Ели , raika, френската градина е всеки ден . като нормална градина , само че е до обяд. полудневна. аз исках да я запиша на нея още от 3-годинки , ама тогава работех и нямаше кой да ходи да я взима наобяд. учителките са французойки ( пенсионерки) , които от доста време живечт тук и знаят и бьлгарски. за два дена вече е научила една песен , стихче и 10-тина думи. учат 30 мин. после 30мин. играят и така от 9 до 12. имат и закуска в 10 часа. 15 деца са в групата. абе много е доволна мойта " французойка" . а иньче , да подготвям я за франция.
Ели, това филмче за Dora the Explorer , яна го гледа от 3 години по френската (TF1) . много го харесва. даже и аз понякога го гледам с нея. направено е като игра и сьщевременно учат децата на разни нови неща.
аз затова искам сега смайли да ми запише и тези филмчета за айнщайн , защото мисля че и те ще са и доста интересни. а и на марто надявам се.
тук днес направо се изля небето. мартин се уплаши днес за пьрви пьт от грьмотевиците и бягаше като луд да се спасява при мене.
.
.
Дани, Дани! Защо не сте спинкали спокойно и сте станали толкова рано!
Да ти кажа моята Дилка принципно много се влияе от пълнолу"д"ието, обаче снощи ме изненада приятно. Дори заспа до мен, без да я люлям /нещо, с което вече се бях простила като мисъл/. От пълнолунието се влияят и възрастните хора /включая и аз/, а какво да говорим за децата с тяхната нестабилна психика и нервна система.
Абе ние сме част от тая природа, в крайна сметка, и няма как да ни се разминават такива неща!
Примерно да сте чували за хора, на които им въздейства вятърът? Има страшно много, само дето повечето от тях се чудят: абе защо не ми е добре, защо ми се вия свят, защо ме боли глава, защо ми е нервно и не забелязват, че вън дърветата се извиват до земята. 
Завиждам ти благородно!
И аз мисля по въпроса, обаче май първо ще отиида на една почивка и после ще спестявам за климатик. 
Моята много обича бяло вино и бира. Вчера поиска да седне до един чичко, който си пииваше биричка и така жадно го гледа милата. Обаче не й дадох, защото тя не знае да спре!
Ох най-накрая си резервирахме места за почивката ни.Ще ходим на Китен за 7 дни.Тръгваме на 24 юни.Нямам търпение

в китен яна( на 2год.беше тогава) ни зарови фотоапарата в пяська и не можахме да си направим нито една снимка.
вьв фотото извадиха една шепа пясум-както казваше яна, и беше блокирала оптиката. та трябваше да се уредим и с нов апарат.