За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 406
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
Мамчета имам въпрос , мойто бебе е почти на месец , от известно време плаче докато се храни , на всеки 20 грама един рев едно чудо , няма успокоение. От както се птибрахме от болницата има колики , давам вече успешно лефакс три пъти дневно през останалото време колиф ( съгласувано с педиатър) през цялото време е на адаптирано мляко ( хип комфорт) , трудно ходи до тоалетна с търнометър или клизмичките мелилакс , но пищи дори когато е изходена! Ако им други такива случаи да обменим опит , наистина ме притеснява много , не иска да яде и не иска и не иска..
А през колко часа му даваш да яде? Може да не е гладно все още..

Търси храна на всеки 3 часа , и си е гладна , по 20 грама лакумо и почва да плаче и успокояваме и то рева стига до захласване помервеняване имам муство че вече въздух не и стига , може би се уморява и пак 20 грама и на ново системата.

# 181
Силен антибиотик предполагам визират широкоспектърен ,а слаб антибиотик е обратното.

# 182
  • Варна

Нормално ли е някои изхождания (не всички) на кърмено бебе (1.5 месечно) да са една идея по-течни? Не воднисти или пенести, а просто по-редички и без типичната зърнеста структура.
Според лекарката няма място за притеснение, но... все пак чувам разнопосочни мнения.
На моя син бяха редички до захранването, но имаха зърниста структура и бяха златисти. Педиатърката така ни беше обяснила, да са като златисти трици при кърмено бебе.
Относно плача при хранене, просто се сетих за споделен опит на моя позната, пиша, ако на някой бъде полезно, макар да е рядък случай. Второто дете на моята позната е плачело с писъци 24 часа, но тя го е кърмила, лекарите казват колики. Но тя с първото дете е имала колики и някак не и се е връзвало това поведение. Отиват в Плевен и се оказва, че детето е алергично към лактоза, започва да го храни със специално медицинско мляко и детето спира да плаче. Иначе, за съжаление, по конкретното питане не мога да се изкажа, дано се включи някоя мама с опит. При сина ми се е случвало в периода на коликите да плаче, докато го кърмя. Първите около 5 минути добре и после започва да се извива и плаче, твърдо си беше от коликите. Прекъсвах храненето да оригвам често, да отмине кризата и някак се наяждаше.

# 183
Скрит текст:
Мамчета имам въпрос , мойто бебе е почти на месец , от известно време плаче докато се храни , на всеки 20 грама един рев едно чудо , няма успокоение. От както се птибрахме от болницата има колики , давам вече успешно лефакс три пъти дневно през останалото време колиф ( съгласувано с педиатър) през цялото време е на адаптирано мляко ( хип комфорт) , трудно ходи до тоалетна с търнометър или клизмичките мелилакс , но пищи дори когато е изходена! Ако им други такива случаи да обменим опит , наистина ме притеснява много , не иска да яде и не иска и не иска..

Търси храна на всеки 3 часа , и си е гладна , по 20 грама лакумо и почва да плаче и успокояваме и то рева стига до захласване помервеняване имам муство че вече въздух не и стига , може би се уморява и пак 20 грама и на ново системата.

При моето дете тези симптоми са от рефлукс, но не го прави на всяко хранене и педиатърката каза, че още няма нужда да се ходи на гастероентеролог. Като започне да пищи правим по-дълга разходка на рамо, докато оригне хубаво и се успокои. Детето Ви плюе ли понякога пресечено мляко?

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 00:11 от Анонимен

# 184
Скрит текст:

При моето дете тези симптоми са от рефлукс, но не го прави на всяко хранене и педиатърката каза, че още няма нужда да се ходи на гастероентеролог. Като започне да пищи правим по-дълга разходка на рамо, докато оригне хубаво и се успокои. Детето Ви плюе ли понякога пресечено мляко?

Много рядко повръща храна , случвало се е примерно до 5 пъти от както се е родила.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 00:11 от AnMary

# 185
Силен антибиотик предполагам визират широкоспектърен ,а слаб антибиотик е обратното.
Най-вероятно е така,но може да се изразяват правилно,все пак са медицински лица Simple Smile

# 186
Случвало се е в периода на коликите бебетата да плачат по време на хранене. По-скоро това мляко не е нейното, щом не може да се изходи сама или Лефакс може да я запича. Не е нормално бебе на месец да се изхожда само с термометър или клизма.

# 187
Случвало се е в периода на коликите бебетата да плачат по време на хранене. По-скоро това мляко не е нейното, щом не може да се изходи сама или Лефакс може да я запича. Не е нормално бебе на месец да се изхожда само с термометър или клизма.
Да от лефакса е така , за това го съчетавам с колиф , но без него е много страшно и за това не го спирам.. а до храната педиатъра казва , че и е  супер наддава добре на 20 ти ден я водих на консултация беше качила 760 грама

# 188
  • София
И аз мисля, че трябва да опиташ с друго мляко.
А колкото до термометъра и клизмите, трябва да намериш начин да ги разредиш и спреш, защото може да докараш на бебето лениви черва и изобщо да не се опитва да се изхожда по друг начин.

# 189
Някое мамче ползва ли удължител за боди??? И доволна ли е ,че се чудя да не би много да се вдига бодито отстрани..
За първи път срещам това „нещо” Simple Smile) Виж ти, има всякакви трикове.
Моето бебе расте бързо на височина и като започнат да му дърпат бодитата купувам нови, по-голям размер.
Обърнете внимание удължителя с колко копчета тиктак е, съответно и бодито, което ще удължавате. Аз също мислех да купувам, но имах разминаване с броя копчета и се отказах.

# 190
Kokos-ka, зададе въпрос и си казвам мнението, включително се аргументирам защо нещо за мен дадено нещо ми се струва безсмислено. Приключвам безумния спор, търси си мнения, които те устройват.

# 191
Вероятно става дума за силни колики. Моето бебе беше така, сменихме хип комфорт, лактана био, аптамил, аптамил комфорт и резултата беше все такъв - запек, рев по 5-6 часа вечер. За колики също давахме Колийф , абоколикен , лефакс , био гая , коликинд и какво ли още не вече не помня, то едно ли беше. Накрая една педиатърка ни преписа АМ фризовом и капки за колики еспумизан л, заедно с тях давах и коликинд и био гая и резултатите започнаха още на 2 ден.

# 192
Здравейте,
На гости сме в друга държава и един от членовете на семейството днес прояви признаците на стомашен вирус - обща отпадналост, болки в корема и диария. Бебо е на 5м и има правена Ротарикс ваксина, ще трябва ли да се изолираме от човека или направо да се прибираме? Много ме е страх от такива заразни вируси направо. Сега отидоха на преглед и ще кажат дали е заразно, но дори да не е аз пак се страхувам.

# 193
  • Варна
Естествено, че трябва да се изолирате от човека. Ротарикс изобщо не предпазва от всички стомашни вируси, те са стотици.

# 194
Ентеривирусите са заразни. По въздушнокапков път се предават. За туй не сложих тоя Ротарикс, покрива само един щам.

Общи условия

Активация на акаунт