Зимата още е далече, с трепет чакаме февруарското човече!

• 34 327
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен ... за първа страничка: 33 години, първа бременност, термин 08.02.2019, живея в Олденбург, Германия

# 106
  • София
little_ mermaid благодаря за успокоението. Фт4 ми е в норма. Аг- то ми е отпуска -то и ние сме на море- и ми писа само, че било наред всичко, да ама аз все пак пия Еутирокс 50... Как да знам има ли нужда. Иначе изследването е преди да го започна и си мисля, че ако и първото беше така изобщо нямаше да ми предписват хормон Rolling Eyes
 zlatna_ribka тези вторите резултати са ти съвсем наред, сега за Даун, виж какъв ти е Рарр-а и свободния bchg или там как му беше името, то от тези двете се изчислява риска за Даун. Нисък ако е 1/278 не е, а е среден (1/250 и надолу е висок). Но пък за Даун има и други маркери, костицата в носа и нухалната транслуценция. Дано се успокоиш след теста.
Dundiu86 ти на фетална ли беше? И чакаш сега кръвните или как? Нещо не разбрах как ти е казала риск, а чакаш скрининга.

# 107
На 18,07 оставих 160 при Сигридов, кога успяха верно да вдигнат таксата?
На 02,08 ще ходя пак да вися, че да показвам резултати, ако има някоя от вас там, да свирка
Мъж ми щеше да виси с мен навсякъде, но поема детето и е лишен от първите срещи с нероденото бебе Simple Smile
Как мислите, дали да добавим някаква информация на първа страница на темата, например Име, град, евентуално години и по-късно пол на бебето/бебетата?
Аз ще ходя на 02.08 при Сигридов. Часа ми е от 12 и 30 🙂 Но явно ще се чака..

# 108
Да се запиша и аз... 29г., втора бременност, термин 22.02, пол още не знаем.

# 109
Момичета, някоя от вас да е изследвала витамини Б12 и Д?
Мисля на своя глава да пусна изследвания, пък ако има проблем, да търся специалист.
Също кардиолог, ако можете да препоръчате, бих се консултирала заради кръвното.

# 110
  • София
На 18,07 оставих 160 при Сигридов, кога успяха верно да вдигнат таксата?
На 02,08 ще ходя пак да вися, че да показвам резултати, ако има някоя от вас там, да свирка
Мъж ми щеше да виси с мен навсякъде, но поема детето и е лишен от първите срещи с нероденото бебе Simple Smile
Как мислите, дали да добавим някаква информация на първа страница на темата, например Име, град, евентуално години и по-късно пол на бебето/бебетата?
Аз ще ходя на 02.08 при Сигридов. Часа ми е от 12 и 30 🙂 Но явно ще се чака..
Аз май ще отида към 17ч., дано не се засечем 😁 не, че няма да ми е приятно, но все пак...
Elfy, b9 и b12 ще пускам аз (или б6 беше фолиевата.. тя ми трябва)

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 21:39 от Pхоeniх

# 111
little_ mermaid благодаря за успокоението. Фт4 ми е в норма. Аг- то ми е отпуска -то и ние сме на море- и ми писа само, че било наред всичко, да ама аз все пак пия Еутирокс 50... Как да знам има ли нужда. Иначе изследването е преди да го започна и си мисля, че ако и първото беше така изобщо нямаше да ми предписват хормон Rolling Eyes
 zlatna_ribka тези вторите резултати са ти съвсем наред, сега за Даун, виж какъв ти е Рарр-а и свободния bchg или там как му беше името, то от тези двете се изчислява риска за Даун. Нисък ако е 1/278 не е, а е среден (1/250 и надолу е висок). Но пък за Даун има и други маркери, костицата в носа и нухалната транслуценция. Дано се успокоиш след теста.
Dundiu86 ти на фетална ли беше? И чакаш сега кръвните или как? Нещо не разбрах как ти е казала риск, а чакаш скрининга.
Всичко друго е в норма, костица има, гънката е в норма и на двете морфологии. Ехографски било ок, пускаха ми и доплер. Направо съм в чуденка? Дано излезе фалшива тревогата 🙄

# 112

Сигридов ли ти ги назначи? Чувала съм, че той ги назначава. Ще пусна и аз фолиева, добра идея.

# 113
  • Plovdiv, Bulgaria
Ето ме и мен.От 6 дни съм с леко кървене тоест като бръкна и се забърша хубаво има кръв.Ходих на лекар казаха да си лежа,че се вижда сак но е рано за пулс.Утре съм отново на лекар.Водя, че съм 7 ма седмица

# 114
  • София

Сигридов ли ти ги назначи? Чувала съм, че той ги назначава. Ще пусна и аз фолиева, добра идея.
Сигридов.ми назначи за тромбофилия, откъдето излезе възможност за намалено усвояване на фолиевата и б12, затова ще ги пусна
Patita, имала ли си досега проблеми с щитовидната? Говори ли с ендокринолог? Рибката е права, по време на бременността ТСХ много играе.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 22:24 от Pхоeniх

# 115
  • София
Pxoenix там е работата, че досега съм си била екстра- правих изследване някъде 2 месеца преди да забременея и беше в норма ТСХ, нисичко както си трябва. И сега изведнъж ми излезе 5,4  и правих второ, там излиза 2,98. Пълна мъгла. И лекарката ми каза да продължа с Еутирокс 50 до следващия преглед в края на месеца. Тогава имам и час и за ендокринолог. Ама се замислям като се върнем от море ако трябва да ида на частно на ендокринолог. Rolling Eyes

А тези за фолиевата и б12 ще погледна като се прибера, нещо бяха ми изследвали, хидрокси витамин Д имаше (беше ми малко занижен), ще ви пиша по-нататък.

# 116
  • Пловдив
Аз си пуснах б12 по поръчение на репродуктивния специалист. Високо беше, но аз пия и в момента витамини и сигурно е оказало влияние. Мисля, че по б12 прецени и дали фолиевата киселина е ОК.

За заглавната страница: От Пловдив, 32 г., втора бременност, термин 14.02.2019 (за сега), пол не знаем

# 117
Колко много мами са с термин 14.02 Heart Eyes Много готино!
Аз имам от бая време все дефицит на вит. Д и го изследвах точно преди да забременея, но тъй като бях на капки Вигантол целогодишно кажи речи, а сега док каза да ги намаля до 1 на ден, не знам какво е положението. Добре е да пусна да видя. Замуслихте ме много за това ТСХ, дали ми е изследвано с кръвните...като не попитах. На другия преглед задължително ще питам и ако не е, ще го проверя и аз.

# 118
Patita според мен не се тъпчи с хормони само. Да не си докараш някой друг проблем от това. Ако тези изследвания са преди еутирокса го спирай просто. А и гинеколога е казал, че е ок.

Б12 не съм изследвала никога. Д бях с дефицит пролетта. Пиех добавки и сега пия ама чат пат, защото е лято и все пак съм и на слънце.

# 119
Мина моят преглед. Изследванията са ок, макар че ми се струва, че 4,77 глюкоза е малко в повечко, АГ каза, че е ок. Праща ме на кардиолог за кръвното и вече съм в болничен. Бебчето си почиваше вирнало крака и с ръчичка в уста.
Wink  Следващият ми преглед е чак на 3.09, но аз все мисля да се консултирам и някъде на частно. Ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт