За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 366
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
Много благодаря на всички включили се за успокоителните думи! Доколото разбирам, трябва да го будя по-често и да се опитвам да го държа повече време буден и да следя да има достатъчно количество урина и изпражнения?

Целта не е да го държиш буден, с будуване жълтеницата не минава, а с кърмене. На всеки 2 и половина часа трябва да яде. Буди го да яде, пък ако му се спи остави го да си доспи.

Аз пак да питам, бебо му е бял езика, а е на 5м. Дали е от това, че напоследък по-често се опитвам да му давам вода?

# 256
Буена, моят син кара жълтеницата малко над 2 месеца. Борихме я с доста.
Задължително трябва да се храни, защото билирубинът се отделя в акото. Гледай да хапва на 2.5-3 часа през деня, през нощта може и на 4 ч. Ако не може да се събуди за хранене пробвай да сменяш памперса или да погъделичкаш по гръбчето. Ако пълни доволно памперсите това, че спи не е проблем.

# 257
Да ви попитам - запазихме маса за вечря в един ресторант. Оттам обаче казали но мм, че не може да влезем с количка. Някакъв закон забранявал на открито дете в количка или нещо подобно са му изфъфлили. Можело да се внесе столче за кола. Каква е тази дивотия? Някой да е чувал подобна глупуст? И как ще го задържим детето в столчето за кола? Къде да го сложим това столче?

# 258
За първи път чувам да не се позволява достъп с количка... Майка ми ми е казвала, че навремето това да идеш на ресторант  сколичка било немислимо.
Колко е голямо детето?

# 259
Няма такава забрана. Запазете на друго място. В крайна сметка, като не искат клиенти родители с деца, има и други заведения.

# 260
Малък е, на 6м. Няма да го водя в 22ч, а след 15 минути. Можело деца, но в столчета за кола?!

# 261
Според мен просто се чудят как да ви откажат. Тъпо, но...По-добре резервирайте някъде другаде.

# 262
За съжаление сме голяма компания, не мога да отменя в последния момент. Но още утре ще ги подпукам. Към кой да се обърна се чудя - кзп? Някоя агенция за дискриминация? Давайте жокер. Наскоро попаднах на снимка на магазин със забрана за влизане с детска количка - даже сложен и стикер. Imp

# 263
Комисия за защита от дискриминацията.

# 264
По скоро количката ще им пречи да минават за това си ги измислят такива.

# 265
  • София
И аз така мисля,а интересно ако не сте казали,че сте с количка как ще ви върнат и на база на коя наредба измескен от тях.Много се дразня,да не знаят как да ти вземат парите.

# 266
Егати олигофрените! Ами ако е трудноподвижен човек, и него ли няма да го пуснат с количка?
Заплаши ги с Комисията за защита от дискриминация и Комисията за защита на потребителите. И нас веднъж ни изгониха от една квартална кръчма, че децата вдигали шум и пречили на другите посетители. Най- смешното беше, че "другите посетители" бяха една маса весели баби, които се радваха и закачаха децата.

# 267
Изобщо не бих се занимавала аз. Заведения, които искат да ми вземат парите, има бол. И аз мисля, че са нагъчкали масите и количката ще затрудни трафика.

# 268
А, някои ресторанти и нарочно така си подреждат масите, че да не може и да помислиш да отидеш с бебе в количката. 95% от магазините (не говоря за големи вериги супер/хипермаркети) също нямат рампа, по която да може да се мине с количка. Няма такава дискриминация просто и в случая не знам какво може да се направи, освен да си изберете друг ресторант.

# 269
Аз разбирам ресторантите, които не са child friendly. Даже е хубаво да има такива и да отидеш да хапнеш на спокойствие. Но случаят тук не е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт