Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 919
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Фло  аз не мога да тропам по нощите.Та ставам и или книга чета ,или плета.
Обаче снощи се наспах и дори се излежавах до късно днес,ама сега като лудите ще пека 15 кг чушки....
Отидох за плодове и грозде на пазара,а се върнах с два чувала чушки.
Хубаво, че не съм сънувала баклавата,обаче миналата седмица си купихме с мм два огромни шоколада милка.
Хайде приятни почивни дни ,а на мен спорна работа.

# 226
Добро утроооооо!
Рано-рано сте я подкарали! Случват се такива дни...
Обожавам баклава и всички тежки сиропирани сладкиши!!!! Гледам да правя от тях на 2м веднъж, че става страшно! Само дето всеки божи ден трябва да измислям десерт с този всеяден и все гладен тийн.
Вчера правих този кейк и го препоръчвам горещо! Остана и за днес Laughing
http://yoli-www.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html
Днес е ден за подгъване на панталони Laughing Добре, че измислиха подлепващите ленти.
Тази година направих подобрение при винопроизводството ми - добавих мая, че за разлика от гроздето, в къпините няма дрожди и сега материала ври буйно!!! С комшията се разприказвахме и той ми подари 5л. стъклена бутилка със специална тапа с дупка - точно каквото трябва, само дето имам 15л вино Laughing Той щял да бере ябълките тези почивни дни/има 3 огромни дървете/ и каза, че ще дава ябълки, защото не може да усвои всичките. Е - ще зареждам и сайдер LaughingLaughingLaughing мм каза, че ако организирам и ракиен казан ще се развежда Laughing
Усмихнат ден ви желая!

# 227
  • при късмета
Привет!
Калинче, кажи му, че и да се разведе, ние ще те вземем Joy С това производство от няколко места ще те искат Joy
Спете момичета, че после като започнат задачите, няма кога
Аз се размотавах цяла сутрин и сега се пробрах. ще започвам лютеницата по никое време

# 228
Ма ко LaughingLaughingLaughing не бях се сетила така да отговоря Laughing

# 229
  • София
Лейди, как правиш сайдер? Имаме препрепрепълнено ябълково дърво?

# 230
Вале не съм правила - за сефте ще ми е, ама баба правеше Laughing имахме си две качета - за крушовица и ябълковица Laughing Нали знаеш, че селянина прибира всичката реколта. На практика това са плодови вина, също като къпиновото. Крушовицата я правехме от дивите круши - едни дребни, кръгли, супер стипчиви, твърди. Ябълковицата пък от дребните ябълки дето не стават ни за ядене, ни за сок, ни за сладко. Плодовете не трябва да имат загнило/сиреч изрязваш го/, но кората и семките се оставят. Когато нямаше машинки за мелене в едно голямо чукало ги чукахме Laughing и после кашата разреждаш с вода 1:1. Оставяш да престои 2-3 дни/зависи колко е горещо времето - трябва кашата добре да омекне, ама да не вкисне/ и прецеждаш сока/твърдата част отива в материала за ракия Laughing/ - тук вече решаваш дали искаш сок от ябълки или вино от ябълки Laughing За сока - ти си знаеш - подслаждаш си го на вкус и заваряваш в бутилки, а за виното/сайдера на 1л. вода разтваряш около150гр захар/зависи колко са сладки ябълките/ и оставяш да ферментира също като виното от грозде. Това е принципа на плодовите вина, обаче аз тази година сложих 10гр размита мая за хляб на 7л къпинов сок+8л. вода + 1кг захар и бурната ферментация започна още на следващия ден, докато миналата година чаках 3 седмици.....
Иначе предполагам знаеш, че хубавите, не наранени ябълки можеш да завиеш всяка една поотделно във вестник, да наредиш във щайги и в мазето ще се запазят и до зимата. Аз обичам и ябълково сладко, а за желе от дюли и ябълки хич и не ми се говори LaughingLaughingLaughing
ПП абе Вале баща ти е супер специалист/консумирала съм с огромно удоволствие негов продукт Laughing/ я го разпитай и дай някой съвет - не може да не знае тънкости!

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 15:42 от Ladybird_

# 231
  • при късмета
Добро утро!

Бива ли в неделя да се става преди 9?

Вио, Честит рожден ден на Ванко, да ви е жив и здрав!

Писе, на мен от 3 кг. краставички ми излизат 8 буркана, фикса и той за толкова. Първите ги взех малко повече докато се сетя как беше. И двата пъти така ми излезе, а на фикса пише, че е за 6-7.
Смърфи, ти до къде я докара?
За ферментиращи работи хич не мога да дам акъл.
Вчера пък сътворих простотия. Пуснах хляб преди да излезем и чак вечерта, докато приготвях вечерята се сетих да го извадя, помислих, че вече се овлажнил. Отварям хлебопекарната, всичко си стои на съставките. Сигурно съм забравила да натисна старта. Купих хляба, ама сега имам в излишък, та ще обядваме пържени  филии. После ще сложа един боб, че много хубаво рагу намерихме и отдавна не сме яли.
хубава неделя, прекрасни Hug

# 232
Добро утро и от мен. Аз пък днес се успах и пак станах преди 9. Не се наспах през тази ваканция. Много ме е яд.

# 233
Добър ден момичета!
Вио да те радва много голямото ти момче!!!! Весел празник!

И аз станах рано-рано, че мм замина на обучение - ще се върне в петък и после пак за още седмица. Изпратих го като млад войник - с баница Satisfied

# 234
Аууу, Вио, злото да ви забрави! Сега прочетох! Жив, здрав и много успехи да има!

# 235
Вио, честит ти рожденик и от мен! Да е здрав и успешен!

# 236
Благодаря ви, прекрасни! Да сте живи и здрави и вие! Айде сега на кафе и тортичка:

# 237
Добро утро!
Вио точно с това кафе и тази торта ме прободе в сърцето Kissing Heart Обожавам еспресо, пък познайте дали тук правят Laughing
Мм от сутринта мърмори - в стаята имал нес кафе, ама няма мляко Laughing пък той не може без мляко да пие кафе, долу в кръчмата пък нямало никой, че да му направи Laughing Снощи включил всичката служебна техника да се зарежда, ама забравил да включи контакта Laughing Естествено вечерята не му е харесала, ама алтернативата била макдоналдс, та си я изял...., служебната му кола е една мъничка спретната/точно по мой вкус/, обаче той пътувал кошмарно.... Добре, че е на 600км, че иначе щеше да ме вика да му нося LaughingLaughingLaughing Не знам той как ще изкара две седмици, ама аз може и да си изгася телефона LaughingLaughingLaughing
Усмихнат ден ви желая!

# 238
Добър ден от мен.
Вио изкушаваш с тия неща.....
Калинка посмях се с тмм.Хубаво, че е далече, иначе не те виждам.
Аз днес съм на харчене на пари.Харесах си нещо от каталога на Кауфланд и днес си купих нова микровълнова-старата взе да се лющи вътре и не загрява равномерно,харесах и чаршафи с ластик и видях сметката на спестените пари.Вчера си направих и мармаладче и днес вече съм на мързел.Обаче още си е топло,а сутрин и вечер така духа,че чак ми е страшно....
Успешна седмица момичета и стягайте вече учениците,че не остана време.

# 239
Аз днес съм на харчене на пари.

Писе аз в понеделник пари не харча - да не ми върви така седмицата LaughingLaughingLaughing както и на първо число от месеца!
ПП Писе как е майка ти?

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 13:36 от Ladybird_

Общи условия

Активация на акаунт