Декемврийското хлапе хукна вече на море!

• 15 013
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
  • 42.016399,23.101179
привет и от нас!!!
Включвам се набързо, докато онова малкото мрънкалце е на двора с баба си. За съжаление не можахме да се разминем без антибиотик и от вчера сме на ЗИНАТ, пием го не за херпангината-от нея няма и следа а заради кашлицата, която мммного се задълбочи и докторката се притеснява да не развием някоя пневмония. #2gunfire
Днес  вече сме без темп. и е доста по веселичка. Смях и се от сърце като я гледах как си играе с една кукла, която се казва АНА. Возеше я с количката обаче куклата взе че падна на земята, тогава горкото дете взе да се мъчи да я върне обратно, но куклата все и падаше, и започна да  и се моли  "АЙДЕ КУКО АНА, АЙДЕ ОПППАААА КУКО АНА..." rotfImbo
Ванилийка честита годишнина на патерици. Пожелавам ви още много, много години да сте заедно и  да се обичате.  bouquet
dezyg и нас в момента ни тормозят тези кучешки зъбки, вчера забелязах че единия е пробил. Гриземе всичко живо каквото ни попадне, но да чукна на дърво поне нощно време не ми прави номерра.
Смайли стискам ти палци всичко в работата да се нареди както ти искаш. Надявам се, когато дойдете с Дара на Благоевград ние вече да сме здрави.
Valent и при нас консултациите са на 3 месеца, макар че нникой няма да те върне ако ходиш и по често. А с ваксините ние много изоставаме а и едвали скоро ще ни бият някоя, така че не мога да ти помогна.  newsm03

# 166
  • София
Валент, след годинката консултациите са на 3 месеца (в БГ). Аз Мая трябва да я водя утре.

Дара беше много послушна днес за разлика от Мая, която от известно време по цял ден мрънка. В момента, в който й кажеше "НЕ" за нещо и започва да реве неистово и да крещи адски озлобено. Незнам какво й става. Освен това днес имахме разговор с майка ми на тема "бибата" и аз много се ядосах, защото тя твърди, че Мая е много прострастена и трябва да я откажа... Аз пък си мисля, че точно в момента изобщо не е готова за това и трябва да изчакам и да го направя когато е готова. Малко се поскарахме на тая тема... Не точно поскарахме, ама тя леко ми се обиди и намекна, че не съм права... Sad Иначе ние с нея много се разбираме и тя не ми се меси особено...
Освен това с яденето и гърнето се върнахме в точка А (дани_л, кажи на доктора да си гледа работата, а не памперса на Дани... много ме дразнят такива изказвания! Sad ) . Вече не иска нищо да прави в гърнето, не ще да яде... ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ!
Ванилийка, честита годишнина! Simple Smile

# 167
  • Sofia
Айде и аз да напиша няколко реда.
Янче,аз тъкмо се настроих за гърнето и купих памперс-гащи днес и ти сега ме обезкоражаваш ooooh!
За зъбите с нищо не ги мажа.Не мога да кажа,че избиват много трудно,при положение,че на 11мес и половина порастна първия,а имаме вече поне 12-13 зъба.
На консултация сигурно другата седмица ще я водя.
Смайли,друг ако не е успял,то май Дара ще успее да те превърне в готвеща жена Wink.Като се върнеш на работа Дара кой ще я гледа,нали бабите са кът?
Днес е излезнало класирането в яслата,където подадох документите на Вики.3-та резерва сме и може и да не я огрее социализирането от септември.Искаше ми се да я пробвам до обед да я пускам на ясла,ам ще видиме.
Янче,ти преборили се с директорката?
Друго да ви се похваля днес официално открихме пясъчника в двора.След упорито и безуспешно търсене на пясъчник по магазините,татито се напъна и го направи,боядиса и днес го сефтосахме.Виктория се зари в него и умря от кеф.Тези дни ще го снимам и ще пусна снимков материал.

# 168
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Чоча освен вашия тати да се хване на работа и да прави пясъчници за декемврийчетата /срещу заплащане разбира се/  Laughing Flutter

# 169
  • Sofia
Предложих му го преди няколко дни и той отказа категорично цял ден да чука и циркулира за един пясъчник.Ще ви каниме на пясъчник Wink

# 170
  • София
Чоча, оставихме яслата за септември. Увериха ни че сме 100% вътре... ама тя и миналия път така каза. Незнаех че има класирания... Хммм... По принцип сме се разбрали с директорката към края август по някое време да отидем да оправим документите.
Любопитно ми  е за пясъчника. Simple Smile Чакам снимки   Sunglasses

Забравихд а напиша, че яхнията, която беше сготвила Смайли беше ужасно вкусна (Мая нещо не я хареса, но тя напоследък нищо освен бисквити не хресва). За сметка на това пък аз си я хапнах с голям кеф!

