Още мъничко остана септемврийче да целува мама

• 35 047
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
  • Across the Multiverse
Ехеее, Sollsoll, честито, мила, страхотна новина !  bouquet Юнакът е със завидни мерки (моята дъщеря се роди с почти същите в 38-39 г.с.). Да е жив и здрав, а на теб- бързо възстановяване ! Как се казва нашето бг-мама септемврийско талисманче ? Когато имаш възможност сподели как се развиха нещата при теб  Hug

Аз съм в 33+4дни и тежи 1800. Казват ми, че е добре, но как ще мине 3кг до края на девети месец. Малка ми се струва и много се притеснявам.
Не се тревожи, предвид че качват средно по около 200 гр. на седмица в този период, ще ги стигне и още как  Heart Eyes
Аз днес правих една така да се каже извънредна консултация с УЗ преглед и в 32 г.с. + 4 дни бебчо е около 2 кг. (+/-200 гр.) т.е. отговаря си точно, но което е по-важно - лекарката каза, че няма забележки откъм предлежание, плацента, цикатрикс, води и т.н. И така, запознах се с лекарката при която имам желание да родя и „се харесахме“, според мен взаимно, но предвид, че тя работи на 3 места и е доста търсена като цяло ми каза, че не може да ми обещае нищо на 100%. Което от една страна е по-добре отколкото да си ме излъже с усмивка, че ще поеме моя случай. Въобще при нормално раждане, как стават уговорките с избор на лекар се чудя  newsm78 Процесът е доста непредвидим и Гаранция- Франция както се казва  Thinking При вас как ще са нещата- с определен лекар/екип или - който се падне на смяна ?

# 136
Sollsoll Честит бебок, да е жив и здрав и бързо възстановяване. И аз смятам вече да събирам багажа,че съм 32г.с. почти и да ми е спокойно. Днес почнах да пера и гладя дрешките. Искам да попитам относно термометрите, тъй като обмислям такъв безконтактен да взема, но още се чудя.

# 137
Ох, много се развълнувах ! Честита рожба, Sollsoll! People Baby 
Много да те радва Two HeartsFlowers Bouquet
Аз почти съм готова с багажа,но нищо от бебешките неща още не съм прала, от днес се активизирам сериозно.Laughing

# 138
Мамите с готовия багаж , моля дайте нещо като списък какво да пъхна в сака , че съм с първо бебче и все ми се стори малко това което мисля да взема. В 33+3 съм и нямав още контракции , но имам някакво вътрешно чувство ,че бебчо ще излезе по - рано и мисля другата седмица да пера и да стягам сака.

# 139
Цял ден съм с контракции и мъжът ми току що ми прибра нещата в сак. Нямам абсолютно всичко и се моля да изчака поне още две седмици, в 34 съм. Пих но шпа и магнезий...

Ако не минават, иди в болницата. По-добре няколко дена на системи и после да си кротнаш вкъщи.

Нямам време за болница, баткото е с температура от вчера. Вчера си говорихме с бебка, че сега не е момента да бърза Blush
mimka92 ти къде ще раждаш? Всяка болница има различен списък. Аз си дръпнах един от интернет примерен, но ако някоя мама има списъка на Майчин дом ще съм благодарна

# 140
Мимка, може да си приготвиш следните неща:
- 2 нощници за кърмачки
- поне 4-5 чифта бельо - лично аз не харесвам това за еднократна употреба, но ти си прецени
- сутиен за кърмачки
- подплънки за кърмачки - аз пъхнах 10бр
- помпа (ако в родилното не предоставят или ти имаш твоя, която искаш да ползваш)
- дамски превръзки за родилки ( аз си взех и пакет нощни памучни освен тези за родилки)
- зарядно за телефон
- джапанки
- кърпа
- козметика за баня
- документи ( лична карта, личен амбулаторен картон за болничния , направление за раждане, обменна карта, изследвания)
- изпран и изгладен комплект за изписване на беб ( това може таткото да го донесе деня преди изписването)
- дрехи за теб за изписването (пак може предния ден да ти ги донесат)

П. С. Вели, бързо да се оправя баткото 🍀

# 141
Благодаря love_fairy Hug
В момента Слава Богу няма температура, но ще видим следобед.
А и мъжът ми е на работа точно сега
На мен днес ми е отмаляло. Явно контракциите вчера се дължаха на притесненията за баткото

# 142
И аз съм с контракции от вчера, безболезнени, док ми каза да не се притеснявам, да си пия магнезия и така. Grinning
Уикенда обаче ще стягам багажа за болницата, че вече съм в 36та седмица и не остана много време.

# 143
  • гр.Бургас
Момичета вече не съм в отбора на бременните. Днес ми изтекоха водите и така в 16:41 станах майка за втори път. Имам си момче 2830гр 47см в 35+6гс.

Пожелавам на всички леко раждане и да не бързат бебетата да се раждат както мойто слънце. Hug

Супер! Много се радвам за теб! Желая ти бързо възстановяване и едно здраво , щастливо и спокойно бебче! Gift Heart

# 144
Момичета, видяхте ли рекламата на новите памперси с индикатор?
Изглеждат ли ви надеждни?

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 13:59 от Christina_1

# 145
Честита радост, SollSoll!!!!
Да ти е живо и здраво!!!

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 19:33 от Lisa.

# 146
Аз мисля , че купих точно такива от Emag. Не съм отворила да ги проверя за индикатора.

# 147
Момичета, видяхте ли рекламата на новите памперси с индикатор?
Изглеждат ли ви надеждни?

Преди две години и малко с баткото ползвах само на Памперс и единичката си беше винаги с такъв индикатор. Сеха съм купила 2-ка и гледам, че пак има. Явно това е новото-повече номера с тази лента. Ако не се лъжа Премиум кеърс на Памоерс май са всички такива. Преди ми беше удобно с лентата, по еже бебето пишка по много малко в началото и така се ориентирах кога да го сменям-на всяко кърмене общо взето....

# 148
  • София
Всички размери на Памперс премиум кеър са с индикатор. Допреди няколко месеца ги ползвах за дъщеря ми, стигнахме до четворката и все така си бях. Удобно е много, друг е въпросът, че ние забелязахме тази екстра, когато малката беше вече на почти 3 месеца  Laughing

# 149
Списък от сайта на МД София ЗА ПРИЕМ В РОДИЛНА Клиника

За здравноосигурени – направление № 7 от ЛЛ
Лична карта
Термометър
Тоалетни принадлежности
Нощница, чехли, халат и прибори за хранене
Памперси в затворен пакет
Мокри кърпички за тоалет на бебето
Медицинска документация от предшестващи хоспитализации или прегледи, Обменна карта, резултати от изследванния – Wass , HbSAg - задължителни, HIV - пожелателно
Лична амбулаторна карта, подпечатана и подписана от личният лекар
Бременните, които постъпват за амниоцентеза или хориална биопсия, трябва да имат предварително изследвани- ПКК, показатели за кръвосасирване, урина, Wass, кръвна група, RН фактор, а за RН –отрицателните и актуално изследване за антитела. Изследванията трябва да бъдат с не по-късна дата от 7 дена преди деня на приема.

Моят е малко по- разширен, основно  заради нещата за кърмене, който мисля да взема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт