Искам да кажа ... (149) през август 2018

• 257 023
  • 5 394
  •   1
Отговори
# 165
Моята щерка не я юркам. Як мързел е подкарала барабар със спането до обяд. Признавам си, че за първи път чувам да се учат стихотворения на изуст за матурата. С каква цел е? То ми е ясна целта, но никой около мен не е споменавал нищо такова за последните 2 години.
Обаче синът си прочете доста от книгите за през лятото. Спестявам му стихотворенията. Сега си довършва едно помагало със задачи по математика за трети клас. Него не го оставям.

# 166
  • sofia
Контеса, изобщо не може да се сравнява работоспособността на китайци, корейци, японци и пр. с представители на бялата раса. Преди 25 години вуйчо ми работи 4 години в Сингапур и заключението му беше, че няма бял, който да издържи на тяхното темпо на работа. Нещо като спринтьорите и маратонците печелещи състезания - колко от тях са с африкански произход и колко са белите.
Отделно вече личностните качества и умения на всяко дете. Всеки различно понася различен тип натоварване и на всеки организма реагира различно.
Ежедневно 10-12 часа работа не е нормално и здравословно......Фонсе, ще ти каже.

# 167
  • Sofia
Конти,визирам седмокласният стрес и 6 дневната учебна седмица (каквато се оказва, когато се ходи на доп. курсове в някой от почивните дни).
А 10-12 часов работен ден не смятам да е нечия цел и мечта Naughty.  не го смятам за нормално,въобще. Имам си примери. Аз ходя на работа, а ММ издържа семейството, без да ходи на работа. Ходенето на работа също се преекспонира  Peace Печеленето на пари,не е свързано задължително с ходенето на работа,хеле пък по 10-12 часа.

# 168
  • София, Младост
Въобще не възприемам корейската образователна система. Сестра ми от 20г. в Южна Корея и има впечатления,  Сбъркват децата от школи и уроци, но наизустяват всичко, без разбиране. По математика наизустяват методи за решаване на типови задачи, тестовете им са за време ( изключително кратко за голям брой задачи) и ако не са се автоматизирали нямат шанс. Ако някой си позволи риска да мисли и разсъждава върху задачата за да намери рвшение- гори. Благодаря съм от такова образование. Не са ми пример.
Искам детето ми да се научи да мисля, да разсъждава и да търси решение на проблемите/ задачите. Мисля, че към момента ми се получава.

# 169
  • Бургас
В Япония нямаше ли прекалено много самоубийства?

На мен ми направи впечатление Светкавица, колко се е притеснила за това кандидатстване, още от миналата година. Даже си спомням как била казала, че може да се ожени два пъти, ама в седми клас се кандидатства само веднъж. Аз , ако бях на мястото на детето и щях да си мълча и да правя точно обратното, на това което иска майка ми.
П.С.Брат ми смени училище в 9 клас. Държа приравнителни и готово.

Честити рожденици на Сбъдваща и Белинда! Весел празник!

# 170
  • Пловдив
Абе не е толкова лесно да се смени училище след 8клас. Първо трябва да има свободна бройка която училището обявява и чак тогава се държат приравнителни изпити.Изключвам случая с преместване от един град в друг когато пак се държат приравнителни изпити но , може и да няма свободна бройка.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 22:14 от mdonkova

# 171
Конти, Япония и Южна Корея са сред държавите с най-висок процент самоубийства в юношеска възраст. В Япония има и статиска за последните 40 години, според която 1 септември, първия учебен ден от втория срок, е с най-много самоубийства. Съжалявам, но не мога да видя, къде е позитивния пример в тяхната учебна система.

Трябва да се търси баланса, нито прекаленото учене, нито прекаленият мързел, водят до нещо хубаво.

