Искам да кажа ... (149) през август 2018

• 257 017
  • 5 394
  •   1
Отговори
# 150
Джена,ако четеш наборната тема, ще видиш.Аз следих и настоящия набор, не става без да бутнеш нищо през лятото.Предупредиха ме познати майки от настоящия набор, които познавам лично, че няма време през годината за стих наизуст.Поне това да научи.А иначе, точно най- добрите в училище не са спрели да учат през лятото,

# 151
Светкавица,все едно описа моята щерка-не иска да учи,не ще и не ще!А е умна,но толкова да я мързи,в смисъл,не иска да полага усилия.Ако не се получи от първия път,губи интерес и мотивация да се потруди...Иначе за помагане,да се свърши работа-първа е,сменя водата на кучета,прани пилета,заека,да пазарува ходи...
Какво ли не съм опитвала,не знам как да я мотивирам/а имам стаж като педагог-е тука съм безсилна!/

# 152
  • Sofia
Джена,ако четеш наборната тема, ще видиш.Аз следих и настоящия набор, не става без да бутнеш нищо през лятото.Предупредиха ме познати майки от настоящия набор, които познавам лично, че няма време през годината за стих наизуст.Поне това да научи.А иначе, точно най- добрите в училище не са спрели да учат през лятото,
Не, не съм я чела отдавна. Живеем си в заблуда ние  Whistling. Записах го на курсове, по препоръка на Белинда,от есента. Хич не мисля да си покъсваме нервите и главите. Няма да остане ненаучен. Crazy.
И моят си е мързелив,ама на кой да мяса,санким  Crazy.

# 153
  • някъде ... тук ...
Светкавичке, донякъде съм на мнението на Джена, особено за преекспонирането.
А и съм наясно с възможностите и интересите на децата си, та кой знае какъв напън и "тормоз" не съм прилагала на големия и не смятам да прилагам и сега. Не целим топ гимназиите, а по-скоро някоя от професионалните. Точно коя и къде още не е ясно Crazy
Дреб ще прочете каквото може от списъка, ще напише преразказите, ще пореши някоя задача. В началото на септември ще опита да научи нещо от стихотворенията, но едва ли ще са целите и всички. Това му е домашното, дадено от двете учителки в училище. Повече не давам. В момента е при баба и дядо и основно играят с братовчедките.

# 154
  • София, Младост
Оставете децата да си почват лятото. Моята щерка така и не научи целите стихотворения на изуст. Изкара 89 точки по БЕЛ..Достатъчно ги учат и обсъждат в училище. А пробни от сега ми се струва прекалено.

# 155
Е, не мисля, че с час-два учене на ден/ четене на книги чак им запълваме летата с учене.
Не може само игра, все пак. В промеждутъка от 11 други часа в денонощието имат време и за мързел, лежане, блеене и игра Simple Smile

# 156
Стига бе хора, децата са толкова натоварени в 7 клас, наистина ли ги карате от лятото да започват да учат.
Да, сигурно си казвате - лесно й е на нея, че сме минали по тоя път, но това което направих е да го запиша на курсове и то не че не можем да му помагаме, а защото има хора, които се занимават точно с това, на които той им има респект и знаят къде, кога и как да натоварят. Започнаха седмица преди училище и си караха по програмата.
Коментара ми е единствено от гледна точка на това, че наистина е натоварено и нямат свободен ден, пътуване през уикендите е почти невъзможно и ако от сега трябва да учат, честно казано жал ми е за децата.

Когато синът ми кандидатстваше влязох в седмокласната тема и се ужасих, притесних и спрях да я посещавам и смятам, че беше най-правилното ми решение Mr. Green

Светкавица, няколко седмокласници излязоха от темата ни, видя, че се притеснявахме, съвсем нормално като майки, но не се вкарвай във филмите отсега още. Като се притесняваш избери му школа по математика и български и да ходи там и да пише преразкази и да решава задачи и ще се справи. С групата е различно.