# 171
Марио е с температура 38  Cry, за съжаление не ни се размина. До 8 и 30 щуря и лудя с каките му, който ни бяха на гости и му нямаше нищо и след като му дадах да вечеря хоп 37,4 след 5 минути 38, сложих му свещичка и дано спадне.

Валент, както ти е казала Янче, консултацията е на 3 месеца след годинката. На 1 г и 6 м има реимунизация ДТК, а 1 и 9 има капки.

Чоча честито ви пясъчник! Вие в къща ли живеете?

# 172
Привет банда
Ванилийке,
честито и от мен душа   bouquet

Смайли,
браво на тебе Wink ще се настроиш бързо психически, не се безпокой Wink

Янче,
няма да се притесняваш, като се върнахме от бг по едно време Емката спря да ми яде ... ама всичко, добре че млякото си пиеше, и на 2./3. ден се осетих че яде само като яде сама, аз като й давам  Crossing Arms Sick не.... Не че е същото но това се сетих сега като написа....
а за бибата към р.д. си мислех да й ги пробия тя сама да ги хвърля  Wink но дали така ще стане...

Дани
я му кажи на тойто педи, че няма такива герой още захвърлили пампа  Wink / Минимо ти да си траеш Wink Laughing/

Чоча,
браво за пясъчника  Wink

Зъбите и аз не ги мажа с нищо, и вчера забелязах че и единия долен кучешки е пробил  Wink, остава още един  Confused и после последните кътници ли  newsm78

Днес Емката падна и половината длан й е рана дълга, поне не е дълбока, да ви питам как действате при нараняване на кожата / ожулено и тн/

# 173
 я да ви припомня този сайт  Wink
http://consult.speednetbg.net/fs/html/io_12_ai_18_ianaoa.html
Цитат
Помагайте му да носи само приборите си или чашата си, когато му подготвяте храната, а после да ги прибира обратно. Показвайте му как да се бърше само със салфетка или мокра кърпичка;
само ей това до сега не сме го тренирали  ooooh! Crazy

# 174
Ели, посипвам с кислородна вода и после малко антибиотик на прах Топоцин или спрей Бивацин / нещо такова беше/.

# 175
  • Sofia
Ели,Вики падна преди 1 седмица и й се обели кожата на пръстчето,направо висеше.Само промихме с риванол,сложих лепенка,обаче тя веднага я махна и я оставих така да диша.След два дни се залепи сама кожичката и сега е само като белег.
Дани в къща сме

# 176
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Една мама, която има и по-голямо дете беше споменала че маже с олио раните, но незнам дали ще стане при вашия случай.

# 177
Мацки,
и ние не сме в кондиция. Вики е хремава. Педито казала днес, че гърлото й е леко зачервено, че може да вирус, че може да е от зъби. Като я гледам, един от горните кучешки направо е побелял, ама знам ли  newsm78 Порастнала е с 4 см и е натежала с 800 гр за последните три месеца. Ваксина не са слагали, щото е болна, ама аз пък не знам да се слага ваксина на 1 год и 6 месеца.

За гърнето - Додсън вика, че до 2 годишна възраст никакво слагане на гърне, щото до тази възраст не могат да си контролират муксулите и ранното слагане на гърне после има негативни последствия. Много ме изкефи книгата му.

Аз съм отпуска от утре до 3-ти юли и дано се оправи времето и Вики да оздравее бързо, че ще ме накацат калинките яко, ако все така вали и ние си седим вкъщи.

Аз ли пропуснах дали Криси е ходила на преглед за изгореното?

Дано на Марио да му мине бързо!

Смайли, стискам ти палци всичко да се нареди, както ти искаш!

