д-р Красимира Чалова - Пловдив

• 11 432
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, 
тъй като д-р Чалова не работи със здравна каса как стои въпроса с болничните? Може ли тя да издава такъв?

# 31
Издават се от клиниката, от Селена Simple Smile

# 32
А може ли някоя мама, която се следи при д-р Чалова да каже каква е цената за ЖК или на частните ѝ прегледи?
А какви са тарифите в Селена за издаване на болничните?

# 33
Погледнете в Супердок, в профила й има ценоразпис на всички услуги.

# 34
Здравейте,
Повдигам темата, но искам да попитам дали имате впечатления към д-р Чалова като репродуктивен специалист. Тъй като съм на по-сериозна възраст и се притеснявам доколко мога да се отпусна и доверя, че всичко е наред. Била съм на прегледи при нея, но някак аз все трябва да питам, за разни изследвания, притеснявам се хормоните (които не са ми ок) , а тя сякаш леко ги неглижира.Преглежда ме, обикновено към средата на МЦ и  все уж съм имала овулация, пък изследванията ми показват задържан фоликул и липса на овулация (правя си тестове) Имам и високи нива на естрадиол .
Досега не са ми гледани антрални фоликули, а аз съм с ИЯР. И не знам.. дали да не се насоча към друг по-цялостен специалист?
 Има ли мами с успешно забременяване, при които е намерена причина и са предприети необходимите мерки.
Иначе аз много я харесвам, има прекрасно отношение, мила и отзивчива, изглежда че си разбира от работата и много ми се иска да се доверя напълно, но усещам че нещо се пропуска..

# 35
Напълно Ви разбирам.
Личният ми съвет е да се ориентирате към София.
Ако не е опция там, то д-р Даниел Ставрев препоръчвам за Пловдив.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 16:06 от Café del Mar

# 36
Напълно Ви разбирам.
Личният ми съвет е да се ориентирате към София.
Ако не е опция, то д-р Даниел Ставрев е най-приемливата опция.
Tова е, че минах и през София, Надежда. Там ме убеждаваха да почвам стимулации, за замразяване на яйцеклетки (понеже не бях сигурна в партньора си), усетих го като конвеар.. Не смятам че на 40 г ще имам достатъчно качество, за замразяване.
Бих искала да направя всичко възможно да опитам естествено, за съжаление нямам възможност за инвитро и за кандидатстване по фонда не съм.
Как пък не им мина през акъла да ме питат за цветна снимка, нещо такова.. някак не усещам да се търси причината..не смятам че аз трябва да давам ициативи..
МИналия месец имах доста високи Естрадиол и прогестерон, нямах доказана овулация, и се притеснявам с високия естроген, защото е постоянно така..
Питах няколко пъти, според тях било нормално, а аз се притеснявам да нямам задържани фоликули, кисти...
Някак ми се иска да отида при един лекар, да ме проследи от начало до край и да гледа цялостната картина.. хормони, фоликуметрия, пак изследване.. Все пак аз не искам да чета сама и си правя анализи...

# 37
Това с конвейера го има масово, за съжаление...
Толкова много двойки с репродуктивни проблеми има, затова и се нароиха репродуктивни специалисти и клиники...
И да, не е редно да си следите състоянието и да си пускате изследвания или самопреглеждате, това е работа на лекаря, но явно не сте попаднала досега на правилния, на когото може да гласувате доверие...
В София също много зависи къде се ходи. Тук в Пловдив поне е само една Селена Simple Smile

# 38
Здравейте нова съм тук,а исках да попитам някой дали има успешен опит със забременяването с Д-р Чалова.? С партньора ми правим опити от скоро и си направих изследвания за хормоните и се оказа ,че имам ИР и сега приемам Глюкофаж и Инофолик, притеснявам се,защото съм една на 21 ,а всяка година си пускам годишни кръвни изследвания и са повече от страхотни,TSH също е в норма,яйчниците също и не очаквах да имам такива репродуктивни проблеми ако мога така да ги нарека. Ще съм благодарна ако някоя дама ме успокои🫶🏻

# 39
Пътят на изясняването на стерилитета е понякога дълъг, понякога бързо се стига до откриване на причината. За момента ИР не е причина да не забременявате, така че явно тепърва ще се търси причината. Д-р Чалова е прекрасен лекар, на този етап бъдете спокойна в ръцете й. Започва се с хормони, спермограма, цветна снимка...едно по едно се отмятат. Ако нещата се проточат във времето - съветът ми е да се ориентирате към София.

# 40
Пътят на изясняването на стерилитета е понякога дълъг, понякога бързо се стига до откриване на причината. За момента ИР не е причина да не забременявате, така че явно тепърва ще се търси причината. Д-р Чалова е прекрасен лекар, на този етап бъдете спокойна в ръцете й. “

Благодаря за съвета,просто много мисля и премислям нещата и както всеки нормален човек се пита :,,Къде сгреших и защо само на мен”.

# 41
Не знам от колко време правите опити, но 21 е абсолютно ранна възраст, за да се говори за какъвто и да е стерилитет Simple Smile

# 42
Пътят на изясняването на стерилитета е понякога дълъг, понякога бързо се стига до откриване на причината. За момента ИР не е причина да не забременявате, така че явно тепърва ще се търси причината. Д-р Чалова е прекрасен лекар, на този етап бъдете спокойна в ръцете й. “

Благодаря за съвета,просто много мисля и премислям нещата и както всеки нормален човек се пита :,,Къде сгреших и защо само на мен”.
Мило момиче, не се притеснявай на тази хубава възраст на която си, всичко ще си дойде на мястото! Твоето едва ли е репродуктивен проблем, не знам дали е доказано ИР -то, но ще го овладееш. Разбира се чудесно е, че се се насочила към подобен специалист, който да мине по пътя с теб!
д-р Чалова е много внимателен специалист, въпреки че аз за себе си прецених че трябва да се насоча към друг лекар, заради възраста ми (на 41 съм ) и нямам време за чакане, но смятам че тя е страхотен избор за млади момичета! Желая успех и скоро да ви се сбъдне Blue Heart

# 43
Благодаря ви, просто имам нередовен цикъл и ми закъснява повече от 5-7 дни и не мога да си проследя овулацията,а така се чувствам доста зле и съм всеки месец под напрежение дали голямото чудо е станало. Опитвам се да не мисля постоянно за това,но ще видим какво ще каже лекарката…

# 44
Здравейте! Знаете ли дали Д Р Чалова прави секцио по желание на майката?

Общи условия

Активация на акаунт