За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 368
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Много гневно ми стана как за детенце на година и 8 м. се говори с лека ръка за аутизъм. И то само ,защото не се обръщало на име. Позволявам си коментар на база на едно от образованията ми.

Напълно съм съгласна. В днешно време много бързо се слагат диагнози и то не от сцециалисти в повечето случай

# 241
  • София
Момичета,з а пръв път пиша тук, дано съм на правилното място. Бебето ми е на 7дни, притеснява ме, че адски много спи. За съжаление нямам никакъв спомен при големия ми син така ли беше, но просто това бебе само спи, може би сумарно да има 2 часа бодърстване, а навсякъде чета, че трябв апо 16-18 да спи, другото време да е буден. Иначе има завиден апетит, ака си, нямам други проблеми с него, но тази вялост ме тревожи. Имаше жълтеница в родилното, беше на два курса под лампа, но предполагам, ч е още не е съвсем ок и това допълнително го успива, но вс епак...

# 242
  • Плевен
Ами щом се събжда за хранене всичко си е ок. Наистина може да продължава жълтеницата, но освен по често кърмене няма какво да се прави.

# 243
Дъщеря ми поне до 40 ден спеше през цялото време спеше. Събуждаше се през 3 часа само за ядене и веднага заспиваше.

# 244
  • София
Моят син спеше много от жълтеницата. Изкара я в родилното. Пекоха го 4-5 пъти на лампа. Единият ден изобщо не успях да го събудя за ядене.
У дома се хранеше на 1,5-2 часа, спеше м/у храненията.

# 245
  • София
Момичета,з а пръв път пиша тук, дано съм на правилното място. Бебето ми е на 7дни, притеснява ме, че адски много спи. За съжаление нямам никакъв спомен при големия ми син така ли беше, но просто това бебе само спи, може би сумарно да има 2 часа бодърстване, а навсякъде чета, че трябв апо 16-18 да спи, другото време да е буден. Иначе има завиден апетит, ака си, нямам други проблеми с него, но тази вялост ме тревожи. Имаше жълтеница в родилното, беше на два курса под лампа, но предполагам, ч е още не е съвсем ок и това допълнително го успива, но вс епак...

И моето бебе беше така. На 14- ия ден на прегледаха в неонатология и се оказа, че жълтеницата отнова се е завърнала. На лампа нямаше как да я включат отново за това се разбрахме да я будя за хранене по-често на два, два часа и половина. След две седмици всичко беше наред.
Ако се притеснявате и памперсите не са достатъчно тежки може по-рано да направите консултация. Бях много притеснена, изчетох всвкакви глупости в нета за това Ви съветвам да се успокоите.

# 246
  • София
Много благодаря на всички включили се за успокоителните думи! Доколото разбирам, трябва да го будя по-често и да се опитвам да го държа повече време буден и да следя да има достатъчно количество урина и изпражнения?

# 247
  • Велико Търново
Някоя от вас давала ли е плодове в Мрежичка? Гледам едни такива приставки в бебешкия магазин на близо и се чудя дали си заслужава да пробвам да му дам на бебо да смуче плодовете...

# 248
  • Плевен
До колкото знам тези мрежички са, ако го мъчат зъбките. Слагаш напр. По голямо парче колкото пръст сварен и студен ( от хладилника) морков и му го даваш да си се чеше.

# 249
  • Варна
ПРобвах да дам плод в такава мрежа - голяма глупост е за мен. Въобще не вдяна каква и е идеята.

# 250
Да не говорим от по-меките плодове какво остава в мрежичката и как се почиства. Има едни силиконови, те изглеждат по-читави за хапване на плодове.

# 251
  • София
И силиконовите са пълна глупост. Аз имам такава, ползвана един път. То капе, маже, то е чудо. Давах направо да си дъвче и да отхапва, като следях внимателно да не погълне по-едри парчета.

# 252
  • Велико Търново
Благодаря ви! Една глупост по-малко ще имам у нас:)

# 253
  • София
Много благодаря на всички включили се за успокоителните думи! Доколото разбирам, трябва да го будя по-често и да се опитвам да го държа повече време буден и да следя да има достатъчно количество урина и изпражнения?

Може леко да го разбудите и да пробвате да засуче. При второто ми бебе не се получаваше и когато правеше пауза повече от три часа я будех. Ако нямаше жълтеницата може би щях да го оставя да спи.

# 254
Моето брбе имаше жълтеница цели 40 дни и ги проспа. Будех по-често да го кърмя. После се оправи и спрях да го будя.

Общи условия

Активация на акаунт