
Първо намерете кадърен медицински астролог, в цялата страна такива се броят на пръсти. И е желателно да има познания по медицина, не само по астрология. Такива прогнози не са шега работа, астромедицината е отделен дял от астрологията и малцина у нас могат компетентно да я практикуват. При такъв проблем определено не сте за форумни експерименти – някой да "хвърли едно око", както обичат да казват в такива случаи. И предполагам, че сте наясно, че астрологът не поставя лекарски диагнози и не предписва лечение.

# 174
  • София
Аз не си търся диагноза или лечение, имам си лечение назначено от доктори и си го спазвам стриктно. Не бих си доверила здравето на астролог, колкото и добър да е. Не искам стандартен личен хороскоп, където да ми разказват за финанси, работа, пари, късмет и т.н. Просто исках някой, който разбира да погледне /понеже всичко си беше наред и изведнъж имаше проблем/ дали е имало период на някакви лоши аспекти, транзити и т.н не разбирам. Ако разбирах, нямаше да питам. Както и да е, ясно, че не съм за тази тема. Благодаря.

# 175
В една съседна тема – "Правили ли са Ви хороскоп?" се коментират различни астролози, има и анкета. В анкетата има имена на практикуващи медицински астролози. Можете да ги издирите в нета – все някой от тях ще има личен блог или сайт. Именно защото анализът, който Ви е необходим, е много специфичен и изисква определено ниво на компетентност, Ви препоръчвам да потърсите профилиран астролог, а не какъв да е.

# 176
Аз не си търся диагноза или лечение, имам си лечение назначено от доктори и си го спазвам стриктно. Не бих си доверила здравето на астролог, колкото и добър да е. Не искам стандартен личен хороскоп, където да ми разказват за финанси, работа, пари, късмет и т.н. Просто исках някой, който разбира да погледне /понеже всичко си беше наред и изведнъж имаше проблем/ дали е имало период на някакви лоши аспекти, транзити и т.н не разбирам. Ако разбирах, нямаше да питам. Както и да е, ясно, че не съм за тази тема. Благодаря.
Преди 6 години бях в болница (Германия) с усложнения, които станаха "от нищото". До там се стигна, че лекарите ми даваха (намекваха, че може да стане твърде късно)  няколко месеца. Обърнах се към Димитър Колев. Беше сложна организация, защото трябваше да летя до София да си правя час в Медицинския Център, в който той работи, защото във Военна Академия е труднодостъпен. Прие ме, прегледа ме, анализира ми подробно и картата.
Каквото каза, ми беше много полезно, отрази ми се изключително благотворно, назначи ми и лечение.
Разбира се, успоредно с това,  се бях обърнала и към тесни специалисти, по конкретиката на проблема. Пак българи, в София. Тяхното мнение потвърди мнението на Колев.
Успех!

# 177
Изследвам Арудха Лагна ( Arudha Lagna) и домовете от нея, с техния прочит, който се оказа много съществен и важен. Т.е. AL1;AL2;AL3;AL4 и т.н.   Разкриват се такива нюанси, великолепно е. Simple Smile
Обаче, както си сравнявям картите и източниците, изведнъж откривам разминаване в местонахождението на моята АL . В JH е показана в един дом, а в  vedic-horo.ru ми излиза в друг дом.
Според изчисленията, които направих от насоките на Kapiel Raaj, AL ми попада отново в друг, различен от  домовете от програмите. Някак съм склонна да приема неговите инструкции, обаче защо тогава програмите  ми дават друга АL?
При детето например, няма такова отклонение.
Sotis, имала ли си такива случаи на разминаване?  Не знам как да отчета своята Арудха Лагна.
Също,  да те попитам, ти разглеждаш ли Хора Лагна в подробност (важна ли ти е) , и ако да, системата Рак -Лъв ли е определяща за теб?

# 178
Дотук не съм имала проблем с програмата при такива изчисления. А сайтове за онлайн изчисления и интерпретации, както неведнъж съм казвала, изобщо не използвам. Там се допускат повече грешки, зависи от настройките, дали правилно отчита часовата зона и т.н.
Хора Лагна използвам за специфични прогнози, като добавка към анализа. Ако се разглежда нещо по финансови въпроси. И така с всички арудхи – те дават допълнителна информация, показват как ни виждат отвън и как рефлектират едни или други промени върху социалния ни имидж. Арудха Лагна може да се сметне и на ръка, там няма грешка. Гледаш в кой дом е поставен Лагнеш и от него отброяваш същия брой знаци – там е знакът на АЛ. Но има едно правило – АЛ никога не попада в първи или седми дом.

# 179
Дотук не съм имала проблем с програмата при такива изчисления. А сайтове за онлайн изчисления и интерпретации, както неведнъж съм казвала, изобщо не използвам. Там се допускат повече грешки, зависи от настройките, дали правилно отчита часовата зона и т.н.
Хора Лагна използвам за специфични прогнози, като добавка към анализа. Ако се разглежда нещо по финансови въпроси. И така с всички арудхи – те дават допълнителна информация, показват как ни виждат отвън и как рефлектират едни или други промени върху социалния ни имидж. Арудха Лагна може да се сметне и на ръка, там няма грешка. Гледаш в кой дом е поставен Лагнеш и от него отброяваш същия брой знаци – там е знакът на АЛ. Но има едно правило – АЛ никога не попада в първи или седми дом.
Благодаря много,  Sotis. Flowers Hibiscus
Така казва и Капиел и затова според правилото,  ( "изчислявям на ръка ") , го докарвам различно...
Лагнеш ми е Луна ( Лагна -рак) . Тя се намира в 10 дом. Според правилото, излиза, че AL трябва да е в 4 дом?
JH обаче я посочва в 8 дом, а руския калкулатор, в 7 дом.

Общи условия

Активация на акаунт