И да кажа, че всички са мързеливи. Аз не съм видяла дете като му кажеш, я седни да решиш ей тая страница задачи, веднага да седне, че и за още да пита Laughing
То си е нормално и аз имам да гладя, ама ми е приятно да си лежа и да си говоря с вас Hug

Контесо, момичетата са различни, според сина ми те имат време за всичко Laughing Момчетата са с малко повече ръчкане и са на принципа да бъде свършена работата, ама как е свършена няма значение. Моят син си пишеше домашното като го съкращаваше, а специално по математика беше важен всеки ред от задачата. По български например не се стараеше да пише красиво. Госпожите непрекъснато им обясняваха, че детайлите са важни. Всъщност той си подобри краснописа след курса по български.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 20:58 от blackcat6

# 157
  • София, Младост
Ей, Коте, и мен камарата с пране ме чака, но дали не съм се опънал на дивана с телефона и темата....

# 158
  • постоянно
А какъв е смисъла на това учене “ наизуст “ 🤔?

# 159
  • Ямбол
Няма спасение, особено в наборната тема е някакъв ужас, пробни, школи, уроци, наизуст. Побъркаха ги децата. и накрая пак същото.

Белинда здрав и все тъй успешен да е младежът.

На другите празнуващи, не запомних кои, също здраве и успехи.

# 160
Оставете децата да си почват лятото. Моята щерка така и не научи целите стихотворения на изуст. Изкара 89 точки по БЕЛ..Достатъчно ги учат и обсъждат в училище. А пробни от сега ми се струва прекалено.

Какво пробват като не са взели материала  Laughing като да шокират родителите. То тоя седми клас си е изпитание за семейството направо Crazy

Лиляна, и ти ли си със седмокласничка?

# 161
  • Sofia
Етооооооо,явно не съм аз черният гологан.Повечето споделяме моята позиция.
Светкавица, според мен си много взискателна.Може пък и аз да съм много ларж,пък таткото ни-хептен,смята, че само излишно 'дигам гири  Crazy.Като знаете как се трогвам за учене аз...

Напръсках се със Скандала,къпах се и още ми мирише,а Алиен-а изветря  newsm78 .Ама ги тествах в БЗ,по обяд.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 22:20 от ДжеНа

# 162
Коте, приемам мнението ти, но не съм съгласна с него. Особено с делението на момчета и момичета. Има мързеливи хора и от двата пола Simple Smile

Онзи ден гледах док. поредица за у-щата в Корея, Китай и Япония, които са на топ местата в света. Тамошните деца учат в у-ще по 10-12 часа на ден и след това заминават на школи до 10-11 вечерта всеки ден..Това е учене без почивка, спортове, приятели и блеене. От 7/8 сутринта до полунощ..

https://www.youtube.com/watch?v=aZsYdesxVCg&t=20s

Нашите деца са толкова разглезени от свободно време, имане на възможности за отмора и занимания по интереси, че няма накъде повече. А и това лежерно възпитание води до лежерните възрастни, които са познати навсякъде по света. Лично мнение за децата, системите и бъдещето..

# 163
  • Sofia
Не съм съгласна да си стресирам детето и да бърнаутва от сега  Naughty.Все едно,че ако не влезе в някакво прехвалено училище и ще се провали за цял живот, ще спрем да го обичаме и ще разочарова всички Naughty.Крайно против съм такива "мотивиращи" методи.

# 164
Джена, как 2 часа на ден четене и преговор/учене на ден ще доведат до бърнаут?
То тогава като се сблъскат с работата по 10 -12 часа направо в психиатрията ще влизат от стрес и невъзможност да си блеят. Мечешка услуга е това възпитание, че няма смисъл от нищо допълнително, защото в у-ще учели и т.н.

Но знам, че малко родители мислят като мен и си мълча уж принцпно.

Общи условия

Активация на акаунт