Домакини 66/ Чест е не да попаднеш в рая, а да те изгонят от ада

• 62 880
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро!
Черпя с творението на Кратун

Това дете е тъпо и упорито досуш майка си Laughing Решил все пак да пробва с яйцето и то взело, че се получило, та успял да си направи "шотландското" яйце Laughing ама нали е решил да са кюфтенца с кашкавал - направил и тях LaughingLaughingLaughing Показал мнооого техника Laughing да видим кое ниво ще му получи.
Днес ще сме на паста с морски дарове, че от яйца и кюфтета.....
Да се похваля - от училището се обадиха за разрешение детенце да бъде заведено до университета в Лийдс - 5-те най-добри деца по наука имат възможност да изкарат един учебен ден в университета и да посещават лекции по желание. Кратун се е записал за медицинския факултет Laughing та утре там ще си прекара учебното време.
Смърфи това е най-шумния празник - дори на нова година фоерверките са по-малко. Дано бързо дойде багажа ви!
Усмихнат ден ви желая!

# 526
Лейди, благодаря за закуската! Разкошно вкусно се е справил Тод!
То, няма как да е иначе с това ежедневно майсторене в кухнята от майка му. Бра-во! Бра- во и за другата част от разказа ти. Трябва да си много горда с него. Давам ти идея да го наградиш, като изземеш делегираните му задължения по калопочистването след спорт и игри!

# 527
Еххх тъкмо на време за почерпката от Тод,ами справил се е превъзходно.А за университета....ето така се стимулират децата да се развиват.
Аз от чистене на прозорци и местене  и прибиране на китки,се схванах.Ама упорито си плета. Времето доста си захладня ,поне тези дни има и слънце,че без него ми се скапва настроението....
Смърфи хайде да дива тоя багаж,че ще ви мисля.
Валето и тя сутринта пуснала вкусни снимки у фейса....
Аз пък тая нощ се въртях като щурава,два пъти ставах от схващане на ръцете ,че и болят .Обаче сега съм почнала една Снегурачка да видим ще я издокарам ли,проснах си и дрехите и упорито продължавам да плета.
Хммм лаптопа уж смених клавиатурата ама не пише ,а прескача буквите.....хубаво ,че чета какво пиша.

# 528
  • при късмета
Добро утро!
Калинче, браво за кулинарните способности на детето.
И за посещението в университета браво, както е казала Мария, да го наградиш или почерпиш детето
Смърфи, дано бързо ви дойде багажа, че като си спомня какво е на полеви условия
Писе, и аз вчера мих дограмата. От вътре, отвън, балкона чистих и редих цветя. В събота пак ще ги размествам, че перваза ще слагаме, не успяхме миналата седмица.
Взеха ми размери за щорите, всичките ще сменя, не само едната.
Мислех да боядисвам балкона, ама май чак за напролет ще го оставя, писна ми.
Позиционирах си и новия шкаф и сега прехвърлям от един в друг. Вчера бях изчистила спалнята цялата, днес и от двата шкафа всичко е навън и не знам кое къде да слагам Joy
И главата ме е стегнала, та днес полека ще си редя шкафове

А Мими къде изчезна, да каже как е малката в градината?

# 529
Идеално се е справил Тод. То аз няма да мога да ги направя тези неща. Всичко изглежда вкусно и презентацията е много добра. Не вярвам да получи по-малко от отличен! Браво! Но повече ме радва възможността за посещението в университета. От днес нататък вече официално не е Кратун, много си е умно и добро момчето!:hugs:

Ние осъмнахме без парно. Защо не знам, надявам се да дойде скоро. Иначе е напекло слънце навън и вътре в апартамента е топло, но навън си е студено. Исках да изляза, но ще чакам да доставят една стойка за големите бутилки минерална вода. Уж трябваше вчера, после го отложиха за днес, ама за кога точно - не казват.

Ма ко - ама и при теб край няма с тези уж малки ремонтчета. То покрай едно излизат още сумати малки неща. Като каза щори, да те питам за фирма за щори тип руло в БГ дали знаеш? Тук искам да сложа на два прозореца в хола, но са много високи и ще трябва поръчка. Да ама тук докато намеря такава и се обясняваме какво и как с недобрия ми руски и отиде коня в ряката. Ако си поръчам по мой размер в БГ, ще мога да си ги взема в големия куфар наобратно, като си идвам след месец за визата.

На мен защото още кафе ми се пие:

# 530
Мария те в училище ги учат на основните техники на готвене. За понеделник никога не му слагам храна, защото все са наготвили нещо и са се нахранили Laughing Калопочистването си е негово!!!! След като му е кеф да се въргаля в калта, трябва и да се научи да се чисти!!! Той да е благодарен, че после пускам дрехите в пералнята, а не ги пере на ръка Laughing Наградата му е, че се е нахранил вкусно и доволно Laughing За университета си е негова работа - аз съм му обяснила - няма да го обичам по-малко, или повече ако продължи да учи/ да не учи. Решението е негово, живота е негов. От мен се иска да го науча на трудолюбие и отговорност. Без труд нищо не се постига. Изискванията за университетите от ръсел групата са високи - знае ги и от него зависи да ги покрие. В крайна сметка той ще си плаща таксите Laughing
Писе ти наистина имаш много китки Kissing Heart Направи си малка почивка на ръцете.
Ма ко зазимявай вече с ремонтите!
Смърфи дано ви пуснат парното, иначе мисли за резервен вариант. Кратун е "кратун" не защото е глупав, а защото е упорит в мързела си Laughing За сега всичко е ок и се надявам искренно с напредването на пубертета да не се ос"ре положението....

