Лидл 118 - Август

• 121 985
  • 1 514
  •   1
Отговори
# 1 320
Подсладен е...има кафява захар.

Етикетът е скъсан. Не мога да снимам съдържанието..на място ще си го прочетете...☺

# 1 321
Помня, че палмовата мазнина ме отказа от тахана миналата година, тогава имаше. Предполагам и сега.
Но миналата година имаше една халва с напълно хидрогенирани мазнини, а сега има само с олио- не знам дали е същата.  newsm78

# 1 322
Не са го модифицирали тахана и тази година заради вас, дами...все същият си е...☺
Палмовата мазнина не е вредна. Вредни са хидрогенираните мазнини...

# 1 323
Благодаряза снимката, ще пропусна значи. Ако си го смеся вкъщи с мед и какао, поне ще си го подсладя колкото аз искам. А мазнината ме изненада - той сусамът сам по себе си е достатъчно мазен че да му слагат още мазнина. Независимо каква.

# 1 324
Щях да пиша с предния пост,че отлистват пакетираните червени боровинки и забравих. Набързо хвърлих око днес.Имаше и още няколко артикула...ама..Утре ще ги видя.
Кокосовите стърготини все още не се появяват в седмичното инфо.

# 1 325
  • Пловдив
Ето го състава...

# 1 326
Тета, доколкото знам, не е полезно рафинираното палмово масло, както и хидрогенираното... За всеки продукт на който не е упоменато "нехидрогенирано" аз приемам, че е хидрогенирано (независимо дали е палмова или друга мазнина). Затова не купувам.
Предполагам, че в тахана има допълнителна мазнина, за да "поеме" и допълнително захар- но това си е само мое предположение де. А, ето, сега видях и снимката на състава- явно захарта е на второ място в състава и затова има и палмова мазнина. Която, ако съдя на кое място е написана, не е чак такова огромно количество спрямо основните съставки.

# 1 327
Нещо такова...
Не пише и да е хидрогенирана..

Но на много продукти пише растителна мазнина, което де факто пак е палмова Simple Smile...ама хората си мислят: а, растение =безвредно значи...Wink

# 1 328
Имаше по-нагоре снимка - към 1/3 е захар в това бурканче.
Скрит текст:
Ако е мед, поема и повече, някои го смесват да е много, ама много сладко - 1 към 1 или дори повече. Със захар не знам как се държи при смесване.
За себе си си спестих отиването, сигурно е вкусен, просто не е за мен.

# 1 329
Еее ще се запася с червени боровинки.

# 1 330
Скрит текст:
В Италия има нещо като кашкавал- cacciocavallo (качокавало)- то като се замислите, и името му е толкова подобно! Simple Smile Обаче него пък го продават различно узрял- може да е по-мек, може да е зрял повече време и по-твърд....Много обичам, точно защото ми прилича доста на бг кашкавал.

https://www.google.com/search?q=caciocavallo+foto&client=fir … =1366&bih=628
Това което купуваме е без дупки вътре, като кашкавал изглежда. Иначе има много видове....
А маслеността на сладкарската извара?  newsm78

6,5%

# 1 331
Благодаряза снимката, ще пропусна значи. Ако си го смеся вкъщи с мед и какао, поне ще си го подсладя колкото аз искам. А мазнината ме изненада - той сусамът сам по себе си е достатъчно мазен че да му слагат още мазнина. Независимо каква.

От сусама извличат скъпото сусамово масло( за да го продават отделно), а вътре бухат евтини и вредни мазнини.

# 1 332
  • Sofia
Когато бяхме в Гърция през юни, ми беше направило впечатление, че в 4 марки тахан има вложена палмова мазнина, която аз лично избягвам винаги. Никога не ми е хрумвало, че таханът има нужда от добавки...

# 1 333
На мен лично много ми харесват мини-пиците, не стват сухи като големите. Има ги в постоянния асортимент.

Момичета имало някакви мини пици в Лидл, май са замразени. Опитвали ли сте ги и какво ви е мнението за тях? И има ли ги в постоянния асортимент? Имам двама ученика и искам да заредя някакви бързи алтернативи за обяд или следобедна закуска, когато не съм имала време да приготвя друго.

# 1 334
Тета, аз просто съм си скептична и не се доверявам напълно на етикетите, искам "нехидрогенирана" да ми напишат  Mr. Green Mr. Green  Joy Абе, намерих си причина да не давам пари за тахан  Laughing
 ulyuly , благодаря! bouquet Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт