Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 6

• 50 049
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мислиш, че В влияят на щитовидната? Моите В са от плод и 2те лъжици овес и и чията вече цял месец, а TSH сега ми е много нисък.

То аз не вярвам, че храненето влияе толкова много, по-скоро стреса.

# 106
Мислиш, че В влияят на щитовидната? Моите В са от плод и 2те лъжици овес и и чията вече цял месец, а TSH сега ми е много нисък.

То аз не вярвам, че храненето влияе толкова много, по-скоро стреса.

Абсолютно влияят. Тук и други са писали, че щж има нужда от повече В. Не от торти и сладоледи разбира се  Laughing
Стреса влияя много. Затова и хората се разболяват. Но и храненето е важно.
Познавам хора викат, че са стресирани и затова са дебели и болни, но продължават да ядат не каквото трябва. Просто стреса им е оправдание.
Онзи ден един диабетик ми вика, че съм била луда да огранича В толкова много.
Яде си всичко и пие хапчета. Насолих го.

# 107
За ЩЗ и въглехидратите какво мога да кажа... Аз режима го започнах с TSH 3,28, което не е малко. Не знам дали имам проблем там, ендото, който коментирахме по-напред, в талона който ми върна от направлението беше писал, че правил ехография и на опипване била добре. А изобщо не ми я преглежда, освен така просто с поглед, докато си говорихме, да ме е диагностицирал. "Око-рентген", дето има един лаф, ама неговото "око-ехограф". Допускам, че може да съм с хипофункция в някаква степен. Казват, че нормалното ниво на хормона е около 2.

Та откакто почнах режима с всяко следващо изследване TSH намалява. Последно беше 2,66. А съм с доста ниски въглехидрати, 5 месеца по 30 грама, сега последния месец 50 грама. Може пък да ми е здрава жлезата и затова да не ми пречи. И друго има, лятото казват, че се подобрява функцията на ЩЗ. Може и от това да ми пада тсх-то. Не знам. Но и да съм здрава, ако по принцип ниските В пречат, защо намалява, а не се увеличава ТСХ?

# 108
Не знам. Какво да ти кажа. Организмите са различни. Не чак толкова, имаме едни и същи органи. Но някак си на един едни храни влияят по един начин, на друг - по друг начин.
Тук и други са писали, че нввмх не им влияело добре. Примерно Дорис мисля, че беше една от тях.
Всеки трябва да си намери режима, който да му пасне.
Има хора дори и плодовете им пречат. Аз не съм от тях.

# 109
Не знам. Какво да ти кажа. Организмите са различни. Не чак толкова, имаме едни и същи органи. Но някак си на един едни храни влияят по един начин, на друг - по друг начин.
Тук и други са писали, че нввмх не им влияело добре. Примерно Дорис мисля, че беше една от тях.
Всеки трябва да си намери режима, който да му пасне.
Има хора дори и плодовете им пречат. Аз не съм от тях.
Напълно съм съгласна. Понякога и затова сме стигали тук в темата до спорове, защото на един помага едно, на друг друго, и всеки счита, че само неговото е правилно, щом работи.

И на чуденката на The Catcher in the Rye за хората, дето свалят по 40-50 кг това е обяснението.

# 110
  • София
Когато има патология на щитовидната, тогава е добре да се приемат въглехидрати.
Понякога завишено ТСХ и лека хипофункция се получават симптоматично при съпътстващи заболявания, едно от които е ИР и се регулират с овладяването на ИР.
От там е разликата- Елора е с функционално нарушение, докато Бледолилава- не. При антитела в норма и завишено ТСХ над 2, което все пак е в референтните, режимът помага.

# 111
Ето ти още един пример. Имам роднина към 100 години. Напълно здрава, само с очите вече недовижда. Слабичка. И все още пъргава, работи си, не се спира да щъка нагоре-надолу. Яде по-често и по-малко. И предимно въглехидрати. А сега де  Laughing

# 112
  • някъде в България
Сигурно съм свалила доста, защото имам и много за сваляне. По принцип не очаквам чудеса, а най-вече здравословно подобрение.
Относно болките в ставите четох, че може и от щитовидната жлеза да са. Та в тоя ред на мисли ще трябва да започна да пияя селен, витамин б-комплекс и б-12, и рибено масло. Забравих да пиша, че и много ми отпада косата, та дано ми помогнат тези добавки.

# 113
kangel, от отслабване може да се получи косопад.
Отслабването, макар и здравословно пак си е стрес за организма.
Затова не бива да има промяна в яденето, гладуване.
От витамините няма лошо. Взимай.
Косата се влияе и от качеството на храната.
Прави и домашни маски за да я подхраниш. Много помагат.

# 114
  • някъде в България
kangel, от отслабване може да се получи косопад.
Отслабването, макар и здравословно пак си е стрес за организма.
Затова не бива да има промяна в яденето, гладуване.
От витамините няма лошо. Взимай.
Косата се влияе и от качеството на храната.
Прави и домашни маски за да я подхраниш. Много помагат.
На мен косопада ми е от около две години. Добре, че по принцип ми е гъста косата та не си личи много, но аз виждам. В момента ми е на около 1/2 от това което беше. Не, че е по темата, но почти цял живот съм била с дълга коса до кръста. Сега я постигах много късо и въпреки, че е предала доста, фризьорките много ми се радваха на косата.

# 115
И аз съм като теб. Добре че ми е гъстичка, та не си личи  Laughing Ама аз си знам.
Косопада може да е от много неща - стрес, щж, инсулин, отслабване, липса на витамини.
Може да пробваш да изследваш някои витамини.

# 116
Да ви споделя една невероятна вкуснотия, която хапнах току що и толкова се хареса на домочадието, че и занапред сигурно често ще хапваме.

Скрит текст:
Руло от тиквички.
За рулото:
3 средно големи тиквички
3 яйца
100 гр кашкавал

За плънката:
1,5 пакетчетата сирене крема
1 лъж. квасена сметана
чесън и копър на вкус

Пече се върху намаслена домакинска хартия. Тиквичките настъргани, посолени и добре изцедени. Като изстине се маже и завива на руло. Тавата ми дойде малка и стана дебел блата, затова се напука при навиването. Трима възрастни спокойно се наяждат с полученото количество (без хляб Simple Smile )

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 14:10 от Бледолилава

# 117
Ще се яде скоро  Laughing

А като сложиш плънката печеш ли пак или не?

# 118
Не, направо ядеш. И си облизваш пръстите Grinning

Аз преди си обичах тиквичките по обичайната рецепта - оваляни в брашно и пържени, със заливка от кис.мляко и чесън. Ама не става вече. Пък са режимни тиквичките, могат да се ядат, ама не ми харесваха до момента рецептите, по които съм ги правила. Например суфле със сирене, яйца, чесън, копър - не ми хареса. Воднисто едно такова, кашаво. А така на руло я няма тая влага. Но добре трябва да се изцедят. Другият път по-тънко ще го направя, в по-голяма тава и ще е по-хубаво даже. А това крема-сирене толкова да е хубаво намачкано с чесън и копър, лъжица сметана за консистенция му добавих само... А аз бях спряла дори да го купувам, нали все за мазане се взимаше, а сега не се яде хляб.

# 119
Бледолилава, супер е рецептата. Ще се пробва. Според мен плънката носи и мръвка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт