Астрология - 13 тема

• 57 618
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Катеричке, доста време мина, откак търсих инфо за АЛ в моята карта и съм позабравила. Сега, след постинга ти погледнах. При Лагна Рак и луна в четвърти дом/везни/, на мен програмата ми поставя АЛ в четвърти дом при луната.
Е, нали трябва да се изчислява на колка дома от У на Лагната, в зависимост от това, на кой дом в универсалната карта е У... Аз ли грешно чета или грешно разбирам. Пример: Овен, Марс, броим 1 дом от Марс: Риби, Юпитер, броим 12 дома от Ю.

# 181
Вероятно някъде има някаква грешка.  Доколкото знам, в такива случаи АЛ попада или в 4ти, или в 10ти дом.
С УЛ срещам затруднения да я сметна на ръка, излизали са ми различни резултати от това в програмата.
За АЛ, доколкото разбрах, според различните автори има различни методи да се определи. Според някои може да бъде в 7 дом. Оттам идват и разминаванията. Но аз не съм добре подготвен теоретик, аз съм с изцяло практическа насоченост – вземам една карта и тълкувам.

# 182
В случая при "Катерица" правилната AL e 4 дом от Асцендента. Програмата "vedic-horo.ru" може би има пропуск, защото и при мен е грешна AL.

# 183
В случая при "luna" като се брои 4 от Асцендента, попадаме в 7 дом, което не е позволено/ AL не може да бъде заедно с Асцендента или в 7 дом/. Затова се продължава с броенето, 10 от 7 ми дом и се получава 4 дом от Асцендента.

# 184
Благодаря много за отговорите на всички.
Някак не ми е спокойно /"кеф ", когато JH посочва различен резултат. Въвела съм часовете  вярно, тези неща уж ги бях уточнила вече, с помощ от вас  Flowers Hibiscus

# 185
Благодаря за включването, Hristo Ivanov 587320.
 Върна е към АЛ, Катеричке и пак отворих един линк, не го бях разбрала докрай преди. И сега е така, но пак се зачетох. Май го бях пускала и тук.
https://shrifreedom.org/vedic-astrology/arudha-lagna-houses/
Та, според текста, първи, втори и трети дом и всеки следващ нататък, от Ал, вървят като създаване, поддръжка и разрушение. При мен всички домове на поддръжка са празни, отчитам, разбира се, е У са им все някъде, но това ми направи впечатление.  Grinning
Ако имате и други източници, моля, чете ми се.

# 186
http://varahamihira.blogspot.com/2008/02/arudha-pada-is-one-of-v … ry-important.html
Приятно четене! Много полезен блог, с хубави статии.
Все пак, нека не си правим заключения за живота ни, от една неприятна комбинация в картата ни. Да не забравяме , че Джйотиш е  комплексно познание, с много влияещи фактори.

# 187
luna, да, този линк ми е познат и на мен : -) . Според мен, твоята AL попада в 10 дом.
Така го изчислих, според правилото, за което пишат Капиел и др. Самият той накрая в публикацияга си пише, че информацията е противоречива и самият той сравнява и изследва.
Hristo Ivanov 587320 , благодаря за линка. Напълно съм съгласна за изводите и прочита  на една карта. Много, ама много трябва да сме внимателни и да се изследват внимателно варгите, да се сравняват индикациите и дори ако се види нещо драматично или неприятно, да се потърси дали има нещо друго,  което да го отменя или омекотява.
 Освен това съм на мнение, че когато човек живее с партньор, семейство и близки, картите си влияят взаимно. Също, решаваща доза за начина на проява на енергиите на звездите (накшатрите) , в които попадат планетите, независимо в коя група попадат ( божествена, демонична или човешка) , оказва човек по кой път се стреми да върви - дали в невежество, в страст или в благост. Така дори и ако Луната е в демонична накшатра, човек, стремейки се да чисти страсти, то енергията ще се проявява в посока благост. Т.е. ще даде най - полезното от себе си. Ако човек се подвизава в невежество или страст, дори Лагната,  Луната и др планети да са в божествени накшатри, то енергията им, би се разходвала и проявявала на по - ниски вибрации, за съжаление....
Освен това,всички ние, човеците сме един жив организъм и си влияем. Невидимо, на различни нива и под различни форми.
Затова и да се направи прочит е предизвикателство, особено ако астрологът бърза и не установи по -задълбочен контакт с клиента си.
 Пиша го това от личен опит, и осъзнавания. Много ми помогнаха ведическите материали. Направо като спасителен прозорец, благодарна съм много, че Господ ми показа този Път.