# 178
Здравейте девойки,
на полуДремето от мача да се разпиша и аз най-после  Simple Smile
След блъскане във фитнеса и релакси в сауната ми олекна от лекарското приключение оняден и света не ми е толкова черен вече bg Ама и аз си се чудя, що ли се впечатлявам от такива неща, сама съм си виновна  Laughing
На Диана й се заби кърлеж в главата. Буквално го видях секунди, след като се беше лепнал, но ме беше страх да предприемам каквото и да било, а и филиала на поликлиниката ми беше точно на 20 метра от местопрестъплението и преизпълнена с надежда, как лекарката ще го дръпне за нула време, се отправям натам. Но блажени са вярващите-"Това не е спешен случай, госпожо! Спешен случай е гърч!", ми заявява лекарката, без да прояви грам интерес и да погледне главичката на детето"ооо, то има време да се извади, до 48 часа трябва да стане, вие имате време да стигнете до лекарката"(която не е на смяна и се опитвам да ги убедя дори срещу заплащане да дръпнат кърлежа и да си спестя усилията, но ТЦ  Rolling Eyes)...Намазаха го с олио, впоследствие лекаря, който го извади каза, че се маже с крем от сорта на Йодасепт, защото олиото се разтичало около кърлежа.  Sad Направо не можа да повярва човека, че негови колеги практиват този метод.  Shocked Та заради оная патка с извинение сега 15 дни като хахава ще меря Т в 10 и 16 часа, ще ходим да ни гледат лимфните възли, на 15тия ден ще правим пълни изследвания  #Cussing out Какво толкова й пречеше да го извади и до днес не мога да разбера или аз нещо не съм в час??  newsm78
Иначе аз съм болна, само се моля да не заразя дреби.  Praynig

Янче, не унивай за гърнето. Според мен им е много рано, но ти си знаеш  Simple Smile Мен пък така ме мързи да се заемам с тая процедура  Embarassed Диана дали от племенничката ми, не знам, но много се кефи на гърнето и все иска да сяда. Обаче седне и след 20 сек става, поглежда го и казва "няяяя"(няма)  Laughing И после айде пак слагай памперс, абе зор си е  Laughing

Ванилийка, да сте живи и здрави още дълги години!  bouquet

Дани и Марси да оздравяват малките ви пожелавам!  Praynig

Смайли, успех с работата!  Hug Половин работен ден е идеален вариант, дано и заплащането те удовлетворява!  Peace

Ели, аз давам флуор, май съм писала няколко пъти, ако не ме лъже паметта, че е комби препрат флуор и вит.д . Ще го давам до 20тия месец, после ще мием зъбите с паста с флуор и да готвим трябва със сол, обогатена с флуор.  Wink

Минимо, и аз съм на концерт на Депеш, но съм на Терена, така че няма да сме заедно  Sad Преди и/или след шоуто обаче ще се видим  Hug Апропо, имам билет за продаване на Депеш. Има ли желаещи?

Айде стига съм досаждала  Laughing
Като оздравея съм на линия за мамешка среща!

# 179
  • София
Здравейте, да се разпишем и ние днес  Grinning

Валент, да, консултациите са на 3 месеца. Вчера вечерта и ние сложихме ваксината Инфанрикс - ДТК-то. Изобщо не рева, но днес крачето на мястото на поставянето му е адски зачервено и топло  Sad. На предишните имунизации не ни се е случвало такова нещо, но явно не го притеснява защото цял ден беше див и щастлив. На височина не сме го мерили, а килограмите му са 12.100.

Много се радвам, че манджата ми ви е харесала. Рецептата е от една книжка от мое време "Хренене на деца от 3 до 6 години", но ми е настолна книга в кухнята. Ако имате други питания, относно рецепти насреща съм  Hug. Аз от нея си готвя и за нас откакто сме женени, да не казвам отколко време, че откакто се помня все съм омъжена Laughing.

Зъбите не ги мажа с нищо. Само в началото  ползвах Дентинокс и Калгел. Сега за обезболяващо ползвам солетите.

За гърнето аз малко да ви кажа не им вярвам на нововъведенията след 2 годишна възраст. Какво толкова ще им стане на децата, ако се приучат по-рано да носят гащи? Какви са тези негативни последствия? Ние как сме гледани без памперси, и от 6 месеца се започва детето да се издържа на гърне, и до годинката вече  си казва, когато прави пиш или ако. Пък нищо ни няма, в ред сме си. Всичко е политика, индустрия, пари и т.н. Спор няма с памперси е много удобно, щом и майка ми си призна, и каза да не напъвам детето да се учи на гърне. Аз да си кажа нещо ме мързи да започвам тази процедура, и сега се самонавивам, че времето не е подходящо, още е студено и т.н.

Болните дечица бързо да оздравяват   bouquet.

Чоча снимай поне пясъчника, че ми стана много любопитно. Пък и ако пуснеш схемите  Hug

Ванилийка, честита годишнина   bouquet. Още дълги години заедно и деца и внуци да отгледате  Grinning.

Шоши, съжалявам за неприятната случка. Дано на Диана нищо да й няма  Praynig. Мен много ме е страх от кърлежи и всяка вечер ги пощя и проверявам моите юнаци.

Доста дълго стана, сори  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт