В корема шава ЮЛСКИят бонбон, наближава и нашият сезон!

• 15 891
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте всички!

bdbaloni
Честит Рожден Ден,  IVAIA!
Бъди здрава и щастлива и нека скоро сладко бебче да загука в ръцете ти!

Ели, не се тревожи за този запис на тоновете на бебето. Аз знам, че се слушат в последния месец или при рискова бременност, но съм чела много пъти тук във форума, че на повечето им правят запис, чак като отидат да раждат. А ти беше казала, че са ги слушали тоновете на твоето бебе, това е достатъчно, не е нужно запис.

На мен ми правят запис още от 27 седмица, само защото апаратът, който записва контракциите и тоновете е един. Днес пак ходих и ме изненадаха неприятно, че съм имала контракции. Веднага ми даде болничен и ми каза само да лежа - без разходки, без шетане в къщи....  Cry Confused Sad  Не мога да разбера как точно работи този апарат. Като ме стягаше и втвърдяваше корема по 20 пъти на ден не се отчитаха контракции, а днес без да усещам - една след друга. И така 2 дни предварително спирам работа и вече сьм от днес в болничен преди раждане.

# 241
Здравейте от мен!
Уolk относно обиколниците и завивките аз се опитах да ги поизгладя, поне да мине парата през тях, но аз нямам сушилня и може би си права за това че парата от сушилнята е достатъчна, но не мога точно да ти кажа, пробвай поне първия път да ги поизгладиш пък после сама ще си решиш.
Аз от миналата седмица пера и гладя и имам още, иначе дрешките не са толкова много, но с тези дъждове видях голям зор докато ги изсуша, а пък и не ми се стои много права докато гладя , та по малко всеки ден. Ей доста ме мързи вече perko
Иначе  виждам, че и момота на уоlk е доста големка вече, че и ние сме на една дата, днес док ми вика тук вътре има само бебе и нищо друго / а корема ми не е чак толкова голем/ просто е изпълнило всичко и е най-малко 3500 гр. как ще се раждаме нормално вече не знам dontknow като се има предвид че има още 20 дни до термин, пък и ми вика че до26.06 най-вероятно няма да родя, плацентата си била още свежа и бебка не толкова ниско долу, та ще чакаме . Ако има конкурс за дебеланки smile3532 може да го оглавим с нашата малка сладка топка newsm30
Честит рожден ден на IVAIA и на NAN на патерици newsm59
да са живи и здрави и да се грижат за прекрасните си съкровища сега в тумбаците а скоро и на бял свят

# 242
Наде внимавай още малко бебко да постои в коремчето, щом апарата ги е отчел значи има и почивай. За запис на мен ми казаха че се прави при нужда или ако преносваш, на мен ми правиха понеже се оказах в болница и то там няма как да не ти направят. Правел се запис обикновено след 34 г.с. и се следи по няколко показатели. Но докторите ще преценят дали има нужда или не. Аз не съм изпила и нито едно хапченце с магнезий и все се чудя дали знам какво всъщност е контракция newsm78 ,днес док ми вика като настъпи момента ще разбереш , а дано да е така, че ще раждам чак в Сливен да мога да стигна до там нормално /е то е на 20мин де/ #Crazy

# 243
Здравейте мами и тумбачета;)
Да ви изпратим от Варна малко слънце,щом виждате зор с изсушаването LaughingАз чак искам вече и тук да завали,защото е много неприятно задушно и на моменти имам чувството,че дъхът ми ще спре Sick
Да дам инфо на мамите,които са решили да подготвят гърдите си за кърменето на бебоците...Най-доброто мазило наистина е,както Асинка каза-'Лансинох'.Принципно се продава в разфасовки по 10 мг и струва към 12-13 лв.Но...днес една мила аптекарка ми каза да си взема(защото е многократно по-изгодно) цели 56 мг за 23 лв.Консултирах се с лекарката ми и тя беше на мнение,че тези 10 мг няма да стигнат само за подготвянето на гърдите,камо ли и за после когато започне кърменето ..Така,че можете да спестите доста парички ако си вземете 5 пъти по-голямата разфасовка.

# 244
МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ.
Инче за записа на тоновета, да май се прави към края и ако има някакъв проблем.Ние ще сме на запис в четвъртък, заради плацентата, че се беше юрнала да зрее много рано и чрез записа ще определят как се чувства бебо

# 245
Здравейте от мен днес, аз току що се върнах от лек.кабинет и ми дадоха CD със запис на прегледа с 4D ехографа, но за съжаление нищо освен една снимчица не мога да отворя  Sad Има някакви файлове на тоя диск, но освен един с Mediaplayer другите не можах да рзгадая как се отварят, а трябваще да видя запис на целия преглед. Не знам някой има ли опит с това, аз до сега не съм имала проблеми с PC-то, но....Иначе ми изписаха Тотема, защото хемоглобинът ми е 97  Confused След 2 седмици и на мен ще ми правят запис на тонове, а аз поисках и влаг. секрет. Взех си вече направление за болницата, списъка, болничен....За сега това е от мен  Hug

# 246
  • София
момичета, не разбрах за подготовката с тоя Лансинох? струва ми се, Ассинка беше казала, че не е нужна предварителна подготовка на зърната, права ли съм?
какво представлява подготовката на зърната чрез Лансинох и откога се провежда?

и нещо друго - това заглавие на темичката е толкова готино, че си го повтарям всеки ден като припев на песничка! Simple Smile направо не ми се иска да свършва тая тема с юлския бонбон...  Grinning

# 247
  • София
Здравейте мами,
Аз утре влизам в 9 месец и да ви кажа честно ми се ще да не чакам чак до 14 юли, за да се запознаем с малчо. Налягат ме едни мисли сега, дали с бебо ще е всичко наред, дали раждането ще мине добре, дали ще съм добра мама, дали ще съм готова с всичко когато тръгна да раждам, ама най-вече дали бебо ще е добре. По цял ден и по цяла нощ само за това мисля и не мога да спя. Преболва ме коремчето,а коста отдолу направо си я усещам как се движи #Crazy
Искам да раждам вече и да видя че всичко е наред и да се поуспокоя. Знам че тогава ще имам други грижи, но искам да гушкам вече бебо baby
Аз утре съм в Шейново на преглед- да ми мерят кръвното и за секрет нещо казаха, а на другия ден в частния кабинет на лекаря ми-да ми прави запис на тонове. Каза, че той държи на тези записи, не е задължително да има проблем, за да ти правят запис на тонове, просто си зависи от лекарят.
Имам предчувсвие че ще родя скоро, но аз имах и за пола на бебо, пък то не излезе, каквото си мислех.
Много дълго стана ще свършам вече, ама исках всичко да си кажа.
Лека вечер мамчета Hug

# 248
Ха ха апък аз го измислиииих заглавието,една вечер неможах да спя и тва измислих!Даааа!Вече от пулене в тавана се изперках!

А за това с тоновете за записа, ясно че се прави ако има проблем,а аз в искането си всичко да е наред и всичко да съм направила, искам нещо без да знам, че трябвало да имам проблем за да ми го направят!Видяхте ли понякога като не знаеш и искаш да си зле!Аааааааааааа Thinking

Да ви питам друго!Сега наредихме кошарката ама не съм прала завивките,само ги  наредихме,а като родя и останат 2 дена до изписването ще им нареда да ги изперат!Става ли!Или сега да ги изпера,но ми се струва че ще прашасат до тогава!Какво да правя?

И тези неща които ще се носят в болницата за бебето трябва да са прани нали? newsm78

# 249
Да, трябва да са прани Grinning И добре, че не сте прали чаршафчетата. Като влезеш да раждаш има кой да пере и подрежда Wink Само не е хубаво да седи празна кошарата. Сложи някакви плюшени играчки или нещо такова Grinning
Няма нужда да се мажете с Лансинох от сега. Както писах става и със зехтин като внимателно се изтеглят зърната напред - да станат ЕЛАСТИЧНИ - това е целта, защото се разтягат в устата на бебето Simple Smile

# 250

А за това с тоновете за записа, ясно че се прави ако има проблем,а аз в искането си всичко да е наред и всичко да съм направила, искам нещо без да знам, че трябвало да имам проблем за да ми го направят!Видяхте ли понякога като не знаеш и искаш да си зле!Аааааааааааа Thinking

Прави се да се останови дали бебето е наред , ако ти имаш контракции.Но и веднъж ми правиха такъв запис просто като преглед на бебчо да ли е наред.Но тогава ми дадоха едно копче да го натискам всеки път , когато бебчо ме ритне.то отбелязваше кой е точно момента и те после гледаха да ли , когато се движи има някакво "страдание". Това се прави профилактично - но може би не навсякъде.
А иначе и на мен ми се иска като вляза в 36 г.с. и после да не чакаме много -много- искам по-скоро да го гушна бебока  ylinfant  ylinfant  ylinfant

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 21:00 от fiona

# 251
привет и от нас!
Честит Рожден Ден,  IVAIA!   bouquet  желая ти здраве, любов и най-голямото щастие с вашето бебче, което скоро ще те радва!

момичета, кефи ме този моят доктор. тази вечер си ме прегледа най-обстойно /включително и механичо  Laughing/  бебчо си е много добре в корема на мама. главичката му е високо разположена и е още рано да говорим за разкритие или друга родова дейност... поотдъхнах си  Whistling 
очаквах да ме изненада неприятно с планове за отпуска този месец, но се оказа, че ще почива чак към средата на юли, а аз до тогава трябва да съм родила... той го вижда да се е случило най-късно до 04.07. сега остава да си стоя спокойно и да си следя контракциите по дни. като вземат, че зачестят /което по негови планове ще е някъде към 26.06/ да му се обадя и той ще реши дали ще се размина само с преглед или направо да си взема багажчето и да си ме изражда.
поговорихме си доста и за упойките. аз му казах, че предпочитам да ми поставят епидурална упойка и да ми е по-леко, а той пак - "нямам нищо против, ама това аз го решавам". и е прав човека... ако ме приеме със 7 см разкритие, за какво ми е упойка?! по-добре да си повикам малко повече и с негова помощ сама да направлявам раждането. без упойка ще стане по-бързо.
с таткото засегнаха и темата за плащането... както очаквахме... ако някоя от вас се интересува, ще й пиша сумата на лични. 
имах нужда от тази среща с доктора.  почувствах се сигурна и усетих, че е готов да направи всичко,  на което е способен, за да може и аз, и бебето да сме по-малко травмирани /дори и идеалното раждане е шок за майката и бебето/ и по-вече щастливи от събитието   Peace

стана доста дълго изказване, за това спирам... само да кажа, че днес се уговорихме и с педиатърката.

сега спокойна мога да заспя.

пожелавам лека вечер и на вас
 Hug

# 252
  • Варна
 nbirthday IVAIA
Нека цялото щастие на земята ти се стовари на главата.едно прекрасно  newsm32 през юли.
момичета аз да се пооплача малко Crossing Arms
днес бях при доки да си взема направлението за болницата и заветния болничен
оказа се че имам контракции айде Магнерич,после хемоглобина бил нисък за него Феро-градумет и накрая като за какак гъбииииииии smile3511ужас.айде и там лекарства пложи...........незнам какво си.обаче  да съм почнела да си ги слагам като вляза в 36 гс. newsm78
хубаво де ама аз до тогава мога и да родя newsm78.мисля че бях чела че някой от вас си ги слагат в момента.ако не се излекуват навреме могат ли да навредят на бебето по време на раждането?да се зарази или знам ли Thinkingа иначе бебчо е добре hahaha,видях му атрибутите и ми се сториха доста големички.вече нямам търпение да се срещнем.а и си купихме количка.цял ден я разхождам из къщи Joyлека вечер от нас Grinning

# 253
При нас вече всичко е изпрано и изгладено.Подредено е в найлонови пликове и в чекмеджетата на скринът.  smile3501
Куфарът е готов и сега съм спокойна вече  newsm44
Днес докторът ме успокои че няма нужда вече да задържаме и утре ще пия последно магнерот и краи.
Аз още  не съм го спряла и имам контракции пък незнам   33uu Че и болки имах днес.  newsm78
Днес с мъжът ми си уговорихме педиатър.Направо семеен лекар.
Трябва да и звъннем като ни изпишат и идва в къщи.Вие вече ориентирахте ли се ?

# 254
  • някъде
newsm59    IVAIA!!! bdbaloni
Много здраве, щастие, любов и сладко бебенце през юли!

Общи условия

Активация на акаунт