# 172
  • Germany
И аз съм от по лежерните майки. Важно ми е децата ми да се чувстват щастливи и да са усмихнати. През ваканциите гледам задължително да имат свободни дни, в които няма установен ритъм. А и както казва мъжа ми "децата имат нужда от няколко дни нищоправене, за да проявят креативност". И хич не съм хепи от прекалено стресиращата система тук, ама това е положението.
При нас преваля, ама леко. Появиха се 2 прекрасни дъги Simple Smile

# 173
  • Ямбол
...
Лиляна, и ти ли си със седмокласничка?
Да. Но не се впрягам още отсега. Тя пък още по-малко. Имам изработена схема с големия, която даде добри резултати. Смятам, че дете, което си следва това, което го влече, ще успее. Малката все още не е така силно ориентирана като брат си, но ѝ харесва да се занимава с това, което и той, но в по-лек вариант.

Контеса, как 2 часа? Тя толкова отделя, когато е на училище. Чете си Бай Ганьо, и До Чикаго и назад и май с това ще мине лятото. Забавлява се навън и разпуска, не е цял ден вкъщи. И на морето също си има компания, та никак не ѝ е скучно.

Е, няма да е съвсем както в другите години, ще упражняваме малко литература и български, ще я следя повече по математика и това е. Докъдето я докара.

# 174
Мда, Конти, права си! Мързеливи има и от двата пола Peace

Споделям мнението на Вилиандър, Лиляна, Джена, ще пропусна някой със сигурност. За тях най-важно е да се научат да търсят решение, да мислят, да си приоритизират по важност задачите. Някой го доказват много успешно, други по-малко, всяко според възможностите си, но не е правилно, ако едно дете е имало пропуски в 5 и 6-ти клас да бъде обвинявано в 7-ми, че не знае материала и че е изкарало ниски резултати.
От учене наизуст файда йок, в постоянството е ключът  Peace

# 175
  • на Мелмак
Здравейте,
Днес много рожденници, много празник!
Да са живи и здрави всички всички, и много радост да носят!
Да ви кажа току що преядох с тиквички!
Мисля, че единствено аз от темата, с изключение на Тонка, разбира се 😊,  не бях пържила /готвила тиквички. Е сега след работа на грил тиганЯ правих и преядох." Мням" -това го научих от тук 😉.
Май ще се пристрастя 😂.
Седми клас ми е далечен, дано нямам поводи за притеснение. Мисля, че повече се притеснявам от пубертета, отколкото от 7 -и клас.

# 176
  • София, Младост
Чудя се дали да си срежа диня или да лягам да спя...

# 177
  • Sofia
Чудя се дали да си срежа диня или да лягам да спя...
Лягай си,къде ще препикаваш по нощите  Mr. Green.
Аз въобще не се чудя.Наместих една Морен-ка на топличко  Whistling
В неделя си купих едни шарени гащи.Вчера им купих топ,обаче се оказа,че ми е широчък,мушнах му ластик и стана чуден аутфит.Ей много съм офътна (ли беше,по Жаки  newsm78) и умятна (както си знам аз  bowuu).И скромна,очевидно  Mr. Green.

# 178
А какъв е смисъла на това учене “ наизуст “ 🤔?

Идеята е, че голяма част от въпросите са да се свърже реплика с герой и произведение.С едно прочитане не става.
Друга част от въпросите са "Как завършва стхът...." и а, иди го кажи, ако не знаеш

Изобщо не съм взискателна.просто детето ако го оставя, без да преувеличавам, не съм сигурна дали и корицата на учебника ще погледне.Но в училище са големи изискванията.В нашия клас има дете, което при втора сняна става сутрин 5.30 да учипредставете си,следобедната смяна понякога е до 19.30 Аз такова нещо не искам за детето, ама малко от малко да подхване нещо.

За лятото нямат домашни, нищо не го карам, освен стихотворенията да научи  и книгите да прочете

И той няма да кандидатства за традиционните топ училища. Но там, където се очертава, също се вдига балът, няма да е лесно.Затова малко да си улесни работата.Да не говорим, че през годината ще продължи с класа по китара, сърце не ми дава да го спра, макар че и това ми минава през ум и за там време се иска

# 179
Легнах аз. Прочетох диня, но няма да стана и утре е ден, пак ще трябва да се яде.

Честито на голямото момче на Белинда - здраве и успехи на новия фронт.

Зварте, проверих домашния комп, ако още търсиш книга пиши на лично да пратя.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 22:33 от rire

Общи условия

Активация на акаунт