Лидл 118 - Август

• 125 753
  • 1 514
  •   1
Отговори
# 405
# 406
  • София
За дудуледа ли говориш ? :

Да, и така може да се нарече, но на опаковката пише- замразен скир

За това с боровинка и бъз ли говорите, и с вишна? Мисля да го пробвам довечера и се надявам да не ми е много кисело.

# 407
Да, на клечка които са, по 4 бр. в опаковката. Назад има мнения, че май май много не се е харесал продукта...

# 408
  • София
Сигурно и децата няма да го харесат и ще трябва да изям 4 сладоледа. Whistling Mr. Green

# 409
О, интересно...
А колко въглехидрати има това нещо, ако не си хвърлила опаковката вече...?

31, 26 от които - захари. Мисля, че това е главно в глазурата.

# 410
Благодаря!

Аз загледах сметановия сладолед от брошурата - с някаква корнуелска сметана.... липсва ми вкусът на едновремешния сметанов сладолед. Някой опитвал ли го е този - 2л е. Бял, с вкус на ванилия, английски...?

# 411
Благодаря!

Аз загледах сметановия сладолед от брошурата - с някаква корнуелска сметана.... липсва ми вкусът на едновремешния сметанов сладолед. Някой опитвал ли го е този - 2л е. Бял, с вкус на ванилия, английски...?
Скрит текст:
Тета, не помня вкуса от едно време, но онзи ден си взехме от Била от сладоледите на Изида, Олд тайм, имат приличен състав и вкус, а бяха и на промоция. Състав: сметана от краве мляко 33%, възстановено нискомаслено мляко, захар, сух яйчен жълтък, ароматизант (ванилия). Има 23.4/ 100 гр. захар.

# 412
Помня аз. Имаше само два вида, който мажеха във фунийка..шоколадов и сметанов.

# 413
  • до най-прекрасния мъж
Домашният със лидлска сметана, прясно мляко, ванилия и захар напомня едновремешният - лек и кристален. С кондензирано мляко става малко по-карамелен на вкус и маслен.

# 414
Искам да е същият. Не да напомня Stuck Out Tongue Winking Eye

И не ми се джурка.

Понеже ям веднъж на високосна, ми стана интересен този с чужбинската сметана...😊

# 415
Благодаря!

Аз, при предишното пускане, не ми хареса, но не помня точно защо.
Но нали знаеш, на вкус и цвет ... Simple Smile

# 416
  • до най-прекрасния мъж
Новите повечето им бутат разни съставки, които едно време ги е нямало и повечето са мазнички и по-тежки. Едновремешните бяха леки и по-кристални, поне по моите спомени де. Родена съм малко преди демокрацията, та може и твоите спомени да са по-назад във времето Simple Smile. Аз още помня как мама ми ядеше заледеното от сладоледа, да не ме боляло гърлото Simple Smile.
Тя всичката сметана е чужбинска, или поне официално идва от чужбинско, а може да идва от кой знае къде и там само да се опакова.
Скрит текст:
Познат ми е разказвал за цистерни със сметана, които се изнасят за големите производители на запад. Няма да се учудя да ядем БГ сметана с надпис Корнуелска.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 16:27 от blue.angel

# 417
  • Сливен
Помня аз количките за сладолед,задължително ти го слагаха във вафлена кофичка,нямаше екстри лъжички ,заливки.Беше много хубав,ескимото не се сещам кога се появи.

# 418
  • до най-прекрасния мъж
Ескимото го помня като се появи, защото беше първият различен сладолед. Продаваха го от хладилни чанти по Главната улица в Пловдив. Било е след 1989 година със сигурност, може би 1992-1993 някъде.

# 419
Дано не ме навикате, ама като заговорихте за вкусовете от едно време и за главната в Пловдив и не мога да не се сетя за едни уникални кремове в Млечния бар. Някой рецептичка нещо?

Общи условия

Активация на акаунт