# 188
luna, да, този линк ми е познат и на мен : -) . Според мен, твоята AL попада в 10 дом.
Така го изчислих, според правилото, за което пишат Капиел и др. Самият той накрая в публикацияга си пише, че информацията е противоречива и самият той сравнява и изследва.
Hristo Ivanov 587320 , благодаря за линка. Напълно съм съгласна за изводите и прочита  на една карта. Много, ама много трябва да сме внимателни и да се изследват внимателно варгите, да се сравняват индикациите и дори ако се види нещо драматично или неприятно, да се потърси дали има нещо друго,  което да го отменя или омекотява.
 Освен това съм на мнение, че когато човек живее с партньор, семейство и близки, картите си влияят взаимно. Също, решаваща доза за начина на проява на енергиите на звездите (накшатрите) , в които попадат планетите, независимо в коя група попадат ( божествена, демонична или човешка) , оказва човек по кой път се стреми да върви - дали в невежество, в страст или в благост. Така дори и ако Луната е в демонична накшатра, човек, стремейки се да чисти страсти, то енергията ще се проявява в посока благост. Т.е. ще даде най - полезното от себе си. Ако човек се подвизава в невежество или страст, дори Лагната,  Луната и др планети да са в божествени накшатри, то енергията им, би се разходвала и проявявала на по - ниски вибрации, за съжаление....
Освен това,всички ние, човеците сме един жив организъм и си влияем. Невидимо, на различни нива и под различни форми.
Затова и да се направи прочит е предизвикателство, особено ако астрологът бърза и не установи по -задълбочен контакт с клиента си.
 Пиша го това от личен опит, и осъзнавания. Много ми помогнаха ведическите материали. Направо като спасителен прозорец, благодарна съм много, че Господ ми показа този Път.
По първото подчертано, да., прочетох, че пише да изследваме и да видим, кое би сработило
По второто подчертано, да, убедена съм, че се влияеми от близките и тези около нас.. Виждала съм в реалността, кък изведнъж се променя житейски път, посока, занимания успехи изведнъж, след сключване на брак например.И сега, четейки линка, който даде, Христо Иванов по-горе, точно си мислех по повод твърдение в текста, че с Кету в седмия от АЛ, ако съм мъж трябва да имам сива коса - е не съм мъж, ама мъжът ми е с прошарена коса и то откак се познаваме. Съзнавала съм  влияния през годините, разбира се далеч по-осезаеми и разбираеми като за несведущ човек. Сега просто получавам обяснения и за други дори немислени ситуации, случки, качества...
Съгласна съм с теб.
Надникнах. Продължавам си четенето.

# 189
Прочетох цялата статия за Арудха Лагна на Kapiel Raaj. В самия край на статията става ясно че се допуска от известни имена в Джйотиш,  AL да попадне и в Асцендента и в 7 дом. Ето защо и в сайта "vedic-horo.ru" и в JH изчисленията са верни. 
И да му мислят тези, които ще анализират и правят заключения Simple Smile

# 190
Чета за АЛ по рускоезични сайтове, има привърженици на различни учители и методи. Едни препоръчват да се спазват указанията на Санджай Ратх, други говорят за К.Н. Рао и Рангачария.  Според последните двама АЛ може да попадне в 7 дом. Има разминавания в различните школи. Същото се отнася и за определяне на т.нар. чара каракас. Едни астролози включват Раху сред тях, други не го броят. Доколкото знам, астроложката Галина Иванова, която е сред първите практикуващи Джйотиш у нас, беше привърженик на първия метод. От нея знам, че АЛ не може да бъде в първи или седми дом, защото имало някакви съображения за Истинност, докато АЛ е майя, отразен образ.

# 191
# 192
Понеже преводът, който си предоставила е твой, бих искала да те попитам,  дали си попадала на още чужда литература, в която е описано следното положение : Раху в съединение с  АL, в Раши. Гледам, че в Дашамша пък Раху се пада в 10 дом от АL и от Лагна ... явно Раху е подчертан в Картата...
Аз до сега още  не съм срещала такова описание, за съжаление.  Ако имаш опит или източник, ще съм благодарна на споделиш. Simple Smile

# 193
Записах се в един безплатен ведически он - лайн курс към някаква  Академия на ведическата астрология.
На 16 август ще е поредната транслация, темата ми се стори интересна, не съм я срещала още. Ако някой има интерес към ведическа нумерология и изчисляване на трите периода на живота по техниката  Санкхя шастра, публикувам линк за регистрация. Аз вече минах няколко траслации, на класически ведически теми, има възможност за директно общуване с водещия ( в чат) или после да му се напише feеdback.(на руски език е) .

http://study.jyotish4you.ru/num1?utm_medium=social&utm_source=mess

# 194
подходящ ли е за начинаещи?

Общи условия

Активация на акаунт