За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 323
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
Моето бебе връщаше на фонтан, много стряшно изглеждаше, защото го прехранвах ме и не го оригахме добре.
Спасението беше да го слагам настрани и навивах одеало отстрани,да го задържа в това положение иначе се обръщаше по гръб, а така беше много опасно.
Въпрос на усет беше да разбера, че до секунди ще върне, за да го изправя(вдигна). Често хърсаше и гъргореше като дишаше, неонатолозите ми обясниха, че гова и кокгано е задържала храна в носоглътката, тогава трьбвяше по-долго да държя бебето изпрявено след хранене. Гушкали сме се по 30 след хранене и това ни помагаше.

# 361
Здравейте, днес ми е първият ден вкъщи с бебо... И сме леко казано в паника, защото елементарни неща ни убягват.  Бебо е изкъпан, нахранен и заспал.. след час и нещо пълни памперса и се разрева и ние решихме да го сменим...та въпроса ми е след всяко изхождане веднага ли се сменя... Дори ако не плаче? След кърмене и после оригване понякога все пак връща малко храна... Нормално ли е? Как със сигурност да разбера дали не му е студено...в стаята е 25  градуса, облечен е с боди с дълъг ръкав и ританки и завит с одеалце, носът ми се вижда ок, но ръчичките са хладни...

Аз моята я сменям веднага след като е наакана, ако е будна, ако спи изчаквам, че и без това рядко спи. Тя също връща понякога, но не много, затова не се притеснявам. За топлината- на нас двама педиатри ни казаха, че е нормално ръчичките и крачетата в началото да са малко по-хладни, затова се гледат ушите и носът. В началото е нормално да ти е объркано, но ще свикнете заедно, няма страшно. Успех😋

# 362
Ползвали ли сте памперси 4+? Каква е разликата с 4? 4 сякаш стягат бебо, очертават му се много около бутчетата, които са по-пухкави. Бебо е 8600 и се замислям като стане 9 дали да не пробвам 4+, ако са по-широчки?

# 363
Ползвали ли сте памперси 4+? Каква е разликата с 4? 4 сякаш стягат бебо, очертават му се много около бутчетата, които са по-пухкави. Бебо е 8600 и се замислям като стане 9 дали да не пробвам 4+, ако са по-широчки?
Според мен си вземи от някоя аптека 2-3 бр 4+ и пробвай,така най-добре ще прецениш дали са ок.

# 364
  • София
Зависи от марката. Колкото и да хвалех Памперс, за мен са плитки. Слагала съм му пробно 4+ и не видях разлика.
Сега съм доволна от Лупилу, широки, с по-здрави лепенки (че моят се научи да са отлепя памперса). Той е 9200 и взимам 4ка.

# 365
И аз ще минавам на 4ка вече.
От днес Лупилу са намалени в Лидл

# 366
4ката на Лупилу са до 18кг,а на повечето други марки до 14кг Grinning

# 367
  • София
Изи, вече са ти обединили повечето неща. Мога само да добавя, че в добре да почистваш нослето с физиологичен разтвор когато връща мляко през него, защото засъхва в носа и пречи на дишането.

# 368
  • София
Сега се сещам да питам и аз нещо. Моето момиче след 3 дни прави 8 месеца, но все още повръща по малко, понякога повечко. Дали е проблем някакъв? Интересното е, че до 3,5 месеца не е повръщала изобщо, всичко започна след Ротарикса.

# 369
  • София
Моята щерка повръщаще до 7мия месец. Кърмех я до 5ти, захраних я рано. Нощното хранене го отказа в 7ми месец.
Педиатърката каза "лек рефлукс".

# 370
Елдорадо и моя края на месеца прави 8 месеца и той връща малко мляко от време на време. Аз го отдавам на това че постоянно се върти.

# 371
Зависи от марката. Колкото и да хвалех Памперс, за мен са плитки. Слагала съм му пробно 4+ и не видях разлика.
Сега съм доволна от Лупилу, широки, с по-здрави лепенки (че моят се научи да са отлепя памперса). Той е 9200 и взимам 4ка.
+1
Като сме си в Германия купувам само зеленият Памперс 4ка, обаче наистина са ми плитки и малко тясни на корема на детето. Сега сме си в Бг и взех Лидлълските, определено са по-дълбоки, но 4ката е до 18кг, а на Памперс май до 11кг, но не съм сигурна.

# 372
И моета бебе като го"мачкат" , натискат коремчето връща

# 373
+1
Като сме си в Германия купувам само зеленият Памперс 4ка, обаче наистина са ми плитки и малко тясни на корема на детето. Сега сме си в Бг и взех Лидлълските, определено са по-дълбоки, но 4ката е до 18кг, а на Памперс май до 11кг, но не съм сигурна.
Лидълските не са ли много плътни че Памперса са доста тънки

# 374
Ох, моето мрънкало днес ме подлуди. Давам му играчка, забавлява се точно 2 мин и започва да й се изнервя, мята я с ръце нагоре-надолу и пищи, но не я пуска, а ако му я взема още по-голям рев. Е, не мога да си обясня какво му е и какво иска вече...

Общи условия

Активация на акаунт