# 531
  • при късмета
Смърфи, не знам какви са тези щори тип руло, но всички фирми за дограма правят и щори. Алуминиеви, от плат, хоризонтални, вертикални, каквито се сетиш.
Ако искаш прати ми снимка на това, което искаш, около нас има тъкмо 5 места на които мога да ти проверя цени. И размери трябва да ми пратиш, де. Стават най-много за 2 седмици, поне за алуминиевите ми дадоха такива срокове, някъде и по-малко. Има време да уточним тези неща, да ги поръчам и като дойдеш да си ги вземеш. 
Иначе на нас и дограмата и щорите ни ги поръчва приятел. Работеше в такава фирма и напусна и затова се хукнахме да сменяме дограмата по никое време, рискувайки да правим всико в студовете (добре, че времето ни изчака). Сега пак той ми взе размерите за щорите, ще ги поръчва при бившите колеги, а с монтажа дали той, дали мъжа ми, ще се справят и двамата.
Калинче, на стрелците мързела им е вроден. Въртят, сучат и все за тях да е най-удобно с най-малко усилия Joy От зодията му е на детето

# 532
И на децата раци, ма- ко! Моят пример това ми показва.

# 533

Смърфи дано ви пуснат парното, иначе мисли за резервен вариант. Кратун е "кратун" не защото е глупав, а защото е упорит в мързела си Laughing За сега всичко е ок и се надявам искренно с напредването на пубертета да не се ос"ре положението....

А, ще го пуснат, де ще ходят! Но имаме подово и климатици. Ама как ще е мързелив Кратун, виж го колко пъти се е мъчил с яйцата, че и с другите неща. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ма ко - ето на това викам щори тип руло:

Скрит текст:

Мога да взема от Икея (от българската), ама идват тесни. Тук има в Jysk, те пък са къси... Ако ще слагам, май трябва да са по поръчка. Ама хич няма да те занимавам. Само ако имаш имена на фирми да погледна в интернет страниците им. Навремето си правихме в Солис, бяхме доволни. Сега пак там ще разгледам, но да имам и други варианти.

# 534
  • при късмета
Смърфи, ще проверя, не ми е проблем. Само трябва да видиш как се монтират. Важно е дали се захващат на стъклодържача или самия профил. За да можеш да си измериш точно размерите. Следобяд като изляза ще проверя дали имат такива и каква е цената горе-долу

# 535
Смърфи, колко широки и дълги ти трябват?

# 536
Щорите трябва да се захващат ето така:

Скрит текст:

Тоест директно за тавана.

Иначе ми трябват 4 броя - 2 броя 70 см широки и 2.10 дълги и още 2 броя 70 см широки и 3 метра дълги. Материята - такава, като на смиката. Да влиза светлина, но отвън навътре да не се вижда много-много тоест силуети и т.н. е ок.

О, Боже... казвали се роло щори, а не руло...

# 537
  • при късмета
Разбрах.

# 538
Ние имаме доста големи размери. Обаче това, което ти трябва на теб и ще ти свърши работа е фолио песъкоструй. Лепиш на прозореца, но не до горе. Така ще влиза достатъчно светлина и нищо няма да се вижда. Гарантирам. Така сме у дома в холо- кухнята. Иначе за по- големи размери щори- проверете в други магазини. Ние дори едните ги префасонирахме. Купихме по- широки, после отрязахме плата и го минахме с пирограф, за да не се разшива, но определено не пропускат светлина. Махнахме и горния механизъм, и добавихме друг- той захваща плата като щипките за пране. После го монтирахме с 2 винтчена за самата дограма. Обаче е перманентно спусната. Не се вдига.

# 539
Мария, ако си бяхме в наш апартамент, много неща ще могат да се направят. Но в апартамент под наем, нито може да лепим, дупчим много-много и т.н. А и сами да си преправяме нещо пак не става, нямаме кой знае какви инструменти.
Собственичката има такива икейски в спалнята и си ги използваме редовно. Светлината си влиза, ама аз като ходя по гащи, никой не ме вижда. Отделно има и тънко перде, и дебела завеса. Но в холо-кухнята има тънки пердета и плътни завеси. Тоест през деня се стои само на тъкни пердета, но има блок много близо и не ми се иска да ме гледат как се търкалям по дивана, ям или готвя. Затова искам да сложа такива щори - хем да е светло, хем да не ме гледат.

Общи условия

Активация на акаунт