Лидл 118 - Август

• 122 277
  • 1 514
  •   1
Отговори
# 885
Връщам се от книжарница...супер тетрадки за 40 ст. Тоест на същата цена, а качеството нагоре. И картинките им нормални...не с патки и жирафи.
Говоря за тези по 20 листа за 1 клас...с големите квадрати и с тесни и широки редове. Направо ме е яд че взех лидълски...

# 886
  • София
Не бързайте с големите квадрати за първи клас. Някои учители изобщо не ги ползват.

# 887
Така или иначе тетрадките за първи клас се подвързват,не се вижда с каква картинка е корицата!При нас няма още от новите пуешки кренвирши с зелен етикет!

# 888
На нас ни искат с големи квадрати - имаме списък още от записването.

С какво се подвързват - ако е с едни готови облекла прозирни , всичко се вижда, всичко..

# 889
Тета, виждала съм хартиени подвързии, но къде и по какъв повод съм ги гледала, не помня. Обърнах им внимание, защото се сетих, че някога отдавна сама изрязвах и подвързвах с гланцирана, шарена хартия, защото тетрадките ми не бяха достатъчно красиви Grinning,  а след това ги слагах и в полиетиленова.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 14:00 от rovaru

# 890
Ами отгоре ги боядисай с нещо:) Иначе точно с тези дето сега ги има в Лидл, 15-те бройки А5 се "подвързват" тетрадките. А другите  подвързии дето са А4, 10 бр. ще вършат работа за учебните помагала и читанката.

На нас също така много добра работа ни свършиха и хартиените папки А4, дето са 3 бр. 3,99. Във всяка папка събираш тетрадки, помагала, учебник по даден предмет и всичко ти е на едно място. Като имаш нещо си, вадиш папката му, отваряш я и всичко ти е там, но се захабяват и късат, та сега взехме много, а са със скучни картинки...

# 891
Благодаря за насоките! Да, това за папките и аз го мернах в темата за първолаците...ама много...как да го кажа, улеснено, нагласено да е всичко. едно време сами подвързвахме със зелен картон учебници и тетрадки, сега зор да бръкне в раницата и да си прочете етикета коя тетрадка за какво му е....не ме кефи нещо това...

# 892
Абе ти ще видиш на какво се вика раница сега:)) Дано имате късмет да я носите понеделник и я взимате петък. Струва си да е улеснено, ще видиш. А в по-горните класове се мъкнат като шерпи.

# 893
Именно ... папките само увеличават товара. Да си подрежда тетрадките вътре и да си вади каквото му трябва....няма драма.

За носенето - баща му да му мисли, хич не ме интересува. Аз обслужвах ходенето/вземането от детсктата градина, сега колелото се завъртя...Joy

# 894
  • в реалността
Благодаря за насоките! Да, това за папките и аз го мернах в темата за първолаците...ама много...как да го кажа, улеснено, нагласено да е всичко. едно време сами подвързвахме със зелен картон учебници и тетрадки, сега зор да бръкне в раницата и да си прочете етикета коя тетрадка за какво му е....не ме кефи нещо това...
[/quotе/

Не по темата ЛИДЛ, но вместо хартиени папки, може да купите едни като пликове, найлонови с копче, различни цветове и да слагате вътре всички неща по един и същи предмет.Така детето ще знае кой цвят, кой предмет е и всичко е в плика.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 12:50 от RENI291

# 895
Абе не искам да му ги отделям.
Ако един човек/дете си е организиран, ще си организира раницата и без папки и папчици.
Ако обратното - е разхвърлян и няма навика да си подрежда - и сто папки да купя, като няма кой да слага вътре нещата по предметите, какъв е смисълът? Пак ще са разпиляни и разхвърляни.

Сори за спама, ама си имам някакво виждане за нещата. времето ще покаже, дали съм била права или не...

# 896
Схемата с папките я ползвахме до 4 клас, учителката я предложи и е много добра
У дома все още разделяме учебниците в кутии-органайзери по предмети
Не е лоша схемата

# 897
[Не по темата ЛИДЛ, но вместо хартиени папки, може да купите едни като пликове, найлонови с копче, различни цветове и да слагате вътре всички неща по един и същи предмет.Така детето ще знае кой цвят, кой предмет е и всичко е в плика.

Детето да се научи да чете и да си гледа етикетите! По цветове отделят бебетата, ще ме извинявате. Ученик чете .

Папки няма да купувам и предметите няма да му отделям. Категорична съм. Кутии, кутийчици, па папчици - сто ненужни неща, които САМО затрудняват достъпа до крайната цел-тетрадката.

# 898
  • Където морето целува небето...
a несесерите на херлиц как са?

Миналата година взех такъв, използва се само у дома, тъй като беше трета група детето. Ми уж са хубава марка, НО моливите ги смених веднага с Кариока, а и флумастерите не са нищо особено. Самият несесер е хубав- няма прокъсано вътре или отвън за една година, но пак уточнявам, че се използва само у дома. Има джобчета за учебна програма и бележки, линия, триъгълник, острилка и гума,

# 899
  • Бургас
И аз ще оспамя малко.Опъвах се до 3 ти клас за папките.Обаче след няколко смачкани тетрадки и учебници се предадох.И при това с раница-кутия.В Джъмбо са по 1 лв и са с хубави картинки.Та от 4 ти клас до 6ти беше с папки.Много удобно и не тежат изобщо.Предполагам и тази година ще е така.Имаме останали новички.
Несесера на Херлиц е хубав,но се ползва в къщи.За училище си избра друг-празен и го напълнихме с по-хубави моливи и флумастери.

Общи условия

Активация на акаунт